Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Gehakt recepten & inspiratie

Gehakt

Gehaktrolletjes op een bedje van prei

Traditionele gerechten, we houden er van. We schuiven met z'n allen maar wat graag rond een uur of zes weer rond de tafel voor Papa's of Mama's kookkunsten. Traditioneel, met af een toe een vleugje vernieuwing. Niet te gek gaan doen, maar net even een ander ingrediënt, net even een andere manier van bereiden, of net even een andere manier van…

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd

Pittig gehaktbrood met ui, champignon en Engelse mosterd - De naam gehaktbrood zegt al heel veel. Gehakt in de vorm van een brood. De meeste mensen zien het gehaktbrood als iets Amerikaans, waar het “meatloaf” heet. Maar het gehaktbrood heeft een Europese oorsprong. Het schijnt dat het gerecht al in de Romeinse tijd werd gemaakt en voor het eerst genoemd wordt in een Romeins kookboek uit de 5e…
Lees verder...

Pittig gekruide mini hamburgertjes

Gehakt kan minder saai. Als je dan toch vlees eet doe het lekker en goed. Gebruik in dit gerecht absoluut rundergehakt. Dat verwerkt prettiger en combineert beter. Het resultaat is verbluffend lekker! 400 gram rundergehakt 2 eetlepels ketjap 2 eetlepels mosterd 1/2 eetlepel zout 1 theelepel peper 2 eieren 80 gram paneermeel…

Preigratin met gehakt en mosterd

Waarom wordt een kilootje prei toch zo vaak over de kop gezien. Dat preitje belandt nog altijd in de nasi en in de soep, maar daaromheen eten we het zelden meer. Toch is een prei een heerlijke voordelige wintergroente, die je perfect als gratin op tafel kunt zetten. 5 stevige preien 500 gram rundergehakt 2 dikke plakken schouderham 2 uien…

Chili wraps met sla en tomaat

Chili con carne met rijst kun je zo op je bord scheppen, je kunt het echter ook in een wrap serveren. Met wat verse sla, een in partjes gesneden tomaat en een warme wrap tortilla maak je er een lekker doordeweeks feestje van.

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style - Speciaal voor mijn dochter maakte ik een "kleintje" gehaktbrood of meatloaf, Texmex style. Je kunt, net als met de "gewone" gehaktbal van alles doen met het basisrecept voor meatloaf. Kruid het gehaktbrood of de meatloaf net zo stevig als je zelf lekker denkt te vinden. Mensen die op zoek zijn naar…

Mama’s burgers uit de Paleo Chef

Mama's burgers uit de Paleo Chef - Mama's burgers maakte ik uit het kookboek Paleo Chef van Pete Evans. Lees mijn review hier. Fastfood is natuurlijk uit den boze binnen het Paleo-principe, dus ik besloot de Paleo-hamburgers te maken. Brood wordt hier vervangen door portobello's. Een heerlijke en gezonde lunch maar ook prima geschikt als snel…

Eenpersoons moussaka’s van Donna Hay

Eenpersoons moussaka's van Donna Hay - De redactie van Lekker Tafelen kreeg via Uitgeverij Unieboek een exemplaar van het nieuwe kookboek van Donna Hay in handen. Een aantal recepten uit dit kookboek, Fresh en Light hebben we uitgetest. Het recept voor deze eenpersoons moussaka’s is één van de drie recepten die we met toestemming van de uitgever…

Pittige Indonesische pasteitjes

Pittige Indonesische pasteitjes. Ik ben dol op Indonesisch eten. Laatst heb ik deze heerlijke pittige pasteitjes gemaakt. Ze zijn heerlijk als borrelhapje met wat chilisaus. Op een verjaardag scoor je hoge punten met dit recept. Heb je geen tijd of zin om het deeg zelf te maken, dan kun je ook kant en klare plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries gebruiken. Ik heb een pasteivorm gebruikt, maar…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer