Hummus van bietjes met geitenkaas
De basis hummus is gemaakt van kikkererwten. Maar witte bonen kun je ook gebruiken voor deze kleurrijke hummus van bietjes en geitenkaas.
Het rijpingsproces van geitenkaas verloopt veel sneller dan dat dat bij kaas van koemelk gebeurd. Hierdoor smaakt geitenkaas veel sneller als oude kaas. De snelheid van rijpen is afhankelijk van het formaat van de kaas. Bij grotere kazen gaat het rijpingsproces langzamer. Soms worden er aan geitenkaas smaakmakers als brandnetel, bieslook of fenegriek toegevoegd.
Geitenmelk en geitenkaas dus ook, is lichter verteerbaar dan zuivel van koemelk. Dit heeft te maken met dat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan die in koeienmelk.
Maar geitenkaas is vooral erg lekker. Om mee te koken, maar zeker ook voor een kaasplankje. Dus kies bij je volgende bezoek aan de kaasboer eens voor geitenkaas!
De basis hummus is gemaakt van kikkererwten. Maar witte bonen kun je ook gebruiken voor deze kleurrijke hummus van bietjes en geitenkaas.
Een maaltijdsalade vol verrassingen! Dat is een salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen. Vervang de geitenkaas eventueel door brie.
Je kunt lekker en gezond lunchen met een broodje met geitenkaas en groenten. De groenten worden gegrild voor een optimale smaakbeleving.
Heb jij deze kaas al geproefd? Geitenkaas met fenegriek heeft een heerlijk nootachtige smaak en kun je met veel lekkernijen combineren.
Een heerlijke salade van rode bietjes is al helemaal lekker. Met een paar extra ingrediënten maak je er een complete maaltijdsalade van.
Een clafoutis wordt vaak als zoet gerecht geserveerd met fruit. Maar hartig kan ook zoals in deze clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas.
Deze orzo salade met rode biet en geitenkaas is geschikt als voorgerecht, maar ook voor de lunch of op een buffet.
Als lunch of als bijgerecht, deze salade met peer en geitenkaas is altijd goed. Fris, zacht en knapperig met een heerlijke dressing.
Deze galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas is lekker als bijgerecht bij een soepje, lunchgerecht of als borrelhap!
Een eenvoudige en fluweelachtige aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook. Met een subtiele knoflooksmaak door de verse knoflook!
Gezond eten saai? Absoluut niet. Deze slaschuitjes barsten van de vezels en de eiwitten en zien er ook nog eens feestelijk uit.
Een tosti standaard? Echt niet. Verras eens met een ander ingrediënt. In deze tosti met geitenkaas en noten gebruik je geitencamembert.
Lekker Tafelen: Pizza, Salade, Wijn! Verse ingrediënten en stiekeme trucs (honing in het deeg) maken pizza met gerookte zalm een eetfeest.
Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens deze lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Een heerlijk frisse geitenkaas salade die vanwege het gebruik van veldsla, druiven en walnoten goed past in de herfst- en wintermaanden.
Een risotto met krachtige smaken. Risotto met paddenstoelen en geitenkaas is het ultieme comfortfood en staat binnen 30 minuten op tafel.
Schelvis mag echt vaker op het menu. Van deze boterzachte witvis maak je bijvoorbeeld een heerlijk krokant schelvishaasje met camembert.
Een echt leuke variant op de klassieke carpaccio. Carpaccio van rookvlees en de mooie combinatie van pastinaak, peer en geitenkaas.
Iets te vieren? Met deze geitenkaas hapjes verander je een doodgewone avond in een kleurrijke party. Mooi en heel smaakvol.
Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.
Check het recept of lees de infoJe denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.
Check het recept of lees de infoMosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers