Tag: Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Vruchtgroenten; een handig overzicht met tips

Vruchtgroenten zijn groenten waarbij de zaadjes worden beschermd door een vrucht, zoals tomaat, komkommer en paprika. Boordevol informatie en tips voor het kopen, bewaren en bereiden. Met verwijzingen naar onze recepten.

Komkommer; zó groeit ie bij de teler

Komkommer, iedereen kent deze groente en velen van ons stoppen hem regelmatig in het winkelwagentje. Maar hoe groeit deze groente eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Lekker Tafelen ging op bezoek en zocht het uit.

Vijf keer komkommersalade

De komkommer is echt super veelzijdig. Binnen no-time zet je hiermee een verse rauwkost of salade op tafel. We geven je vijf tips voor een supersnelle komkommersalade.

Schorseneren maak je zo

Schorseneren: herontdek deze vergeten groente Schorseneren zijn een beetje een spannende groente. Ze zien er indrukwekkend, misschien zelfs wel weerzinwekkend uit: lange zwarte stengels, soms met wat harige uitgroeisels. Tóch zou ik je willen uitnodigen deze groente een keer te proberen. Onder als dat zwarts zit een prachtige witte stengel, ...

Uien; kleurrijke smaakmakers. Wintergroenten special

Uien; kleurrijke smaakmakers - Ja echt! De ui is een eersteklas smaakmaker in vele gerechten. Een natuurlijke smaakmaker uiteraard. Hoeveel gerechten begin jij niet met een gesneden of gesnipperd uitje? Juist omdat we de ui zoveel gebruiken als smaakmaker in ons eten, is het leuk om meer te ontdekken over ...

Boerenkool aan de stronk. Wintergroenten special

Boerenkool aan de stronk. Wintergroenten special - Groenten krijgen in 2015 de hoofdrol, vlees en vis worden het garnituur. Een pittige uitspraak die op mijn menu nog niet helemaal de juiste invulling krijgt. Toch is groenten razend populair en wordt er gelukkig eindelijk meer aandacht aan geschonken. De tijd dat ...

Tijd voor stamppot!

Stamppot, het seizoen is natuurlijk de herfst en de winter. Buiten koud, binnen een voedzame maaltijd met volop gezonde ingrediënten. In deze special tref je de recepten van diverse mooie, huisgemaakte stamppotten. Tafel Lekker.

Knoflook de smaakmaker

Knoflook is één van de meest gebruikte en meest aromatische smaakmakers in de keuken. Ontdek alles over deze smaakmaker. Leer meer over soorten en smaken en lees handige tips over het gebruik van knoflook.

Boerenkool – Superfood van Hollandse bodem

Boerenkool - Superfood van Hollandse bodem - In America is boerenkool oftewel “Kale” al enkele jaren een trendy superfood. Er zijn zelfs t-shirts te koop met “Oh Kale Yeah”. Ook celebrity’s zoals Beyonce worden gespot met een Kale-shirt. Het wordt gebruikt in salades, smoothies en gaat op pizza’s. Google maar ...

Pagina 4 van 4 1 3 4

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten