Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Eieren

Het perfecte roerei maken

Niets lekkerder dan in het weekend lekker uitgebreid ontbijten. Voor vele hoort hier een eitje bij, gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes! Een perfect roerei is lekker smeuïg en zacht. In dit artikel lees je hoe je het perfecte roerei maakt!

Kwarteleieren; kopen, bewaren en bereiden

Kwarteleieren zijn zeer decoratief. Ze maken je gerecht helemaal af. Lees hier waar je op moet letten bij het kopen, bewaren en bereiden van kwarteleieren. Mét veel lekkere tips. Pak vooral bij hapjes of voorgerechten eens vaker kwarteleieren in plaats van kippeneieren.

Frittata met wintergroenten

Frittata met wintergroenten - De frittata is dan misschien wel uit armoede ontstaan, deze frittata laat je zien dat het lang geen armoede meer is. Wel het ideale gerecht om restjes op te maken, en zo ook je restjes pompoen, pastinaak en andere wintergroenten. De vleesvrije frittata is bovendien nog steeds een voordelig gerecht voor het einde van de…

Eierpotjes

Eierpotjes Bij een gezellige lunch of brunch past een gerechtje met ei. Oeufs en cocotte, oftewel eierpotjes zijn niet moeilijk om te maken en ze zien er feestelijk uit. Als je de basisbereiding eenmaal kent, kan er telkens een andere draai aan geven door te variëren met de ingrediënten. 2 eieren 2-4 el crème fraîche (ik vind meer room…

Allioli – Geen mayonaise met knoflook maar…..

Allioli, letterlijk All (knoflook) i Oli (olie). Een hoofdrol weggelegd voor de knoflook. Het is niet zoals velen denken een mayonaise met toevoeging van wat knoflook, maar van origine is het een mengsel van alleen knoflook, zout en olijfolie.

Herken een eerlijk ei

Jouw eieren waar komen die vandaan? Zijn ze gelegd door een scharrelkip, zijn ze biologisch of zat de kip in een kooi? Wanneer je een beetje bewust op de wereld staat hecht je hier waarde aan. Zullen we allemaal gaan voor het beste ei?
Lees verder...

Verse scharreleieren

Er is altijd veel te doen rond eieren. Versheid is zouden we zeggen van levensbelang. Natuurlijk staat er een datum op een doos eieren. Maar toch is handig om ook deze trucs te onthouden. Heb je de eieren al uit de doos gehaald, dan ben je de datum ook vaak kwijt. Hier een aantal handige tips om dan alsnog te controleren of je ei vers is. Hoe…

Een lekker eitje koken

Een lekker eitje koken - Eieren koken, dat kan iedereen toch? Zeker weten, maar hier toch nog even een paar basics. De kooktijd geldt voor eieren uit gewichtsklasse 3 (60-65 gram). Er bestaan twee methoden: Eieren met koud water opzetten, de kooktijd gaat dan in op het moment dat er zich in het water belletjes vormen. Het voordeel van deze…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More