Luchtige chocolademousse met ei
Je kunt chocolademousse zonder ei maken, maar probeer ook eens een luchtige chocolademousse met ei. De eieren hoef je niet rauw te verwerken!
--
Je kunt chocolademousse zonder ei maken, maar probeer ook eens een luchtige chocolademousse met ei. De eieren hoef je niet rauw te verwerken!
Ben je bij de (kaas)boer geweest en kom je thuis met een flink stuk kaas en een doos eieren, maak dan deze fantastische eiersalade met kaas.
Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.
Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.
Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeufs mayonnaise zoals de Fransen zeggen.
Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.
Een kleurrijke en smaakvolle kerrie eieren ragout met verse groenten en Hollandse garnalen is een feestelijke, doordeweekse maaltijd.
Wij mogen het originele kaiserschmarrn recept van gasthof Schönblick met jullie delen. Een nagerecht dat je echt in winterse sferen brengt.
Bitterkoekjespudding met grote stukken koek die eerst geweekt zijn in een likeur. Echt zo'n dessert dat je niet uit een pak of beker haalt.
Geen omelet maar een eierpannenkoek met paprika en basilicum. We leggen het verschil uit maar inspireren je vooral voor een heerlijke lunch.
Lunch eens met een eierpannenkoek die volgestopt is met verse groenten. Om er nog meer kleur en smaak aan te geven serveer je met paprika-kwark en kruiden.
Een heerlijk luchtige courgette flan. Erg leuk om te maken voor bijvoorbeeld een picknick. Noem het een quiche zonder deegkorst. Probeer het!
Deze ovenschotel met eieren en spinazie is een welkomst gerecht. Hiermee heet je je gasten of tafelgenoten echt welkom in het voorjaar.
Een ei is en blijft een culinair wondertje. De mogelijkheden van een ei lijken bijna onbeperkt. Garneren, binden, rijzen, plakken, een ei kan het allemaal.
Checken of je eieren wel vers zijn? Schudden, breken of drijven. Er zijn meerdere methoden om een vers ei te herkennen. Die leggen we je in dit artikel uit.
De omelet vesuvius is een ijsomelet die afgebakken kan worden in de oven. Daarna wordt deze geflambeerd. Een zeer indrukwekkend en smakelijk dessert.
Lekker en uitgebreid lunchen? Maak dan deze gepocheerde eieren op een geroosterde boterham eens. Met een warme tomatensalsa en gerookte zalm. Echt een feest!
Deze citroen pavlova is gemaakt naar het recept van Nigella Lawson. Een recept waar zoet en zuur hand in hand gaan.
Een loempia van ei dus niet in filodeeg. Met een vulling van Oosterse witte kool en oesterzwammen. Zo zet je een verse en verrassende maaltijd op tafel.
Heerlijke saus bij vis, schelpdieren en diverse groenten. Snel gemaakt van drie eieren, boter, wat citroensap en zwarte peper.
Ontbijtwafel met ham en kaas, de klassieke tosti maar dan als wafel met een gebakken ei on-top omdat een ontbijt zonder ei niet helemaal af is.
Het pocheren van een ei lastig? Nee! Eieren pocheren is vooral een kwestie van geduld en helemaal niet zo lastig als het lijkt.
Warme havermout pancakes als ontbijt? Bak ze zelf en serveer met hangop en vers fruit. Je kunt ze zelfs als dessert serveren.
Kwarteleieren zijn zeer decoratief. Ze maken je gerecht helemaal af. Lees hier waar je op moet letten bij het kopen, bewaren en bereiden van kwarteleieren. Mét veel lekkere tips. Pak vooral bij hapjes of voorgerechten eens vaker kwarteleieren in plaats van kippeneieren.
Eggs Benedict is het ultieme Amerikaanse eiergerecht voor het ontbijt, de brunch of lunch. Gepocheerde eieren met ham en Hollandaisesaus op een muffin. Met stap-voor-stap instructies, ook voor dummies!
Kennen jullie het verschil tussen de croque-madame en de croque-monsieur? Hoe dan ook.... hiervoor komen dames en heren graag lunchen.
Spaanse tortilla met groene kruiden 150 ml olijfolie 4 aardappels, geschild, in plakjes van 3 mm 1 grote ui, in dunne ringen (zee)zout 5-6 eieren 2 volle eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld kervel en dragon), fijngehakt Verhit de olie in een ruime koekenpan en doe de aardappelschijfjes er een voor ...
Eierpotjes Bij een gezellige lunch of brunch past een gerechtje met ei. Oeufs en cocotte, oftewel eierpotjes zijn niet moeilijk om te maken en ze zien er feestelijk uit. Als je de basisbereiding eenmaal kent, kan er telkens een andere draai aan geven door te variëren met de ingrediënten. 2 eieren ...
Tafel lekker !!
Een nagerecht uit de Franse keuken: de Crêpe suzette. Dit zijn superdunne flensjes geserveerd met een goddelijke sinaasappel-karamelsaus.