Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Frituren recepten & inspiratie

Frituren

Soesjes van aardappel en pastinaak

In plaats van aardappelkroketjes kun je deze soesjes van aardappel en pastinaak proberen. Sensationeel lekker en met deze uitleg kun jij ze ook maken. We hebben een duidelijke foto instructie geplaatst. Serveer de soesjes van aardappel en pastinaak als bijgerecht net als aardappelkroketjes.

Gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch (Smazeny syr)

Smazeny syr is een soort Tsjechisch broodje kaassouffle, maar dan met gefrituurde kaas en (zelfgemaakte) tartaarsaus. Lekker om zelf te maken als warme lunch. Gefrituurde kaas bedenk je niet zou je zeggen. Maar de kaassoufflé kennen we allemaal. Ontdek gefrituurde kaas, je zult zien het werkt verslavend.

Pretty Potatoes; kleurrijke aardappelrassen die ontdekt willen worden

Zoekende mensen in de supermarktschappen. Zoeken naar de aardappel die jij lekker vindt. Of moet het toch anders. Wij denken van wel. In de supermarkt is het al moeilijk om te zien of je nou met een Nicola of met een Berber te maken hebt. Doet die supermarkt dat nou omdat jij het niet meer snapt? Of is dat wat jij van de supermarkt verwacht? Wij…

Woktips

Tegenwoordig bestaan woks in alle vormen en materialen, maar alleen bolvormige woks zijn the real thing. Door die bolvorm wordt enkel de bodem verhit en niet de wanden. Zo kunnen fijngesneden ingrediënten, bijvoorbeeld knoflook en gember, als het ware gefrituurd worden en nadien hogerop geschoven, om te voorkomen dat ze verbranden. Grotere ingrediënten kunnen dan toegevoegd worden en op hun eigen…
Lees verder...

Gefrituurde Visjes

Pescaditos fritos, kleine gefrituurde visjes. Pescaditos fritos zijn in Spanje gebakken sonsos (zandaaltjes), een recht lang visje met een grijze kleur die je in zijn geheel kunt eten. Naarmate hij groter wordt veranderd zijn kleur in roze. Ik heb echt geen idee of ze in Nederland te krijgen zijn maar ik heb ze gemaakt van de verantwoorde spiering…

Zo maak je zelf Spaanse Kroketjes met serranoham

De favoriete tapa, die ook als voorgerecht geserveerd wordt, van mijn dochter zijn de croquetas de jamón. In ons favoriete restaurant Can Panades in Llagostera, staan ze regelmatig op het menu als voorgerecht. Deze croquetas caseras zijn erg lekker maar ook erg zwaar en gelukkig serveren ze er maar een paar met een verfrissende salade. Mijn variant…

Vetten

Vaak, als we gaan lijnen, weren we alle vetten uit onze voeding omdat we denken dat we van vetten dik worden! Maar vetten hebben we juist hard nodig en mogen niet weggelaten worden uit onze voeding:
Lees verder...

Roomkaasballetjes uit de frituur

De mogelijkheden van kaas zijn nog steeds ongekend. Dat blijkt ook weer uit dit zo simpele gerecht. Ja, je moet er even een kwartiertje voor de keuken in, en ze zijn binnen 5 minuten op, maar je ziet vervolgens alleen maar gelukkige gezichten. Deze balletjes maken we van een prachtige kaascombinatie. Probeer zelf maar eens.

Zo maak je Nacho’s zelf

Een druilerige middag, of een middag met heel veel culinaire zin? Maak zelf nacho's, leuk om te doen, en vooral ook simpel. Natuurlijk kost het tijd, maar het resultaat zijn eigen nacho's waar je trots op kunt zijn. Gebruik de receptuur van tortilla's, snijd ze klein en frituur ze. Nacho's zijn namelijk gewoon gefrituurde stukjes tortilla.…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer