Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Gevogelte

Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus

Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus - Hoewel eend in het westen eigenlijk meer als een luxe gerecht wordt gezien, is eend in het oosten één van de veel gegeten vleessoorten. Het deel van de eend, dat het meeste wordt gegeten is eendenborstfilet. Het is goed om te weten dat er als het op eend aankomt, onderscheid gemaakt wordt in tamme en…

Eend onder een laagje puree; Parmentier au canard

De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het…

Eend in grand marniersaus met geroosterde pompoen, kastanjechampignons en ui met witte truffelolie

Ik vind eend heerlijk! Vooral in de herfst is het een geweldig gerecht. Serveer er lekkere herfstgroenten bij. Pompoen en kastanjechampignons lenen zich uitstekend hiervoor. Je kunt de truffelolie weglaten, maar als je hem wél gebruikt, zorg dan voor een mooie witte truffelolie met een goede smaak. Koop niet zomaar een flesje, maar proef eerst! Er zit heel veel verschil in. Ga je met me mee dit…
Lees verder...

Kwartel op zijn Italiaans

Je ziet ze wel eens liggen bij de poelier, maar heb je ze wel eens gegeten? Ik heb een zalig recept voor je. Het is wél wat bewerkelijk dus trek er wat tijd voor uit. Maar het resultaat is dan ook super! Kwartels zijn kleine vogeltjes. Het vlees droogt dus snel uit bij het bakken, maar daar hebben we een goede truc voor. We rollen ze gewoon in…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More