Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

spaghetti

Pasta met tuinboontjes

Pasta con le fave! Hoor je denken: klinkt goed, gaan we doen! Als ik zeg pasta met tuinboontjes, nog steeds? Terwijl het echt heel lekker is, zolang je die bonen maar dubbel dopt. Dus niet alleen uit de peul maar ook dat vaak wat harde bittere schilletje eraf.

Vis uit Blik recept: Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven

Vis uit Blik recept: Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven Tonijn, we hebben allemaal wel een blikje in de kast staan voor de lekkere trek, een tonijnsalade op een broodje of om de salade wat meer smaak te geven. Gek genoeg zullen we het niet zo snel gebruiken voor een warme bereiding, terwijl dat met deze vis uit blik ook prima kan. Warme tonijn uit blik Uit het kookboek Vis uit Blik heb…

Spaghetti met kip en pesto

Op een dag had ik alleen maar kipfilet en champignons in huis. Het was slecht weer en ik had geen zin om boodschappen te doen. Ik keek in de kelder en vond er een potje pesto en een pakje kookroom. Met de overige ingrediënten en een beetje "creatief" koken is toen dit recept ontstaan. Ik realiseer me heus wel dat ik geen culinair wonder ben en dat er best meer soortgelijke recepten zullen zijn. …

Mediterrane Spaghetti met courgette en tomaat

Mediterrane Spaghetti met courgette en tomaat. Spaghetti is altijd lekker, maar deze is vegetarisch met lekkere groente en kruiden, op smaak gebracht met Parmezaan en balsamico. Echt een lekkere lichte lunch of bij warm weer een lekker bordje om in de tuin te eten. Proef de zomer zeg ik dan. Geef er wat frisse salade bij. 350 gr spaghetti (of pasta naar keuze) 1 grote courgette 3 grote…

Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus

Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus. Pasta met garnalen is altijd lekker en eet het dan ook graag. Deze heb ik ietwat pittig en lekker romig gemaakt. Het romige maakt hem extra lekker. Voor een beetje pit wat druppels tabasco erbij en je hebt een pittig-romig, hemels, bordje. Prima lunch of met warm weer als hoofdgerecht en smullen. Geef er een frisse salade bij. 350 gram spaghetti 1…

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan. Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar. 400 gram spaghetti 1 bakje verse Cherry tomaten 1 zak verse Rucola…

Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan

Spaghetti met pittige tomatensaus en Parmezaan. Nog een lekker bord pasta met heel veel soorten smaak. Het hoeft niet altijd met gehakt of vis. Een bordje pasta met een luxe, pittige, veredelde tomatensaus is ook erg lekker. Ook dit is een prima lunchgerecht. 500 gram spaghetti 1 ui (gesnipperd) 3 teentjes knoflook (gesnipperd) 1 chili pepertje (fijn, zonder zaad) ½ potje kappertjes…

Spaghetti Funghi Porcini met een twist

Dit is weer eens een andere versie van het opdienen van een toppasta met dien verstande dat dit een heuse traditionele Italiaanse delicatesse is met een beetje extra (2 pers.). 300 gr spaghetti 1 zakje à 30 gr funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood) 300 ml. water 150 ml. witte wijn 1 el. Olijfolie Zeezout Zwarte peper 1 kleine ui fijn gesneden 75 gr. magere spekreepjes…

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen. Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet.…

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese - Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo'n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je er nog bij optellen. Maar als je die moeite neemt... succes gegarandeerd! En het voordeel is groot. Rond etenstijd is het meestal toch al hectisch genoeg. Op dat moment hoef je enkel de…

Spaghetti met huisgemaakte pesto

Lekker vers, en bijzonder eenvoudig gemaakt, is deze pastaschotel. Je maakt zelf de pesto en dat is dan ook direct de enige toevoeging aan je salade. Serveer met pepperonata. 300 gram spaghetti 2 eetlepels pijnboompitten 75 gram Parmezaanse kaas 1 teen knoflook 30 gram basilicumblaadjes 6 eetlepels olijfolie extra vierge Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking…

Hollandse garnalen

Hollandse garnalen, dat is een streekproduct van topklasse. Het is de specialiteit van de Hollandse vissers. In de grootste garnalenhaven (Lauwersoog - Groningen) worden de garnalen aangevoerd. Met grote netten worden de Hollandse garnalen met kotters uit zee gesleept. Om ze goed te kunnen bewaren worden ze aan boord direct gekookt. Vervolgens worden ze in de zogezegde "lage loonlanden" gepeld om…