Parmaham festival 2016, Festival del prosciutto di Parma
Parmaham is 100 % natuurlijk, dat moeten de mensen weten. Geen kleurstoffen, geen rare conserveringsmiddelen. Alleen mooi vlees, zout en de lucht maken de ham tot wat hij is!
Parmaham is 100 % natuurlijk, dat moeten de mensen weten. Geen kleurstoffen, geen rare conserveringsmiddelen. Alleen mooi vlees, zout en de lucht maken de ham tot wat hij is!
En dan blijkt maar weer, als het vlees in de basis goed is, is er niet veel voor nodig om het perfect op je bord te krijgen. Irish beef bijvoorbeeld.
Ierland, a breath of fresh air! Of je nu in Dublin stad bent of door Dublin county zwerft, Ierland verrast met zijn natuur, cultuur en vooral met het eten!
In het zuiden van Dublin county vind je geweldige uitzichten, kastelen en middeleeuwse stadjes. Maar ook hier kan je genieten van al het heerlijks dat het land geeft. Schuif aan in een pub of duik in een prachtige ambachtelijke winkel.
In het zuiden van Dublin county vind je geweldige uitzichten, kastelen en middeleeuwse stadjes. Maar ook hier kan je genieten van al het heerlijks dat het land geeft. Schuif aan in een pub of duik in een prachtige ambachtelijke winkel.
De streek rond Luik zit vol met wijngaarden, bierbrouwerijen, kaasboerderijen en plekken waar je de lekkerste chocolade kan proeven. Streekproducten zoet of hartig, bbq-plekken, restaurants en terrasjes, alles voor een lekkerbek is hier te vinden. En op heel veel plekken kan je proeven en binnenkijken. En dat Frans? Ach met ...
Luik, de stad waar vele met mij, vaak doorheen gereden zijn op weg naar het zuiden, maar nooit gestopt zijn. Tijd voor een ontdekkingstocht in Luik.
Ga je zelf ook naar Dublin en je bent benieuwd wat ik daar gedaan heb, lees mijn reisverslag dan hier. Om het makkelijk voor je te maken geef ik de adressen die ik bezocht heb op mijn eerste dag en een heleboel foto's om alvast de sfeer te proeven.
Kelly Bronze Kalkoen - Kerst klassieker nr 1.- Lekker Tafelen bezocht de Kelly Bronze Kalkoenen in Engeland. Met Geert Koolen van Flavours of the Farm uit het Limburgse Heythuysen. Een bijzondere ontdekking waar we graag meer over vertellen. Lees hier het hele verslag. En bekijk onderstaand filmpje over de bereiding ...
Le Guigne Chèvre een prachtig assortiment aan geitenkaasjes kopen, van de zachte verse geitenkaas tot harde, gerijpte zeer pittige kaasjes.
Op reis door #Nouvelle Aquitaine Poitou Charentes belandde ik op een magische plek: Conserverie Fleurit. Hier maken ze bijzondere azijn en ander lekkers.
Een reis door de Cognacstreek is voor liefhebbers van lekker eten en drinken niet compleet zonder een bezoek aan (een aantal) Cognachuizen. Ik bezocht (o.a.) Camus Cognac, een prachtig cognac huis, waar je hele betaalbare flessen, maar ook flessen kunt krijgen tot boven de € 3.000 het stuk. Camus bestaat ...
Wanneer je in de Cognac-streek bent, in #Nouvelle Aquitaine Poitou Charentes, aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan het cognac museum, in het heerlijke middeleeuwse stadje Cognac zelf. Het Musée des Arts du Cognac is een fris en fraai opgezet museum, waar je visueel mooi wordt meegenomen in ...
Ik mag op bezoek bij het kleine, maar zeer goede cognac-huis Guillon-Painturaud in Segonzac, even buiten Cognac. Segonzac ligt in het mooiste gebiedje van de cognac streek; de zogenaamde ‘Grande Champagne’.
Wandel mee met Lekker Tafelen door de wijngaarden van de Languedoc en laat je verrassen door de heerlijke wijnen uit de côtes de Thongue.
Saint-Guilhem-le-Désert is een prachtig Middeleeuws stadje in de Languedoc dat schitterend in de bergen ligt en UNESCO werelderfgoed is. Mét hele mooie wijn!
De Languedoc is een zeer uitgebreide wijnstreek, waar vooral de IGP wijnen de laatste jaren in opkomst zijn. Lekker Tafelen ontdekt de streek en proeft een heleboel wijnen voor u.
Er vallen ontelbare wijnen te ontdekken in de Languedoc. Lekker Tafelen vertrekt eind oktober 2015 naar deze prachtige streek en gaat er van alles over vertellen. Hier alvast een voorproefje.
Als een blogger in Frankrijk. Ik mocht Poitou-Charentes ontdekken en deel mijn ervaringen in een driedelig verslag over deze prachtige regio. Nu deel 3 van mijn live verslag.
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Check het recept of lees de infoOf je rabarber met mascarponeroom serveert als nagerecht in een glaasje of als tompouce, het is een geweldige lekkere traktatie.
Check het recept of lees de infoKippenvleugeltjes kun je op veel manieren bereiden. En ze zijn allemaal even lekker. Wij geven je vier verschillende bereidingsmethoden!
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers