Recepten om zelf te maken



Onderwerp "eieren"

Terug naar homepage


Superverse Rozijnen Krentenbollen

Maak eens lekker zelf krentenbollen. Dat vergt enige oefening, maar als je de gang te pakken hebt is het optimaal genieten.

Lees Meer

Preischotel met camembert

Een echte doordeweekse topper. In 40 minuten op tafel en echt smullen. De camembert geeft de schotel een licht Frans accent. 400 gram prei, gewassen in ringen 3 eieren 2 theelepels kerrie zout en peper 4 eetlepels slagroom 50 gram

Lees Meer

Schotse eieren

Je zou het jezelf nooit bedenken om eieren in de frituurpan te doen. Toch zijn deze Schotse eieren uit de frituurpan verrukkelijk. Misschien is dit wel één van de bekendste gerechten uit de Schotse keuken. Hard gekookte eieren worden gehuld

Lees Meer

Schotse Dundee Cake

Brood en cake passen bij de sobere Schotse levensstijl en komen dan ook veel voor in de Schotse keuken. Deze Schotse fruitcake met noten kun jij ook prima maken. In 20 minuten en 20 minuten baktijd heb je een traditioneel

Lees Meer

Tortilla’s 0

6 vastkokende aardappelen 2 rode uien, in ringen boter 1 rode paprika, in reepjes 2 teentjes knoflook, fijngesneden 200 gram droge worst, in plakjes 4 eetlepels fijngesneden groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, basilicum en bieslook) peper en zout paprikapoeder 6 eieren Lees Meer

Een lekker eitje koken

Een lekker eitje koken – Eieren koken, dat kan iedereen toch? Zeker weten, maar hier toch nog even een paar basics. De kooktijd geldt voor eieren uit gewichtsklasse 3 (60-65 gram). Er bestaan twee methoden: Eieren met koud water opzetten,

Lees Meer

Banketbakkersroom 0

Puddingbroodjes en tompoucen zijn zo gemaakt maar worden extra lekker als je zelf de banketbakkersroom even maakt. In een handomdraai heb je een geweldig product.

Lees Meer

Omelet met zalm 0

Een eitje op zondagmorgen? Doe het eens extra goed. Je partner wil zo wel elke dag een ontbijtje op bed. Kleine moeite toch?

Lees Meer

Boekweitkoek; ouderwets, lekker en stevig ontbijt 0

Een gerechtje uit grootmoeders tijd. Vooral in Limburg kwam je vroeger dit gerecht tegen. Maar ook nu zul je ervan smullen. Houd er rekening mee dat het een erg voedzaam ontbijt is. Een stevig ontbijt voor winterse dagen dus. De

Lees Meer

BOERENkooltaart met BOERENmetworst 0

Waarom boerenkool niet eens op een originele manier verwerken in een hartige taart. We houden het maar simpel hè. Voor deze quiche variant gebruiken we gewoon bladerdeeg. Makkelijk, snel, maar vooral heel erg lekker.

Lees Meer

Holsteiner schnitzel

Holsteiner schnitzel is een heerlijk makkelijke maaltijd. De schnitzels worden op een geheel andere wijze gepresenteerd als gewoon, maar dat geeft creativiteit op je tafel. Enthousiasme van je gasten zorgt tenslotte voor Lekker Tafelen.

Lees Meer

Schwarzwalder kirsch taart met verse Hollandse kersen 0

Kersen en chocolade. Nee, geen kersen uit een potje, maar gewoon verse Hollandse kersen. Het bracht ons bij de Schwarzwalder kirsch. Een wereldberoemde taart. Wel even werk, maar het is heerlijk knutselen in de keuken. Geen ingewikkelde dingen maar een

Lees Meer

Bladerdeegtaart met appel, abrikozen en krokante kruimelkorst 0

bladerdeeg (diepvries, ontdooid, net zoveel plakjes op elkaar en uitrollen om een taartvorm mee te kunnen bekleden) 3 appels 200 gram gedroogde abrikozen 2 eetlepels bloem 25 cl melk 2 eieren 3 eetlepels suiker Voor de kruimelkorst: 75 gram bloem

Lees Meer

Verse pruimen taart

Gek hè, de meeste recepten zijn altijd gebaseerd op gedroogde pruimen. Zou het komen omdat het pruimenseizoen zo kort is? Voor ons reden te meer op dit seizoen enorm uit te buiten met allerlei lekkers van verse pruimen. Laten we

Lees Meer

Citroenbavaroise, luchtig en fris 0

Bavaroise, door velen wordt het als moeilijk gezien. Zodra we eieren moeten gaan splitsen zijn we niet meer geïnteresseerd. Maar toch is de bavaroise een heerlijk luchtig dessert en zeker als je daar citroen bij gaat gebruiken. Proef de zomer

Lees Meer

Zomerkoolsalade met krieltjes 0

Hoe mooi kun je met slechts een paar ingrediënten een heerlijke zomerse salade maken. Voor deze salade maken we gebruik van spitskool. Het resultaat? Het lijkt wel de Hollandse variant op de bekende Coleslaw. Hoe dan ook, éénmaal gemaakt ga

Lees Meer

Slagroompudding met Hollandse kersen

De weekendverwenner van deze week. Velen hebben de slagroom uitgebannen als dikmaker, maar tegen een moorkop zeggen ze geen nee. Vandaag doen we het beter want de Hollandse kersen maken meer goed als het soezendeeg van een moorkop.

Lees Meer

Aardbei-Sinaasappel cheesecake

Bij de koffie of als dessert. Deze cheesecake smaakt naar de zomer. Verse aardbeien rechtstreeks uit de betuwe met de romige smaak van kaas en zuivel. Een kwartiertje werk en over 1 1/2 uur heerlijk genieten in een tuinstoel.

Lees Meer

Hmmmm! Bananenmuffins

Er is nu volop zomerfruit, maar de banaantjes zijn er ook nog hè! Die zijn er gewoon het hele jaar door. Geniet dan ook deze zomer van deze heerlijke, fruitige bananenmuffins.

Lees Meer