Courgettebloemen gefrituurd en gevuld met geitenkaas
Courgettebloemen; een geliefd hapje, dat op verschillende manieren wordt klaargemaakt. Mijn favoriet is wanneer de courgettebloemen worden gevuld, een beslagje krijgen en worden gefrituurd.
Het rijpingsproces van geitenkaas verloopt veel sneller dan dat dat bij kaas van koemelk gebeurd. Hierdoor smaakt geitenkaas veel sneller als oude kaas. De snelheid van rijpen is afhankelijk van het formaat van de kaas. Bij grotere kazen gaat het rijpingsproces langzamer. Soms worden er aan geitenkaas smaakmakers als brandnetel, bieslook of fenegriek toegevoegd.
Geitenmelk en geitenkaas dus ook, is lichter verteerbaar dan zuivel van koemelk. Dit heeft te maken met dat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan die in koeienmelk.
Maar geitenkaas is vooral erg lekker. Om mee te koken, maar zeker ook voor een kaasplankje. Dus kies bij je volgende bezoek aan de kaasboer eens voor geitenkaas!
Courgettebloemen; een geliefd hapje, dat op verschillende manieren wordt klaargemaakt. Mijn favoriet is wanneer de courgettebloemen worden gevuld, een beslagje krijgen en worden gefrituurd.
Amuse met biet en geitenkaas - een feestelijk gerechtje in een glaasje, om te serveren bij het aperitief, of aan tafel voor het voorgerecht. Mooi om te zien én lekker en verantwoord om te eten.
In deze salade met geitenkaas, granaatappel en munt zijn de meeste ingrediënten niet groots en meeslepend, maar de verrassing zit in de combinatie van de smaken en texturen.
Panini met gesmolten camembert - Een goed lunchidee als alternatief voor een tosti: de panini. Op de grillpan geroosterde dubbelgevouwen wraps gevuld met (geiten)camembert en ander lekkers.
Eenvoudig te maken salade waarin alle smaken - zoet, zout, zuur en fris - mooi in harmonie bij elkaar komen. Door het kleurcontrast ook een echte eyecatcher!
Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham Een pizza Bianca is een eenvoudige pizza zonder tomatensaus, met heerlijke, pure smaken! Dit recept is snel en makkelijk, je hebt alleen wat geduld nodig zodat het deeg kan rijzen. Dus een diepvriespizza vol met kunstmatige toevoegingen in de oven schuiven is echt ...
Cheesecake met witte chocolade, geitenkaas, roomkaas en Calvados Om je vingers bij op te eten, zo lekker is deze cheesecake. Tijdens een Calvadosbijeenkomst serveerde Bart van Berkel, winnaar Masterchef 2014, dit taartje gemaakt met onder andere witte chocolade en natuurlijk Calvados. Te lekker om maar één keer te eten, dus ...
Snelle pasta, bomvol verse ingrediënten. De manier om eens pompoen te proberen!
Deze ravioli is een perfecte en kleurige opening van een meergangen diner.
Na één blik op de achterkant van een kant-en-klaar pak bladerdeeghapjes wist ik gelijk: "dat doe ik liever zelf!" Wat doe jij?
Kiprollade; zet een echt lekker kippetje op tafel door deze te vullen met geitenkaas en verse spinazie. De rollade krijgt een knapperig bacon jasje en wordt bereid in de oven maar kan ook perfect op de barbecue.
Abrikozen met geitenkaas en pistache De zomer is echt mijn seizoen, het leven lijkt gewoon wat makkelijker met een zonnetje. Lekker weer (soms helaas minder), gezellig eten in de tuin of op het balkon, lange avonden… de zomer kan mij niet lang genoeg duren! Bij de zomer en warm weer ...
Geitenkaas, het hele jaar door lekker! - Geitenkaas wint de laatste jaren in populariteit. Vooral zomers zien we het kaasje vaak in salades, op toastjes en bij restaurants op kaarten. Maar geitenkaas is het hele jaar door eigenlijk gewoon lekker. Geitenkaas leent zich voor ontzettend veel smaakcombinaties en past daarom ...
Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, deze zijn iets sterker en pittiger van smaak dan hun witte broertjes. Groene asperges bevatten ook meer vitamine C ...
De combinatie is niet nieuw, veel mensen hebben al hoe ontdekt hoe lekker deze ingrediënten samen zijn. Maar, ik spreek nu toch van een feestje op je bord met rode biet, granité van biet, geitenkaas en hazelnoten, want een feestje is het dit gerecht! Ik heb de combinatie ietsje luxer ...
Ovenschotel met kip, geitenkaas en Honingtomaten® 500 gram Honingtomaten® 150 gram geitenkaas 4 stuks kipfilet Bundeltje tijm Olijfolie Scheutje witte wijn Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Snijd de kipfilet in en vul de snede met geitenkaas en een takje tijm. Leg de kipfilet in een ovenschaal. ...
Dit is een heerlijk en tikje chique gerecht. Leuk als voorgerecht, maar doet het ook goed bij een buffet. (Voor 6- 10 personen) Voor de terrine: 300 gr zachte geitenkaas sap en rasp van 1/2 citroen 3 el goede olijfolie (zee)zout en vers gemalen peper 2 à 3 rijpe avocado’s erbij: ...
Geitenkaas is razend populair. Een aantal jaren geleden hadden we het nog over stink kaas. Nu is geitenkaas een populair en veel gebruikt ingrediënt. Bij jou nog niet? Dan dagen we je vandaag uit voor deze tapas van geitenkaas met honing en spek! Wat een combi. zachte gekruide geitenkaas ...
Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?
Check het recept of lees de infoVarkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!
Check het recept of lees de infoFris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.
Check het recept of lees de infoGa voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers