Tag: Kaas – Geitenkaas

Het rijpingsproces van geitenkaas verloopt veel sneller dan dat dat bij kaas van koemelk gebeurd. Hierdoor smaakt geitenkaas veel sneller als oude kaas. De snelheid van rijpen is afhankelijk van het formaat van de kaas. Bij grotere kazen gaat het rijpingsproces langzamer. Soms worden er aan geitenkaas smaakmakers als brandnetel, bieslook of fenegriek toegevoegd.

Geitenmelk en geitenkaas dus ook, is lichter verteerbaar dan zuivel van koemelk. Dit heeft te maken met dat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan die in koeienmelk.

Maar geitenkaas is vooral erg lekker. Om mee te koken, maar zeker ook voor een kaasplankje. Dus kies bij je volgende bezoek aan de kaasboer eens voor geitenkaas!

Varkenshaas met geiten camembert en spek

Varkenshaas met geiten camembert - Een gevuld varkenshaasje is bijzonder simpel te maken. Ondanks de eenvoud van dit gerecht is het toch één van mijn favoriete vleesgerechten. Niet alleen de uitgesproken smaak maar ook de veelzijdigheid maken dit tot een topper die regelmatig op mijn menu verschijnt. Normaliter vulde ik ...

Amuse met biet en geitenkaas

Amuse met biet en geitenkaas - een feestelijk gerechtje in een glaasje, om te serveren bij het aperitief, of aan tafel voor het voorgerecht. Mooi om te zien én lekker en verantwoord om te eten.

Panini met gesmolten geiten camembert

Panini met gesmolten camembert - Een goed lunchidee als alternatief voor een tosti: de panini. Op de grillpan geroosterde dubbelgevouwen wraps gevuld met (geiten)camembert en ander lekkers.

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham Een pizza Bianca is een eenvoudige pizza zonder tomatensaus, met heerlijke, pure smaken! Dit recept is snel en makkelijk, je hebt alleen wat geduld nodig zodat het deeg kan rijzen. Dus een diepvriespizza vol met kunstmatige toevoegingen in de oven schuiven is echt ...

Cheesecake met witte chocolade, geitenkaas, roomkaas en Calvados

Cheesecake met witte chocolade, geitenkaas, roomkaas en Calvados Om je vingers bij op te eten, zo lekker is deze cheesecake. Tijdens een Calvadosbijeenkomst serveerde Bart van Berkel, winnaar Masterchef 2014, dit taartje gemaakt met onder andere witte chocolade en natuurlijk Calvados. Te lekker om maar één keer te eten, dus ...

Abrikozen met geitenkaas en pistache

Abrikozen met geitenkaas en pistache De zomer is echt mijn seizoen, het leven lijkt gewoon wat makkelijker met een zonnetje. Lekker weer (soms helaas minder), gezellig eten in de tuin of op het balkon, lange avonden… de zomer kan mij niet lang genoeg duren! Bij de zomer en warm weer ...

Geitenkaas, het hele jaar door lekker!

Geitenkaas, het hele jaar door lekker! - Geitenkaas wint de laatste jaren in populariteit. Vooral zomers zien we het kaasje vaak in salades, op toastjes en bij restaurants op kaarten. Maar geitenkaas is het hele jaar door eigenlijk gewoon lekker. Geitenkaas leent zich voor ontzettend veel smaakcombinaties en past daarom ...

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, deze zijn iets sterker en pittiger van smaak dan hun witte broertjes. Groene asperges bevatten ook meer vitamine C ...

Ovenschotel met kip, geitenkaas en Honingtomaten®

Ovenschotel met kip, geitenkaas en Honingtomaten®   500 gram Honingtomaten® 150 gram geitenkaas 4 stuks kipfilet Bundeltje tijm Olijfolie Scheutje witte wijn Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Snijd de kipfilet in en vul de snede met geitenkaas en een takje tijm. Leg de kipfilet in een ovenschaal. ...

Terrine van geitenkaas en avocado

Dit is een heerlijk en tikje chique gerecht. Leuk als voorgerecht, maar doet het ook goed bij een buffet. (Voor 6- 10 personen) Voor de terrine: 300 gr zachte geitenkaas sap en rasp van 1/2 citroen 3 el goede olijfolie (zee)zout en vers gemalen peper 2 à 3 rijpe avocado’s erbij: ...

Geitenkaas met honing en spek voor je tapas tafel

Geitenkaas is razend populair. Een aantal jaren geleden hadden we  het nog over stink kaas. Nu is geitenkaas een populair en veel gebruikt ingrediënt. Bij jou nog niet? Dan dagen we je vandaag uit voor deze tapas van geitenkaas met honing en spek! Wat een combi.   zachte gekruide geitenkaas ...

Pagina 3 van 3 1 2 3

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten