Recepten om zelf te maken



Onderwerp "eieren"

Terug naar homepage


Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

De ingrediënten voor deze frittata heb jij hopelijk altijd al in je koelkast staan. We gooien niets weg, maar zetten een prachtige frittata op tafel.

Lees Meer

Snelle zomer omelet met worst – Verspil geen eten, maar wees creatief!

Ligt er nog van alles in je koelkast? Pak er dan wat eieren bij en maak deze snelle zomer omelet. Zo hoef je niets meer weg te gooien en eet je heerlijk.

Lees Meer

Sabayon met rood fruit

Een sabayon is een dessert afkomstig uit Italië. De kracht van dit dessert ligt hem in zijn eenvoud terwijl het wel een “wow effect” geeft na de maaltijd.

Lees Meer

Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer

Omdat Spitskool zo neutraal van smaak is, is deze perfect te combineren met tal van smaken. Dit is een versie met roerei.

Lees Meer

Luchtige chocoladesoufflé met verse frambozen

Een heerlijke luchtige chocoladesoufflé, die smelt in je mond. Heerlijk bij een high tea, maar ook bij een afternoon tea of dessert!

Lees Meer

Klassieke eiersaus voor asperges

Klassieke eiersaus voor asperges – Asperges worden het meest gegeten met ham, ei en krieltjes. Ik heb gekozen voor een varkenskoteletje van het scharrelvarken, en echt je proeft het verschil. Daarbij lekker gekookte krieltjes met peterselie en niet te vergeten heerlijke

Lees Meer

Spaanse Huevos a la Flamenca ; Zigeunerpotje met eieren, paprika en chorizo

‘Huevos a la Flamenca’, wat zoveel betekent als ‘zigeuner-eieren’. Flamenca betekent eigenlijk Vlaming, maar alles wat de Spanjaarden vreemd was en in de 16e eeuw via het noorden Spanje binnenkwam werd als Vlaming bestempeld, zo ook de reizende volkeren die wij zigeuners noemen, maar die zichzelf liever Roma of Sinti noemen.

Lees Meer

Rabarber-meringue taartjes

Het is weer tijd voor rabarber. In deze Rabarber-meringue taartjes is het fris-zure van de rabarber gecombineerd met het zoete van de meringue wat voor een heuse smaakexplosie in je mond zal zorgen.

Lees Meer

Verse Lente quiche; Proef het voorjaar!

Een koude dag in het voorjaar? Even geen zin in een salade, of een andere lichte hap? Probeer dan deze lente quiche. Boordevol verse groenten, eieren (pasen) en spek. Een feestelijk gerecht, maar ook een voedzaam gerecht en hij staat

Lees Meer

Asperge amuse met ei

Asperges zijn meer dan alleen een hoofdgerecht. Laat je eens verleiden door deze asperge amuse met ei. Serveer als voorgerecht, maar ook op de borreltafel.

Lees Meer

Stop asperges eens met ham en een eitje in een wrap

Deze wraps zijn royaal gevuld met traditionele asperges met ham en een eitje. Hiermee verras je iedere aspergeliefhebber

Lees Meer

Eton mess, een toetje waarvoor zeker geldt “less is more”

Dit heerlijke toetje is een schoolvoorbeeld van “less is more”. Eton mess is het dessert dat je graag op tafel zet in het Hollandse aardbeien seizoen.

Lees Meer

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem zo’n 3 dagen voor de avond kan bereiden is het helemaal handig. Alleen de karamellaag moet vlak voor het serveren worden opgebracht omdat hij anders zacht wordt.

Lees Meer

Kwarteleieren; kopen, bewaren en bereiden

Kwarteleieren zijn zeer decoratief. Ze maken je gerecht helemaal af. Lees hier waar je op moet letten bij het kopen, bewaren en bereiden van kwarteleieren. Mét veel lekkere tips.

Lees Meer

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Dit recept is niet bijzonder, maar als je het nooit maakt moet je toch eens de moeite nemen. Deze eiersalade koop je niet in de supermarkt en wordt door al je gasten gewaardeerd. Op een toastje, maar het liefst gewoon

Lees Meer

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Eiervinaigrette is een frisse, volle dressing die je niet alleen bij een salade maar ook heel leuk bij een uitgebreid koud buffet neer kunt zetten. Lekker bij zalm, asperges en gegrilde groente.

Lees Meer

Groenteterrine met ei; proef de lente

Groenteterrine met ei; met dit kleurrijke gerecht breng je een lofzang op de lente. Fris, zeer smakelijk, mooi om te zien en ook nog eens gezond om te eten. Verrassend simpel ook om te maken!

Lees Meer

Ei bootjes, eitjes bakken in broodjes

Dit is echt een leuk broodje voor bij het Paas ontbijt of de brunch. In plaats van een eitje op een broodje, maken we broodjes waar het eitje inzit.

Lees Meer

De enige, echte gekleurde eitjes!

Eieren verven is een leuke bezigheid met pasen. Nog verrassender zijn deze gekleurde eitjes. Je kleurt het eitje aan de binnenkant. Uiteraard met puur natuurlijke kleurstoffen.

Lees Meer