Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Gerookte zalm recepten & inspiratie

Gerookte zalm

Tagliatelle met Gamba’s, gerookte Zalm en Courgette saus

In de zomer vind ik het heerlijk om gamba’s te eten.  Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken. Koken, bakken, grillen, stomen. Ze zijn lekker in een salade of als borrelhapje maar ook zalig op de pasta! Vandaag  heb ik de gamba’s gecombineerd met reepjes gerookte zalm en een prachtige zelfgemaakte groene courgettesaus. verse tagliatelle gerookte zalm bakje verse gamba’s 2…
Lees verder...

Salade met gewokte asperges en gerookte zalm.

De combinatie asperges met zalm is een veelvoorkomend duo. Het klinkt heel simpel en dat is het in feite ook maar door de asperges in roomboter te wokken krijg je toch weer een hele andere smaak. Heerlijk romig en met een knapperige bite. Je kunt hier gewoon een zak gemengde sla voor gebruiken. IJsbergsla, rucola of veldsla zijn ook prima…

7 Eenvoudige en smakelijke vullingen voor je sandwich

Picknicken? Of gewoon een bijzondere lunch natuurlijk. Bij het horen van het woord sandwich droom je direct van mooie velden vol bloemen, of een heerlijk koel bos, en laten we het strand niet vergeten. Reden te meer om onderstaand sandwich beleg bij je favorieten te zetten. Wie weet worden je dromen snel werkelijkheid.

Gerookte zalmmouse in komkommervorm

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse. 2 komkommers 400 gram gerookte Noorse zalm snippers Zeezout Zwarte peper 3 eetlepels roomkaas 3 eetlepels crème fraîche 2 eetlepels ananas blokjes, fijn (blik) 1 eetlepels gesnipperde peterselie Neem de…
Lees verder...

Zalmmousse in een glaasje

Deze eenvoudige zalmmousse is een feestje op elke partytafel. Een lekker, gezond hapje met heel veel smaak. Prestenteer het feestelijk aan je gasten!

Zalmrisotto met Parmezaanse kaas

Risotto is een prachtig gerecht, gewoon echt mooi om te maken. Je ziet de rijstkorrels uitdijen in je pan je ziet de smaken er in trekken en tijdens het maken van je risotto bedenk je de volgende variatie die je gaat maken. Je kunt volop experimenteren met verse seizoensproducten en je kunt het heel eenvoudig houden. Gebruik een goede, liefst zelf…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer