Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Garnalen recepten & inspiratie

Garnalen

Hollandse garnalen

Hollandse garnalen, dat is een streekproduct van topklasse. Het is de specialiteit van de Hollandse vissers. In de grootste garnalenhaven (Lauwersoog - Groningen) worden de garnalen aangevoerd. Met grote netten worden de Hollandse garnalen met kotters uit zee gesleept. Om ze goed te kunnen bewaren worden ze aan boord direct gekookt. Vervolgens worden ze in de zogezegde "lage loonlanden" gepeld om…
Lees verder...

Garnalentosti

Deze garnalentosti's zijn een heerlijke verrassing voor je lunch. De sambal geeft het extra pit en je gelooft het niet, maar we gebruiken ook pindakaas, taugé en bosuitjes.

Gamba’s met knoflook

Gamba's, je lust ze of je lust ze niet. Je probeert het, of je probeert het niet. Maar als je ze met onderstaande receptuur op smaak brengt zul je heel wat mensen over de streep kunnen trekken. De officiële naam voor dit gerechtje is Gambas al Ajilo 12 rauwe gamba's 4 eetlepels olijfolie, extra vièrge 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes 1/2 - 1 rode peper sap van 1/2 citroen 2…
Lees verder...

Zeeuws vistrio van de grill

Vis is erg gezond, en natuurlijk ook lekker slank. Maar toch heeft niet iedereen graag vis op de barbecue. Heb je visliefhebbers? Maak dan deze prachtige pakketjes. Doordat ze in aluminiumfolie gebakken worden hou je de vis mooi gescheiden van het vlees.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer