Paté maken, heerlijk om zelf te doen
Paté maken is een heerlijke klus om zelf te doen. Serveer op een toastje of als voorgerecht. Ga jij voortaan ook zelf paté maken?
Paté maken is een heerlijke klus om zelf te doen. Serveer op een toastje of als voorgerecht. Ga jij voortaan ook zelf paté maken?
Deze gekonfijte eendenbout wordt langzaam gegaard in veel vet en bewaard onder datzelfde vet. Conserveren dus.
Imponeer je gasten en serveer een heerlijk, sappige kalkoen uit de oven. Met deze beschrijving kan het niet mislukken.
Gevulde fazantfilet met kalfszwezerik, een chique gerecht met een heerlijke vulling. Geserveerd met een aardappel-pastinaakpuree.
De geweldige smaken van fazant, kalkoen, duif, gehaktballen en kastantjes zitten allemaal verstopt onder de bladerdeeg deksel van deze verrassende pastei. Zo leuk is werken met wild- en gevogelte!
Eend wordt vooral gewaardeerd om zijn fijne smaak, meestal worden dan tamme eenden gekocht. Wij maakten een wilde eend met kersensaus en witlofpuree.
Saltimbocca is een Italiaanse klassieker gemaakt van kalfsvlees. Saltimbocca van parelhoen is anders maar zeker niet minder lekker.
De kipcorn maak je natuurlijk van kip. Helaas, ik maak de bekende kipcorn van kalkoen. Heerlijk bij frieten, maar ook bij de borrel.
Canard ala orange oftewel eendenborstfilet in sinaasappelsaus, een klassieker uit de Franse keuken. Maak hem eens zelf in je eigen keuken.
Echt een mooi gerecht. Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier serveren we met gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen.
In een stoere jeep reed Lekker Tafelen vlak voor Thanksgiving door de woodlands in Engeland om de kalkoenen van Kelly Bronze in de bossen te zien.
Kelly Bronze Kalkoen - Kerst klassieker nr 1.- Lekker Tafelen bezocht de Kelly Bronze Kalkoenen in Engeland. Met Geert Koolen van Flavours of the Farm uit het Limburgse Heythuysen. Een bijzondere ontdekking waar we graag meer over vertellen. Lees hier het hele verslag. En bekijk onderstaand filmpje over de bereiding ...
Wilde gans en peer, 8 koks strijden om het lekkerste gerecht. Een peer is zeker niet alleen om in te bijten, maar om veel meer mee te maken. En wilde gans is heerlijk, het is eeuwig zonde om deze dieren zomaar te vernietigen.
Deze Vietnamese salade met eend is een heerlijke (maaltijd)salade. Fris, licht pittig en kruidig en vol van smaak, licht verteerbaar. Om te smullen!
Krijg je gasten in het weekend? Een gevulde kalkoen zet je binnen een half uur op tafel. Let's party!
Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus - Hoewel eend in het westen eigenlijk meer als een luxe gerecht wordt gezien, is eend in het oosten één van de veel gegeten vleessoorten. Het deel van de eend, dat het meeste wordt gegeten is eendenborstfilet. Het is goed om te weten dat er als het ...
Gevulde parelhoen, het kleinere zusje van de kalkoen, met een farce van vlees, paddenstoelen, port, cognac en specerijen. Heerlijk en feestelijk tafelen dus
In weekenden of als je gasten krijgt is het leuk om iets bijzonders te maken zoals dit kalkoenrolletje met walnoten en abrikozen.
In dit gerechtje wordt fazant gecombineerd met mooie passende smaken van het seizoen. De eenvoudige bereiding daagt je uit om ook eens fazant op tafel te zetten.
Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.
Check het recept of lees de infoKippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!
Check het recept of lees de infoEen lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!
Check het recept of lees de infoWaarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers