--

Tag: Vlees – Gevogelte

Wilde eend uit de oven: een koud kunstje

Wilde eend uit de oven: een koud kunstje Ik woon in een het prachtige groene hart van Nederland, in een waterrijke omgeving met veel kleine slootjes, de rivier De Lek en een overload aan eenden. Ik ben gek van eenden, niet zozeer omdat ze zo smakelijk zijn maar omdat het ...

Gevogeltepastei

De geweldige smaken van fazant, kalkoen, duif, gehaktballen en kastantjes zitten allemaal verstopt onder de bladerdeeg deksel van deze verrassende pastei. Zo leuk is werken met wild- en gevogelte!

Kelly Bronze Kalkoen – Kerst klassieker nr 1.

Kelly Bronze Kalkoen - Kerst klassieker nr 1.- Lekker Tafelen bezocht de Kelly Bronze Kalkoenen in Engeland. Met Geert Koolen van Flavours of the Farm uit het Limburgse Heythuysen. Een bijzondere ontdekking waar we graag meer over vertellen.  En bekijk onderstaand filmpje over de bereiding van een Kelly Bronze Kalkoen ...

Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus

Eendenborstfilet met zoete honing-sojasaus - Hoewel eend in het westen eigenlijk meer als een luxe gerecht wordt gezien, is eend in het oosten één van de veel gegeten vleessoorten. Het deel van de eend, dat het meeste wordt gegeten is eendenborstfilet. Het is goed om te weten dat er als het ...

Eend onder een laagje puree; Parmentier au canard

De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet ...

Fazantfilet met geroosterde groenten en een dressing van peer en honing

Fazant wordt traditioneel vaak geserveerd met zuurkool. Maar tradities mag je breken toch? Wij denken dat hier een nieuwe traditie ontstaat. Fazant met geroosterde wintergroenten, als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en venkel. De dressing is al eveneens helemaal van het seizoen. Peer, honing en appelazijn. Samen met een ...

Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes

 Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes "Wild" is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor (hard) werken. Daarom is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak dan het ...

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet. En als jij de recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten