Tag: Vlees – Gehakt

Gehaktrolletjes op een bedje van prei

Traditionele gerechten, we houden er van. We schuiven met z'n allen maar wat graag rond een uur of zes weer rond de tafel voor Papa's of Mama's kookkunsten. Traditioneel, met af een toe een vleugje vernieuwing. Niet te gek gaan doen, maar net even een ander ingrediënt, net even een ...

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd - De naam gehaktbrood zegt al heel veel. Gehakt in de vorm van een brood. De meeste mensen zien het gehaktbrood als iets Amerikaans, waar het “meatloaf” heet. Maar het gehaktbrood heeft een Europese oorsprong. Het schijnt dat het gerecht al in de ...

Pittig gekruide mini hamburgertjes

Gehakt kan minder saai. Als je dan toch vlees eet doe het lekker en goed. Gebruik in dit gerecht absoluut rundergehakt. Dat verwerkt prettiger en combineert beter. Het resultaat is verbluffend lekker! 400 gram rundergehakt 2 eetlepels ketjap 2 eetlepels mosterd 1/2 eetlepel zout 1 theelepel peper 2 eieren 80 ...

Chili wraps met sla en tomaat

Chili con carne met rijst kun je zo op je bord scheppen, je kunt het echter ook in een wrap serveren. Met wat verse sla, een in partjes gesneden tomaat en een warme wrap tortilla maak je er een lekker doordeweeks feestje van. 500 gram gehakt kruiden voor chili con ...

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style - Speciaal voor mijn dochter maakte ik een "kleintje" gehaktbrood of meatloaf, Texmex style. Je kunt, net als met de "gewone" gehaktbal van alles doen met het basisrecept voor meatloaf. Kruid het gehaktbrood of de meatloaf net zo stevig als je zelf lekker denkt te vinden. ...

Mama’s burgers uit de Paleo Chef

Mama's burgers uit de Paleo Chef - Mama's burgers maakte ik uit het kookboek Paleo Chef van Pete Evans. Lees mijn review hier. Fastfood is natuurlijk uit den boze binnen het Paleo-principe, dus ik besloot de Paleo-hamburgers te maken. Brood wordt hier vervangen door portobello's. Een heerlijke en gezonde lunch maar ...

Eenpersoons moussaka’s van Donna Hay

Eenpersoons moussaka's van Donna Hay - De redactie van Lekker Tafelen kreeg via Uitgeverij Unieboek een exemplaar van het nieuwe kookboek van Donna Hay in handen. Een aantal recepten uit dit kookboek, Fresh en Light hebben we uitgetest. Het recept voor deze eenpersoons moussaka’s is één van de drie recepten die ...

Pittige Indonesische pasteitjes

Pittige Indonesische pasteitjes. Ik ben dol op Indonesisch eten. Laatst heb ik deze heerlijke pittige pasteitjes gemaakt. Ze zijn heerlijk als borrelhapje met wat chilisaus. Op een verjaardag scoor je hoge punten met dit recept. Heb je geen tijd of zin om het deeg zelf te maken, dan kun je ook ...

Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

Bifteki spiesjes (variatie op kebab). Ik ben gek op gekruid gehakt en wel omdat je er zoveel mee kunt doen. Regelmatig maak ik mijn Bifteki ballen want die zijn heerlijk in de zomer. Bifteki is niets anders dan Grieks gekruid gehakt. Na een beetje spelen met het mengsel kwam ik qua ...

Pagina 3 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten