Gedoemsel, stoofpot van verse groenten uit de tuin
Ben jij in het rijke bezit van een eigen moestuin? Dan moet gedoemsel zeker eens op je menu staan. Echt slow-cooking uit oma's keuken.
Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.
Ben jij in het rijke bezit van een eigen moestuin? Dan moet gedoemsel zeker eens op je menu staan. Echt slow-cooking uit oma's keuken.
Mais is een heerlijk zoete groente daarom bij kinderen ook heel geliefd. Maak er deze maissoep met rivierkreeftjes van. Simpel en smakelijk!
Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.
Deze macaronischotel is een verrassing voor kinderen. Ze zien macaroni weer eens anders (taartje) op hun bord verschijnen.
Deze Gado Gado is een kleurrijke Indonesische 'salade' met een heerlijke frisse, zelfgemaakte pindasaus met kokosmelk en koriander. Om te smullen!
Een snelle maïssoep waar je echt alle kanten mee op kunt. Het recept is eenvoudig, laat je niet weerhouden om er o.a. stukjes vis aan toe te voegen.
Heb je enig idee hoe eenvoudig het is om Atjar Tjampoer te maken? Atjar Tjampoer is kleurrijk, smaakvol, makkelijk en in 25 minuten klaar.
Inmaken gebeurt al ontzettend lang. Het is een (en misschien wel dé) manier om eten langer houdbaar te maken. In dit artikel vertellen we alles over inmaken
Probeer met de 'vergeten groente' schorseneren, eens deze heerlijke romige schorseneren gratin met aardappel. Zet iets origineels op tafel.
Ajuinstoemp is het Vlaamse zusje van de Friese sipelpomp ( uienstamppot ). Nét even chiquer. Een heerlijk alledaags (budget)gerecht.
Wist jij dat verse doperwten en munt geweldig combineren? Proef het in dit bladerdeegtaartje. Een mooi vegetarisch lunchgerechtje.
Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.
De zomerse variant op erwtensoep. Snel, makkelijk voor doordeweekse dagen. Zet deze doperwten soep regelmatig op je menu. Natuurlijk van verse doperwten.
Mexicaans maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van (tarwe)bloem en maismeel waaraan verschillende Mexicaanse smaken worden toegevoegd.
Hou jij ook van het werken met verse ingrediënten? Ben je graag vaste klant bij een goede groenteman? Maak dan deze vegetarische rijstschotel maar eens.
Rode poon van de bbq met knoflookaardappeltjes, groente spaghetti en komkommersaus. Weinig ingrediënten en optimaal genieten van het buiten koken.
De snelle en makkelijke macaroni met gehakt en paprika zet je in 30 minuten op tafel. Gebruik je eigen specerijen om deze huiselijke macaroni te maken.
Tip van oma..... ren niet direct naar de apotheek als je verkouden ben, maar probeer gewoon een krachtig middel van moeder natuur. Hoestsiroop van rammenas.
In het Zeeuwse Kruiningen is Wiskerke Onions gevestigd. Een indrukwekkend bedrijf waar de uien centraal staan. Van inkoop tot verkoop en export. Lees ons bezoekverslag.
Het Oosterscheldekreeft seizoen is eind maart weer begonnen. Dat wordt thuis genieten met een grote G. Ontdek deze info & recepten.
Check het recept of lees de infoHoe geef je soep heel veel extra smaak? Door de groenten eerst te roosteren in de oven. Geroosterde tomatensoep, dat moet je geproefd hebben!
Check het recept of lees de infoJe soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers