Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen
In dit gerechtje wordt fazant gecombineerd met mooie passende smaken van het seizoen. De eenvoudige bereiding daagt je uit om ook eens fazant op tafel te zetten.
In dit gerechtje wordt fazant gecombineerd met mooie passende smaken van het seizoen. De eenvoudige bereiding daagt je uit om ook eens fazant op tafel te zetten.
De Nederlandse dokter Parmentier zo wil de overlevering leerde de Fransen aardappel eten. Of de naam van dit gerecht, eendenbout onder een laagje puree daarmee verband houdt weet ik niet zeker. In ieder geval noemen Fransen gerechtjes onder een vers laagje puree een parmentier.
Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel. Eend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet ...
Fazant wordt traditioneel vaak geserveerd met zuurkool. Maar tradities mag je breken toch? Wij denken dat hier een nieuwe traditie ontstaat. Fazant met geroosterde wintergroenten, als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en venkel. De dressing is al eveneens helemaal van het seizoen. Peer, honing en appelazijn. Samen met een ...
Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes "Wild" is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor (hard) werken. Daarom is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak dan het ...
Ik vind eend heerlijk! Vooral in de herfst is het een geweldig gerecht. Serveer er lekkere herfstgroenten bij. Pompoen en kastanjechampignons lenen zich uitstekend hiervoor. Je kunt de truffelolie weglaten, maar als je hem wél gebruikt, zorg dan voor een mooie witte truffelolie met een goede smaak. Koop niet zomaar ...
Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.
Check het recept of lees de infoAlle restjes groente gaan mooi op als je bonne femme maakt. Dit groentegerecht is heerlijk bij een karbonade of stukje kip.
Check het recept of lees de infoMet wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers