Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Eieren recepten & inspiratie

Eieren

Eierpotjes

Eierpotjes Bij een gezellige lunch of brunch past een gerechtje met ei. Oeufs en cocotte, oftewel eierpotjes zijn niet moeilijk om te maken en ze zien er feestelijk uit. Als je de basisbereiding eenmaal kent, kan er telkens een andere draai aan geven door te variëren met de ingrediënten. 2 eieren 2-4 el crème fraîche (ik vind meer room altijd lekkerder) boter om in te vetten Verwarm de…
Lees verder...

Allioli – Geen mayonaise met knoflook maar…..

Allioli, letterlijk All (knoflook) i Oli (olie). Een hoofdrol weggelegd voor de knoflook. Het is niet zoals velen denken een mayonaise met toevoeging van wat knoflook, maar van origine is het een mengsel van alleen knoflook, zout en olijfolie.

Herken een eerlijk ei

Jouw eieren waar komen die vandaan? Zijn ze gelegd door een scharrelkip, zijn ze biologisch of zat de kip in een kooi? Wanneer je een beetje bewust op de wereld staat hecht je hier waarde aan. Zullen we allemaal gaan voor het beste ei?

Verse scharreleieren

Er is altijd veel te doen rond eieren. Versheid is zouden we zeggen van levensbelang. Natuurlijk staat er een datum op een doos eieren. Maar toch is handig om ook deze trucs te onthouden. Heb je de eieren al uit de doos gehaald, dan ben je de datum ook vaak kwijt. Hier een aantal handige tips om dan alsnog te controleren of je ei vers is. Hoe ouder een ei, hoe groter de luchtkamer. Als een…
Lees verder...

Een lekker eitje koken

Een lekker eitje koken - Eieren koken, dat kan iedereen toch? Zeker weten, maar hier toch nog even een paar basics. De kooktijd geldt voor eieren uit gewichtsklasse 3 (60-65 gram). Er bestaan twee methoden: Eieren met koud water opzetten, de kooktijd gaat dan in op het moment dat er zich in het water belletjes vormen. Het voordeel van deze…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer