Druiven- geitenkaassalade
Een niet alledaagse combinatie, maar zeker het proberen waard. Druiven- geitenkaassalade met een dressing van honing, mosterd en frambozenazijn.
Het rijpingsproces van geitenkaas verloopt veel sneller dan dat dat bij kaas van koemelk gebeurd. Hierdoor smaakt geitenkaas veel sneller als oude kaas. De snelheid van rijpen is afhankelijk van het formaat van de kaas. Bij grotere kazen gaat het rijpingsproces langzamer. Soms worden er aan geitenkaas smaakmakers als brandnetel, bieslook of fenegriek toegevoegd.
Geitenmelk en geitenkaas dus ook, is lichter verteerbaar dan zuivel van koemelk. Dit heeft te maken met dat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan die in koeienmelk.
Maar geitenkaas is vooral erg lekker. Om mee te koken, maar zeker ook voor een kaasplankje. Dus kies bij je volgende bezoek aan de kaasboer eens voor geitenkaas!
Een niet alledaagse combinatie, maar zeker het proberen waard. Druiven- geitenkaassalade met een dressing van honing, mosterd en frambozenazijn.
Peulvruchten zijn helemaal in. Niet erg, want het is een gezonde basis in je maaltijd. Probeer deze eenvoudige linzen salade maar eens.
Een carpaccio maak je officieel alleen van ossenhaas, maar deze in laagjes gepresenteerde Koolrabi wordt ook wel 'carpaccio' genoemd. Met pompoenpitolie.
Kiprollade; zet een echt lekker kippetje op tafel door deze te vullen met geitenkaas en verse spinazie. De rollade krijgt een knapperig bacon jasje en wordt bereid in de oven maar kan ook perfect op de barbecue.
Met verse ingrediënten maak je mooie gerechten. Dat hoeft niet ingewikkeld! Vijgen en parmaham met wat geitenkaas maken dit voorgerecht
Aan het einde van de zomer zijn er veel verse ingrediënten Maak eens deze plaattaart met venkel. Een heerlijke combi met bramen en geitenkaas.
Knapperig bladerdeeg en zachte, maar pittige geitenkaas is een ultieme combinatie. Drie verrassende recepten met bladerdeeg en geitenkaas.
Ovenschotels en gratins zijn populair. Deze kip-prei gratin wordt (als je het probeert) bij jullie ook populair door de geheime ingrediënten.
Menig gerecht krijgt een oppepper van een verse groene salade. Deze Groene salade met honing geitenkaas crumbles is een feest als bijgerecht. Probeer het!
Snelle bladerdeeg groentehapjes. Ideaal voor onverwachte gasten. Een verse groentevulling en een topping van knoflook cheese crumbles (geitenkaas)
Sharing is hip. Deze bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel leent zich prima om te sharen. Eén taart, twee toppings. Delen maar!
Even een dagje geen vlees, dat zouden we vaker moeten doen. Geiten camembert met gekruide aardappeltjes uit de oven met asperges is een mooi alternatief.
Scones met geitenkaas, honing en tijm, is het nu zoet of is het hartig? Ik weet t eigenlijk niet zo goed, maar wat ik wel weet is dat ze verrukkelijk zijn.
Gezond lunchen? Deze gemengde salade met crumbles van geitenkaas, stukje peer, granaatappel en diverse zaden is een smaakvolle tip.
Geitenkaasballetjes zijn heerlijk fris, krokant en verrassend lekker. En dat met maar 3 ingrediënten. Snel en simpel om te maken met een groots resultaat.
Bietjesrisotto met pecannoten en geitenkaas is echt comfortfood De aardse smaken van de bietjes en de knapperige pecannoten maken dit een verwarmend gerecht
Deze milde pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie, voor die zomerse doordeweekse dag smaakt romig en zacht en dat zonder room.
Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!
Machedoux is een geitenkaasje uit Groningen. Lees hier het boeiende verhaal over echte geitenkaas en puur ambacht. Kies voor deze top smaken en de variatie
Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.
Check het recept of lees de infoVan een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.
Check het recept of lees de infoMaak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers