Druiven- geitenkaassalade
Een niet alledaagse combinatie, maar zeker het proberen waard. Druiven- geitenkaassalade met een dressing van honing, mosterd en frambozenazijn.
Het rijpingsproces van geitenkaas verloopt veel sneller dan dat dat bij kaas van koemelk gebeurd. Hierdoor smaakt geitenkaas veel sneller als oude kaas. De snelheid van rijpen is afhankelijk van het formaat van de kaas. Bij grotere kazen gaat het rijpingsproces langzamer. Soms worden er aan geitenkaas smaakmakers als brandnetel, bieslook of fenegriek toegevoegd.
Geitenmelk en geitenkaas dus ook, is lichter verteerbaar dan zuivel van koemelk. Dit heeft te maken met dat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan die in koeienmelk.
Maar geitenkaas is vooral erg lekker. Om mee te koken, maar zeker ook voor een kaasplankje. Dus kies bij je volgende bezoek aan de kaasboer eens voor geitenkaas!
Een niet alledaagse combinatie, maar zeker het proberen waard. Druiven- geitenkaassalade met een dressing van honing, mosterd en frambozenazijn.
Een carpaccio maak je officieel alleen van ossenhaas, maar deze in laagjes gepresenteerde Koolrabi wordt ook wel 'carpaccio' genoemd. Met pompoenpitolie.
Kiprollade; zet een echt lekker kippetje op tafel door deze te vullen met geitenkaas en verse spinazie. De rollade krijgt een knapperig bacon jasje en wordt bereid in de oven maar kan ook perfect op de barbecue.
Met verse ingrediënten maak je mooie gerechten. Dat hoeft niet ingewikkeld! Vijgen en parmaham met wat geitenkaas maken dit voorgerecht
Ovenschotels en gratins zijn populair. Deze kip-prei gratin wordt (als je het probeert) bij jullie ook populair door de geheime ingrediënten.
Menig gerecht krijgt een oppepper van een verse groene salade. Deze Groene salade met honing geitenkaas crumbles is een feest als bijgerecht. Probeer het!
Snelle bladerdeeg groentehapjes. Ideaal voor onverwachte gasten. Een verse groentevulling en een topping van knoflook cheese crumbles (geitenkaas)
Even een dagje geen vlees, dat zouden we vaker moeten doen. Geiten camembert met gekruide aardappeltjes uit de oven met asperges is een mooi alternatief.
Scones met geitenkaas, honing en tijm, is het nu zoet of is het hartig? Ik weet t eigenlijk niet zo goed, maar wat ik wel weet is dat ze verrukkelijk zijn.
Gezond lunchen? Deze gemengde salade met crumbles van geitenkaas, stukje peer, granaatappel en diverse zaden is een smaakvolle tip.
Geitenkaasballetjes zijn heerlijk fris, krokant en verrassend lekker. En dat met maar 3 ingrediënten. Snel en simpel om te maken met een groots resultaat.
Deze milde pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie, voor die zomerse doordeweekse dag smaakt romig en zacht en dat zonder room.
Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!
Machedoux is een geitenkaasje uit Groningen. Lees hier het boeiende verhaal over echte geitenkaas en puur ambacht. Kies voor deze top smaken en de variatie
Varkenshaas met geiten camembert - Een gevuld varkenshaasje is bijzonder simpel te maken. Ondanks de eenvoud van dit gerecht is het toch één van mijn favoriete vleesgerechten. Niet alleen de uitgesproken smaak maar ook de veelzijdigheid maken dit tot een topper die regelmatig op mijn menu verschijnt. Normaliter vulde ik ...
Courgettebloemen; een geliefd hapje, dat op verschillende manieren wordt klaargemaakt. Mijn favoriet is wanneer de courgettebloemen worden gevuld, een beslagje krijgen en worden gefrituurd.
Amuse met biet en geitenkaas - een feestelijk gerechtje in een glaasje, om te serveren bij het aperitief, of aan tafel voor het voorgerecht. Mooi om te zien én lekker en verantwoord om te eten.
In deze salade met geitenkaas, granaatappel en munt zijn de meeste ingrediënten niet groots en meeslepend, maar de verrassing zit in de combinatie van de smaken en texturen.
Panini met gesmolten camembert - Een goed lunchidee als alternatief voor een tosti: de panini. Op de grillpan geroosterde dubbelgevouwen wraps gevuld met (geiten)camembert en ander lekkers.
Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.
Check het recept of lees de infoHet is makkelijk om te verrassen aan tafel. Het recept voor eieren in kruidensaus is het bewijs. Doe er brood bij om de saus op te dippen.
Check het recept of lees de infoOntdek hoe je zelf crème fraîche kunt maken. Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai je eigen verse crème fraîche.
Check het recept of lees de info
Reacties van onze lezers