Tag: Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Roerei met courgette (Kolokithakia me Avga)

Roerei met courgette (Kolokithakia me Avga). Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigszins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan ...

Zoetzure rauwkostsalade

Zoetzure rauwkostsalade. Als je een snel bijgerechtje op tafel wilt toveren, is een zoetzure rauwkostsalade ideaal. Gezond, gemakkelijk én lekker! Zoetzure rauwkost is heerlijk bij een broodje falafel of een salade met noodles. In dit recept worden wortels en komkommer gebruikt, maar je kunt gemakkelijk variëren met bijvoorbeeld fijngesneden rode ui ...

Klaar in 15 minuten, zoete aardappelen gerecht

Laat ik maar met de deur in huis vallen; ik ben geen al te grote fan van Jamie Oliver en ook niet van koken met de magnetron. Maar, ik moet toegeven dat Jamie soms werkelijk geniale dingen verzint en dit recept is daar een voorbeeld van!  Het gerecht is super ...

Zoete aardappelpuree

Doe eens iets leuks met zoete aardappelen! Ik heb een simpel maar heerlijk gerecht voor je. Je kunt het serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een Mexicaanse maaltijd, maar wij eten het vaak als Turkse meze. Meze zijn zo geweldig omdat er geen regels voor bestaan. Het zijn diverse soorten koude ...

Tagliatelle met Gamba’s, gerookte Zalm en Courgette saus

In de zomer vind ik het heerlijk om gamba’s te eten.  Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken. Koken, bakken, grillen, stomen. Ze zijn lekker in een salade of als borrelhapje maar ook zalig op de pasta! Vandaag  heb ik de gamba’s gecombineerd met reepjes gerookte zalm en een ...

Gevulde Spitskool, vers uit je moestuin

Gevulde spitskool. De spitskool is groot genoeg om geoogst te worden! De gemiddelde kool is zo groot dat je er wel drie dagen van kan eten. Ik begin met de buitenkant en dit recept is perfect voor die buitenste bladeren. Ingrediënten voor 4 personen 300 gram risottorijst 3 dl water ...

Mexicaanse tonijn wrap

Mexicaanse tonijn wrap. Ook mensen die eigenlijk niet van verse vis houden, maken voor tonijn uit blik vaak nog wel een uitzondering. Ik heb bijna altijd wat blikjes tonijn op voorraad omdat je er zo veel leuke dingen mee kunt doen. Natuurlijk combineer ik de tonijn met verse producten! Hier volgt ...

Thaise wok met Paksoi

Een heerlijk licht en slank Thais wokgerecht met paksoi. Gezond en lekker kan dus ook heel goed samengaan. Voeg de fijngesneden paksoi en de lente ui pas op het laatste moment toe voor een knapperige "bite". Vergeet de koriander niet want die zorgt voor de typische Thaise smaak. De cashewnoten zijn optioneel en mensen ...

Asperges met botersaus en tempura gamba’s

Nog even genieten van asperges. Beetje gewaagde combinatie,maar toch smaakte het heerlijk. 500 gram asperges 4 aardappelen 2 eieren 50 gram boter zeezout nootmuskaat geraspt 400 gram gamba’s ongepeld 2 el tempurameel 2 ijsblokjes 1 el japanse sojasaus beetje japanse 7 kruiden rijstolie Asperges met dunschiller van schil ontdoen. Deze ...

Japanse soba maaltijdsalade met paddenstoelen, nori omelet, en sesamdressing.

Japanse soba maaltijdsalade met paddenstoelen, nori omelet, en sesamdressing. Soba noodles zijn noodles van boekweitmeel en tarwemeel. Ik had nog een pak over van een HelloFresh Box. Het is een vega maaltijd salade geworden speciaal voor vegetariers. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de Toko. Zie foto. De moeite waard om ze ...

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip - Dit is zo`n recept dat in de aspergetijd voor de nodige afwisseling kan zorgen. Omdat de asperges nu volop verkrijgbaar zijn maak ik er elke week weer iets anders mee, naast de vaste items die regelmatig terugkomen. Toen ik peultjes zag liggen ...

Asperges (witte en/of groene) met ham & pasta

Ook in de Italiaanse keuken komen asperges regelmatig voor. Samen met pasta is dit voor velen een heerlijk gerecht. Ik heb deze keer een combinatie van witte en groene asperges gebruikt. Je kunt ook alleen witte gebruiken maar dan ziet het geheel er een beetje bleek uit. Het is niet zo ...

Nacho’s Especial; Ons stoute pleziertje!

Dit is een gerecht om met je vingers te eten en ze er daarna bij af te likken! Tortillachips, totopo’s in het Mexicaans, worden met kaas bedekt en onder de grill gezet tot de kaas gesmolten is. Het verhaal wil dat ene meneer Ignacio "Nacho" Anaya, een restauranthouder in Mexico, ...

Aspergetaart met “het witte goud”

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt. Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd. Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke ...

Wortelsoep met gember en koriander

Wortels zijn eigenlijk altijd goed verkrijgbaar, en dus kun je deze soep het gehele jaar door maken. Bomvol vitamine C en prachtig oranje van kleur! Dit recept is geschikt voor 4 personen. Deze wortelsoep met gember en koriander is lekker als lunchgerecht, maar vormt als je er vers brood en een salade bij serveert ...

Geschilde asperges zijn een trend

Wij Nederlanders werken zo hard! We hebben niet eens meer tijd om een asperge te schillen. Oeps, wat moeten we nou. Minder hard gaan werken, of gewoon geschilde asperges kopen? De laatste natuurlijk, want de baas, daar doen we alles voor. Misschien hebben we andere belangrijke zaken, maar toch is ...

Asperges in 6 stappen lekker koken

Asperges koken is toch niet zo moeilijk? Klopt, maar lees eens verder: Deze week stond iemand te kijken bij een aantal kisten Hollandse asperges. Ze twijfelde. Ik probeerde haar te overtuigen, maar ze twijfelde, ik vertelde dat ze al goedkoper werden, maar ze twijfelde. Toen kwam het hoge woord er ...

10 Aspergefeiten uitgelicht

In de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werden asperges omschreven als geneeskrachtig. Tegenwoordig vinden we ze vooral lekker. Toch zijn asperges ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het Vitamine Informatie Bureau zette samen met het Nederlands asperge centrum de meest opvallende feiten over de ...

Pagina 47 van 48 1 46 47 48

De redactie tipt

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten