Tag: Kaas – Geitenkaas

Het rijpingsproces van geitenkaas verloopt veel sneller dan dat dat bij kaas van koemelk gebeurd. Hierdoor smaakt geitenkaas veel sneller als oude kaas. De snelheid van rijpen is afhankelijk van het formaat van de kaas. Bij grotere kazen gaat het rijpingsproces langzamer. Soms worden er aan geitenkaas smaakmakers als brandnetel, bieslook of fenegriek toegevoegd.

Geitenmelk en geitenkaas dus ook, is lichter verteerbaar dan zuivel van koemelk. Dit heeft te maken met dat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan die in koeienmelk.

Maar geitenkaas is vooral erg lekker. Om mee te koken, maar zeker ook voor een kaasplankje. Dus kies bij je volgende bezoek aan de kaasboer eens voor geitenkaas!

Linzen salade met geitenkaas

Peulvruchten zijn helemaal in. Niet erg, want het is een gezonde basis in je maaltijd. Probeer deze eenvoudige linzen salade maar eens.

Druiven- geitenkaassalade

Een niet alledaagse combinatie, maar zeker het proberen waard. Druiven- geitenkaassalade met een dressing van honing, mosterd en frambozenazijn.

Varkenshaas met geiten camembert en spek

Varkenshaas met geiten camembert - Een gevuld varkenshaasje is bijzonder simpel te maken. Ondanks de eenvoud van dit gerecht is het toch één van mijn favoriete vleesgerechten. Niet alleen de uitgesproken smaak maar ook de veelzijdigheid maken dit tot een topper die regelmatig op mijn menu verschijnt. Normaliter vulde ik ...

Pagina 2 van 3 1 2 3

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen