Recepten om zelf te maken



Onderwerp "eieren"

Terug naar homepage


Mini omeletjes in diverse smaken

Paastip: Mini omeletjes met verschillende verse vullingen van vlees, groenten en kaas. Deze mini omeletjes serveer je met plezier bij paasontbijt of paasbrunch

Lees Meer

Advocaat gebak

Advocaat gebak. De combinatie chocolade met advocaat is een topper, daar nog een romige amandelvulling en brosse schuimpjes bij en het feest kan beginnen.

Lees Meer

Eggs Benedict; Daar kom je graag je bed voor uit

Eggs Benedict is het ultieme Amerikaanse eiergerecht voor het ontbijt, de brunch of lunch. Gepocheerde eieren met ham en Hollandaisesaus op een muffin. Met stap-voor-stap instructies, ook voor dummies!

Lees Meer

Eieren; een ode aan deze onmisbare keukenhulpjes

Eieren gebruiken wij dagelijks in de keuken. Deze onmisbare hulpjes horen dan ook absoluut in je basisvoorraad. In deze special laten we je graag zien waarom.

Lees Meer

Nonnevotten bakken voor carnaval

Carnaval barst weer los. De nonnevot is een typische carnavalsspecialiteit. Hier vind je nog meer handige carnaval ideeën. De nonnevot is een gebakje wat zijn oorsprong vindt in het Limburgse Sittard. Het gebak is al zeer oud, want in 1676

Lees Meer

Salzburger nockerln; Familierecept

Dit gerecht brengt mij terug in de tijd. Vroeger gingen mijn ouders, mijn broer en ik altijd naar Oostenrijk op vakantie. Steevast moest mijn vader dan (het liefst in Salzburg) een Salzburger nockerln gaan eten. Helemaal geweldig vond ie dat.

Lees Meer

Pittig gekruide mini hamburgertjes

Gehakt kan minder saai. Als je dan toch vlees eet doe het lekker en goed. Gebruik in dit gerecht absoluut rundergehakt. Dat verwerkt prettiger en combineert beter. Het resultaat is verbluffend lekker!     400 gram rundergehakt 2 eetlepels ketjap

Lees Meer

Frittata, omelet uit de oven

Frittata, een omelet uit de oven Frittata is een soort gevulde omelet die je niet in de koekenpan, maar in de oven klaarmaakt. De naam verraadt al dat hij uit Italië komt. Het is een typisch armeluis gerecht: de restjes

Lees Meer

Krokante kipfilet met winterse aardappelsalade

Een heerlijke, verse en snelle maaltijd. Kipfilet met een cornflakes korstje en een aardappelsalade met een mosterd dressing. Dat maak je in een handomdraai en iedereen schuift hiervoor graag aan tafel. 800 gram aardappelen 1/2 groentebouillonblokjes 4-5 eetlepels azijn 1/2

Lees Meer

Eieren, gebakken in bladerdeeg

Een gekookt eitje, een gebakken eitje, een gepocheerd ei, een roerei, er zijn talloze varianten om een eitje te serveren. Vandaag een heel eenvoudig recept om het net even anders als anders te doen. Presenteer ze in leuke gekleurde cupcake

Lees Meer

Gourmetten: gezellig tafelen voor iedereen

Gourmetten, de moderne, makkelijke en mooie manier van lekker lang tafelen met z’n allen. Maar is gourmetten nog wel zo sfeervol? Of schuiven we een gourmetstel met een schaal vlees en een kant en klaar groentenpakket op tafel om er

Lees Meer

Huisgemaakte mini-quiches in alle smaken.

Smeuïge mini-quiches gevuld met ragoutachtige vullingen worden op een feestje altijd bijzonder gewaardeerd. Met ons basisrecept voor hartige taartbodem kun je alle kanten op en is het ook voor jou weggelegd om je gasten te verwennen met je eigen creatie.

Lees Meer

Ovenschotel van knolselderij en winterpeen

Als je snert maakt heb je bijna dezelfde ingrediënten nodig. Misschien kun je deze twee gerechten combineren in je weekmenu.

Lees Meer

Eiersaus

Heerlijke saus bij vis, schelpdieren en diverse groenten. Snel gemaakt van drie eieren, boter, wat citroensap en zwarte peper.

Lees Meer

Broccoliquiche met spek en champignons. Stap voor stap fotoinstructie

Een broccoli spek quiche is een vers toppertje eerste klas. De kleur, het product, de samenstelling, alles inspireert en nodigt uit voor een heerlijk feestmaal. Gewoon lekker voor doordeweeks, met alledaagse en gezonde ingrediënten. Kijk hier naar de receptuur en

Lees Meer

Het perfecte roerei maken

Het perfecte roerei maken Niets lekkerder dan in het weekend lekker uitgebreid ontbijten. Voor vele hoort hier een eitje bij, gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes! Een perfect roerei is

Lees Meer

Pastadeeg maken; basisrecept

Pastadeeg maken is niet lastig, maar je moet wel de feiten kennen. Welke bloem gebruik je bijvoorbeeld, en ook de keuze van je olie is nogal van belang voor het uiteindelijke resultaat.

Lees Meer

Gehaktbrood met verstopte eieren

Paastraditie: Dit gehaktbrood met verstopte eieren hoort gewoon op jouw paastafel thuis. Het gehaktbrood maak je helemaal zelf en kun je dus aanpassen aan jouw eigen smaak.

Lees Meer

Frittata met wintergroenten

Frittata met wintergroenten De frittata is dan misschien wel uit armoede ontstaan, deze frittata laat je zien dat het lang geen armoede meer is. Wel het ideale gerecht om restjes op te maken, en zo ook je restjes pompoen, pastinaak

Lees Meer