Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Groente recepten & inspiratie

Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Kiemgroenten, zaden met power!

Kiemgroenten zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens een goede bron van veel vitaminen en mineralen. Ze bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten en worden daarom niet voor niets “powerfood” genoemd.

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond vraagt merk je dat er weinig kennis is m.b.t. de ui. Zonde hoor! Er valt dan…

Komkommer; zó groeit ie bij de teler

Komkommer, iedereen kent deze groente en velen van ons stoppen hem regelmatig in het winkelwagentje. Maar hoe groeit deze groente eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Lekker Tafelen ging op bezoek en zocht het uit.

Vijf keer komkommersalade

De komkommer is echt super veelzijdig. Binnen no-time zet je hiermee een verse rauwkost of salade op tafel. We geven je vijf tips voor een supersnelle komkommersalade.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer