Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Fruit recepten & inspiratie

Fruit

Vers fruit, we eten het hopelijk allemaal. Iedereen is bekend met de gezonde eigenschappen van vers fruit. Maar helaas zien we een stijging in de aankoop van gesneden fruit. Bakjes met “vers” fruit die je zo lekker makkelijk meepakt. Zijn we dan echt te beroerd om een ananas van z’n schil te ontdoen? Ja zelfs mandarijnen worden al in partjes verkocht. Wat ons betreft moet het echt niet gekker worden.
Fruit; Een dagelijkse bron van inspiratie
We doen ons best om te bewijzen hoe vers fruit een echte inspiratie is. Die appel die zo weg hapt, maar waarmee je ook een geweldig dessert kunt maken. Die citroen die echt tot de keuken basics behoort en die aardbeien die je wel in de zomer maar niet in de winter moet eten.
Van ontbijt tot dessert
Snijd een banaantje bij de yoghurt of kwark in de ochtenduren. Maak een fruitgebakje bij de koffie, bijt in een appel bij de lunch en maak een verrukkelijk dessert met verse ananas. Vers fruit kan de hele dag door.

Het is weer kersentijd

Als je op je fiets springt en een toertocht door de Betuwe zou maken dan heb je aan een telraam niet genoeg om alle kersenstalletjes langs de weg te tellen. De grote schreeuwerige borden attenderen je zowel op de verkoop van de kersen als op de mogelijkheid om de kersen ter plekke te verorberen.
Lees verder...

Rotterdam wil meer stadsgroenten en -fruit

De Rotterdammer wordt de komende jaren op allerlei manieren gestimuleerd om in de eigen leefomgeving voedsel te verbouwen of om die lokale producten te kopen. Dat blijkt uit een notitie van D66-wethouder Alexandra van Huffelen van onder meer duurzaamheid en buitenruimte.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer