Recepten om zelf te makenOnderwerp "eieren"

Terug naar homepage


Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijkgevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Recept, inclusief variatietips.

Lees Meer

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, toch deze keer niet alleen gebakken brood maar een lekkere variatie met banaan. Een feestje op je bord.

Lees Meer

Zoete wentelteefjes, basisrecept

Wentelteefjes, een echte klassieker. Ze doen mij altijd denken aan mijn kinderjaren. Nostalgie ten top en weer helemaal hot.

Lees Meer

Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Gevuld ei met gerookte paling, een prachtig voorgerecht waarbij je de eierschaal vult met een mix van roerei en couscous, gegarneerd met gerookte paling!

Lees Meer

Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

Bitterkoekjespudding met grote stukken koek. Bovendien zijn de koekjes geweekt in een bijzondere mix. Lees alles over deze unieke bitterkoekjespudding.

Lees Meer

Echte Huzarensalade zelf maken.

Echt lekkere huzarensalade. Deze homemade huzarensalade lijkt in de verste verte niet op de huzarensalade die je in de winkel koopt. Zet je trots op tafel!

Lees Meer

Amuse van witlof en garnalen; Slechts 4 ingrediënten

Amuse van witlof en garnalen. Zomaar even tussendoor of als indrukwekkend voorgerecht. Een lepelhapje of amuse waarvoor je slechts 4 ingrediënten nodig hebt

Lees Meer

Drie desserts van schuimpjes; Gooi je overtollige eiwitten niet meer weg!

Van overtollige eiwitten maak je schuimpjes. Mooi opgelost! Maar ook met die schuimpjes kun je alle kanten op. In dit artikel drie desserts van schuimpjes.

Lees Meer

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Crème brûlée is een echte Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Het is één van de desserts die je prima zelf kunt maken.

Lees Meer

Mokka salted karamel schuimpjes; Heerlijke schuimpjes met een licht bittertje

Wat te doen met overgebleven eiwitten? Nou, deze Mokka salted karamel schuimpjes maken bijvoorbeeld. Zo maak je van weinig ingrediënten een lekkernij.

Lees Meer

Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen

Tiroler Gröstl is een makkelijk en smakelijk hartverwarmend gerecht uit Tirol, dat oorspronkelijk van restjes werd gemaakt. Zó lekker, dat het een zelfstandig gerecht werd.

Lees Meer

Omelet met cantharellen – Bosgevoel op je bord

Lunch eens met deze omelet met cantharellen. Of je ze nu koopt of plukt, de cantharellen zijn een heerlijk ingrediënt. Zet de herfst weer lekker op tafel.

Lees Meer

Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

Verrukkelijke borrel bites om te serveren bij een drankje. In feite een Spaanse tortilla maar dan zonder aardappel en met extra groenten. Buen apetito!

Lees Meer

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara, kookplezier voor de herfst. Deze klassieker kunnen we rekenen tot de budgetgerechten en staat ook nog eens heel snel op tafel.

Lees Meer

Vogelnestjes, Schotse eieren of Verborgen eieren

Vogelnestjes, Schotse eieren of Verborgen eieren, allemaal benamingen voor éénzelfde gerecht. Hier met preipuree en tomatensaus, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld verse spinazie

Lees Meer

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

De ingrediënten voor deze frittata heb jij hopelijk altijd al in je koelkast staan. We gooien niets weg, maar zetten een prachtige frittata op tafel.

Lees Meer

Snelle zomer omelet met worst – Verspil geen eten, maar wees creatief!

Ligt er nog van alles in je koelkast? Pak er dan wat eieren bij en maak deze snelle zomer omelet. Zo hoef je niets meer weg te gooien en eet je heerlijk.

Lees Meer

Sabayon met rood fruit

Een sabayon is een dessert afkomstig uit Italië. De kracht van dit dessert ligt hem in zijn eenvoud terwijl het wel een “wow effect” geeft na de maaltijd.

Lees Meer

Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer

Omdat Spitskool zo neutraal van smaak is, is deze perfect te combineren met tal van smaken. Dit is een versie met roerei.

Lees Meer