Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Garnalen recepten & inspiratie

Garnalen

Garnalenbisque met venkel

Ongepelde garnalen zijn smaakvoller en van de schalen maak je deze lekkere bisque. Dit is echt de bonus. Het anijsachtige van de venkel is erg lekker bij deze soep en als je matig gebruik maakt van de zure room, dan blijf je ook na toevoeging daarvan genieten van de pure smaak van Hollandse garnalen.

Heerlijke garnalenkroketten van gambashop.nl

Garnalenkroketten: een Belgische lekkernij Lekker Tafelen krijgt regelmatig lekkernijen te proeven. Dit keer waren de garnalenkroketten van gambashop.nl aan de beurt. Aan huis bezorgd, in een zeer goed diepgevroren toestand, kreeg ik een mooie doos met wel 32 kroketjes. Garnalenkroketten zie je vaak op de Belgische menukaarten staan en ze zijn…

Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis

Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis. - Op de een of andere manier schrikt het maken van vissoep vele mensen af. Toch is het maken van deze heerlijke verse vissoep helemaal niet moeilijker dan het maken van een andere soep. Je kunt zelf naar eigen inzicht en smaak variëren met de te gebruiken vissoorten. De grote garnalen en de inktvis geven de soep iets extra's qua smaak, maar ook voor…
Lees verder...

Tagliatelle met Gamba’s, gerookte Zalm en Courgette saus

In de zomer vind ik het heerlijk om gamba’s te eten.  Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken. Koken, bakken, grillen, stomen. Ze zijn lekker in een salade of als borrelhapje maar ook zalig op de pasta! Vandaag  heb ik de gamba’s gecombineerd met reepjes gerookte zalm en een prachtige zelfgemaakte groene courgettesaus. verse tagliatelle…

Dronken reuzen gamba’s in mojito

Ik was op vakantie in Turkije zat op een terras aan zee met een heerlijk glas mojito. Terwijl ik een slokje nam bedacht ik dat die smaak ook best goed zou matchen met reuzengamba’s van de grill. Dat ga ik als ik thuis ben proberen, besloot ik. Ik wilde echt grote gamba’s hebben, zo’n beetje maat 13/15. Deze keer waren ze vers niet voorradig maar…

Gekruide Garnalen op krokante toast

Garnalen als voorgerecht worden meestal geserveerd als cocktail. Dit gerechtje is net zo eenvoudig maar wel zo creatief. Denk er even aan dat je de garnalen maar kort en op een niet te hoog vuur verhit om taai worden te voorkomen.
Lees verder...

Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus

Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus. Pasta met garnalen is altijd lekker en eet het dan ook graag. Deze heb ik ietwat pittig en lekker romig gemaakt. Het romige maakt hem extra lekker. Voor een beetje pit wat druppels tabasco erbij en je hebt een pittig-romig, hemels, bordje. Prima lunch of met warm weer als hoofdgerecht en smullen. Geef er…

Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen.

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. Ingrediënten voor 6 personen. 450 gram verse spinazie 3 sjalotten 4 teentjes knoflook 200 gram gerookte zalm 150 gram…

Thaise Vis-Garnalencurry (pittig en SLANK)

Met warm weer is een curry altijd lekker. Daarom eten mensen dat graag in die warme sub-tropiche landen. Dit is de Thaise versie van een vis-garnalen curry. Eten uit de Thaise keuken staat voor heet, ik bedoel lekker pittig. Veel mensen houden wel van deze smaken en met warm weer knap je er helemaal van op. Lekker, voedzaam en slank. Dit gerecht eet je met gekookte witte rijst want is een mooie…
Lees verder...

Pikante Scampi’s in knoflookboter

Pikante Scampi’s in knoflookboter. Scampi’s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar…

Pasta met knoflook en garnalen

Een heerlijk pasta gerechtje, vers, puur, lekker en snel klaar (4 pers.). 400 gram (verse) Tagliatelle 400 gram gepelde garnalen 1 ½ dl slagroom 2 teentjes knoflook 100 gram geraspte kaas (Parmezaanse) olijfolie verse peterselie snufje keukenzout De pasta in ruim water met zout koken. Tegelijkertijd in een pan met hoog…

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen. Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet.…
Lees verder...

“King prawns” Een feest voor je Koningsdag bbq!

Maak van je Koningsdag bbq een feest met dit recept voor super sappige “King prawns” Super sappig omdat we de reuze garnalen vooraf met een marinade op basis van boter bewerken. De whisky in combinatie met de knoflookboter geven de reuze garnalen een overheerlijke smaak. 1 kilo ongepelde reuze garnalen 100 gram margarine 4 teentjes…

Garnalencocktail Special

Wil je de traditionele garnalencocktail met whiskey-cocktailsaus uit een flesje eens vervangen voor wat beters? Deze garnalencocktail special is helemaal het einde. Bijzonder smaakvol en gemaakt met lekkers van het seizoen. Je gasten overdonderen? Met deze garnalencocktail is succes verzekerd! Voor 8 personen (we gaan er vanuit dat je gasten…

Lekkere feestelijke, pittige, garnalencocktail (kerst)

Nu eens de garnalencocktail anders in plaats van de traditionele, kies dan deze eens. Hij zit er niet alleen leuk en feestelijk uit, maar hij is ook erg lekker voor de mensen die van ietwat pittig houden. Met deze cocktail kun je dus scoren met bijvoorbeeld de feestdagen want dit lekkere bordje vertegenwoordigt een hoop smaken. 250 gram garnalen 3 eetlepels koriander (fijngehakt) 1…
Lees verder...

Verse garnalen met zelfgemaakte frisse citroenboter

Garnalen cocktail? Waarom geen garnalenspiesjes voor de feestdagen. Presenteer dit voorgerechtje eens helemaal anders! Dit voortreffelijke voorgerecht staat in een handomdraai op jouw kersttafel. Je kunt naar eigen smaak en inzicht ook eindeloos combineren met andere ingrediënten. Ook op een tapa's tafel doen deze garnalen het prima! 24…

Vijf eenvoudige lentehapjes met verse vis

Lente uit de zee! Hoe lekker en hoe light verse vis is willen we natuurlijk proeven in het voorjaar! In deze special vijf eenvoudige hapjes van verse vis die je absoluut het lentegevoel bezorgen. 

Hollandse garnalen

Hollandse garnalen, dat is een streekproduct van topklasse. Het is de specialiteit van de Hollandse vissers. In de grootste garnalenhaven (Lauwersoog - Groningen) worden de garnalen aangevoerd. Met grote netten worden de Hollandse garnalen met kotters uit zee gesleept. Om ze goed te kunnen bewaren worden ze aan boord direct gekookt. Vervolgens worden ze in de zogezegde "lage loonlanden" gepeld om…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer