Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Fruit

Vers fruit, we eten het hopelijk allemaal. Iedereen is bekend met de gezonde eigenschappen van vers fruit. Maar helaas zien we een stijging in de aankoop van gesneden fruit. Bakjes met “vers” fruit die je zo lekker makkelijk meepakt. Zijn we dan echt te beroerd om een ananas van z’n schil te ontdoen? Ja zelfs mandarijnen worden al in partjes verkocht. Wat ons betreft moet het echt niet gekker worden.
Fruit; Een dagelijkse bron van inspiratie
We doen ons best om te bewijzen hoe vers fruit een echte inspiratie is. Die appel die zo weg hapt, maar waarmee je ook een geweldig dessert kunt maken. Die citroen die echt tot de keuken basics behoort en die aardbeien die je wel in de zomer maar niet in de winter moet eten.
Van ontbijt tot dessert
Snijd een banaantje bij de yoghurt of kwark in de ochtenduren. Maak een fruitgebakje bij de koffie, bijt in een appel bij de lunch en maak een verrukkelijk dessert met verse ananas. Vers fruit kan de hele dag door.

Kakifruit voor een exotisch tintje in de keuken

Kakifruit voor een exotisch tintje in de keuken - Kaki is een verzamelnaam (net als appel of peer) voor een aantal verschillende soorten, namelijk de persimon, de bouquet persimon en de in Nederland meest bekend en best verkrijgbare sharon. Oranje tomaat ?? Kakifruit wordt qua uiterlijk vaak  vergeleken met een vleestomaat, met als voornaamste…
Lees verder...

Hollandse aardbeien; 5 keer fruitig het voorjaar proeven

Hollandse aardbeien; 5 keer fruitig het voorjaar proeven - Hollandse Aardbeien, ze zijn er al weer vroeg dit jaar. Het lijkt wel of de jaargetijden steeds een beetje verschuiven. Erg? Wij worden blij van het vroege voorjaar. Vooral bij de groenteman kun je het voorjaar weer ontdekken. De eerste Hollandse aardbeien bezorgen ons echt dat heerlijke…
Lees verder...

Granaatappel gezond en steeds populairder

Granaatappel gezond en steeds populairder De granaatappel wordt ook wel tot het superfruit gerekend (superfood), maar voor al dat zogenaamde 'superfood' geldt het zelfde: echt wetenschappelijk bewijs heeft men er niet voor, dat het eten van dergelijke voedsel je daadwerkelijk beschermt tegen allerlei ziektes. Het ligt namelijk allemaal niet zo…
Lees verder...

Fruitsalade in een frisse Aziatische siroop

Fruitsalade in een frisse Aziatische siroop Na een Aziatische maaltijd serveert men in Nederland vaak ijs als dessert. Dat (fabrieks)ijs is niet aan mij besteed. Ik geniet meer van een kop geurige thee als afsluiter of iets lichts zoals deze frisse (citrus)vruchtensalade. Een fruitsalade is natuurlijk helemaal niet moeilijk om te maken, je moet…
Lees verder...

Peren, 3 x lekker voor het weekend

De Doyenne du Comice peren is één van de lekkerste peren die ook overal verkrijgbaar zijn. Natuurlijk zijn er meer varianten, maar de Doyenne spant de kroon door het zachte en sappige vruchtvlees. Heerlijk om zo weg te happen, maar ook echt lekker om er één van onderstaande gerechtjes mee te maken. Blijf variëren! Sssssst, niet vertellen dat het…
Lees verder...

Rotterdam wil meer stadsgroenten en -fruit

De Rotterdammer wordt de komende jaren op allerlei manieren gestimuleerd om in de eigen leefomgeving voedsel te verbouwen of om die lokale producten te kopen. Dat blijkt uit een notitie van D66-wethouder Alexandra van Huffelen van onder meer duurzaamheid en buitenruimte.
Lees verder...