Gemarineerde spiesjes van kalkoen
Ga voor een optimale smaakbeleving en maak de gemarineerde spiesjes van kalkoen met weidekalkoen, in een milde paprika marinade.
--
Ga voor een optimale smaakbeleving en maak de gemarineerde spiesjes van kalkoen met weidekalkoen, in een milde paprika marinade.
Saltimbocca is een Italiaanse klassieker gemaakt van kalfsvlees. Saltimbocca van parelhoen is anders maar zeker niet minder lekker.
Wilde eend uit de oven: een koud kunstje Ik woon in een het prachtige groene hart van Nederland, in een waterrijke omgeving met veel kleine slootjes, de rivier De Lek en een overload aan eenden. Ik ben gek van eenden, niet zozeer omdat ze zo smakelijk zijn maar omdat het ...
Paté maken is een heerlijke klus om zelf te doen. Serveer op een toastje of als voorgerecht. Ga jij voortaan ook zelf paté maken?
Deze gekonfijte eendenbout wordt langzaam gegaard in veel vet en bewaard onder datzelfde vet. Conserveren dus.
Imponeer je gasten en serveer een heerlijk, sappige kalkoen uit de oven. Met deze beschrijving kan het niet mislukken.
Gevulde fazantfilet met kalfszwezerik, een chique gerecht met een heerlijke vulling. Geserveerd met een aardappel-pastinaakpuree.
De geweldige smaken van fazant, kalkoen, duif, gehaktballen en kastantjes zitten allemaal verstopt onder de bladerdeeg deksel van deze verrassende pastei. Zo leuk is werken met wild- en gevogelte!
Eend wordt vooral gewaardeerd om zijn fijne smaak, meestal worden dan tamme eenden gekocht. Wij maakten een wilde eend met kersensaus en witlofpuree.
De kipcorn maak je natuurlijk van kip. Helaas, ik maak de bekende kipcorn van kalkoen. Heerlijk bij frieten, maar ook bij de borrel.
Canard ala orange oftewel eendenborstfilet in sinaasappelsaus, een klassieker uit de Franse keuken. Maak hem eens zelf in je eigen keuken.
Echt een mooi gerecht. Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier serveren we met gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen.
In een stoere jeep reed Lekker Tafelen vlak voor Thanksgiving door de woodlands in Engeland om de kalkoenen van Kelly Bronze in de bossen te zien.
Kelly Bronze Kalkoen - Kerst klassieker nr 1.- Lekker Tafelen bezocht de Kelly Bronze Kalkoenen in Engeland. Met Geert Koolen van Flavours of the Farm uit het Limburgse Heythuysen. Een bijzondere ontdekking waar we graag meer over vertellen. En bekijk onderstaand filmpje over de bereiding van een Kelly Bronze Kalkoen ...
Krijg je gasten in het weekend? Een gevulde kalkoen zet je binnen een half uur op tafel. Let's party!
Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus - Hoewel eend in het westen eigenlijk meer als een luxe gerecht wordt gezien, is eend in het oosten één van de veel gegeten vleessoorten. Het deel van de eend, dat het meeste wordt gegeten is eendenborstfilet. Het is goed om te weten dat er als het ...
Gevulde parelhoen, het kleinere zusje van de kalkoen, met een farce van vlees, paddenstoelen, port, cognac en specerijen. Heerlijk en feestelijk tafelen dus
In weekenden of als je gasten krijgt is het leuk om iets bijzonders te maken zoals dit kalkoenrolletje met walnoten en abrikozen.
De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.
Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet ...
Fazant wordt traditioneel vaak geserveerd met zuurkool. Maar tradities mag je breken toch? Wij denken dat hier een nieuwe traditie ontstaat. Fazant met geroosterde wintergroenten, als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en venkel. De dressing is al eveneens helemaal van het seizoen. Peer, honing en appelazijn. Samen met een ...
Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes "Wild" is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor (hard) werken. Daarom is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak dan het ...
2 eendenborstfilets met vel bakboter zout en peper uit de molen bakje kastanjechampignons 1 kleine biologische pompoen 2 uien 2 teentjes knoflook 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden grof zeezout olijfolie 200 cc grand marnier allesbinder een paar druppels witte truffelolie Begin met het schillen van de pompoen. Dat gaat heel ...
Tafel lekker !!
De entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd is het perfecte vleesgerecht voor speciale gelegenheden. Makkelijk, snel en erg...