Tag: Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Allioli – Geen mayonaise met knoflook maar…..

Allioli, letterlijk All (knoflook) i Oli (olie). Een hoofdrol weggelegd voor de knoflook. Het is niet zoals velen denken een mayonaise met toevoeging van wat knoflook, maar van origine is het een mengsel van alleen knoflook, zout en olijfolie.

Asperge ham risotto; een sprankelend voorjaar

Met het keukenraam open een risotto roeren. Ja, roeren want van risotto krijg je een lamme arm. Maar als je dan gaat zitten voor jou eigen risotto ben je die lamme arm heel snel vergeten. Om het voorjaar te vieren een risotto van groene asperges met ham. 300 gram groene ...

Asperges voorbereiden

Of je er nu een soep van maakt, of een mooie gratin, asperges goed schoonmaken is de absolute basis voor een lekker gerecht. Het schillen en het verwijderen van de houtige onderkantjes is essentieel voor een optimaal resultaat. Leg de asperges eerst een half uur in koud water. Vervolgens schil ...

Gezonde en knapperige rode kool salade

Gisteren uit eten geweest? Neem dan vandaag een lekker mager stukje vlees. Neem er aardappelblokjes bij, die je in een bouillon kookt (geen vet nodig) en serveer me deze heerlijke rode kool salade. Vanaf nu gooi je nooit je restjes rode kool meer weg. 150 gram fijn geschaafde rode kool ...

Pittige Boerenkoolstamppot

Heel verrassend......als je durft!! 1 kg kruimige aardappelen 2 zakken gesneden boerenkool (totaal 600 gr) 4 el olijfolie 1 grote ui 1 rode peper, ringetjes (zonder zaadjes) 100 gr chorizo 400 gr kipfilet 2 el zoete chilisaus Als eerste kook je de aardappelen in ongeveer 20 minuten lekker kruimig. Doe ...

Rode kool, basisrecept

Zelfs het basisrecept is voor velen een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. Of eigenlijk wel? Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken. ...

Zo bewaar je asperges

Het belangrijkste bij het bewaren van asperges zijn de volgende factoren. Donker, koel en vochtig. Asperges dienen dan ook na aankoop gekoeld bewaard te worden. Het liefst in een vochtige doek gewikkeld. Asperges kunnen op deze manier 2 tot maximaal 3 dagen bewaard worden. Asperges kun je ook invriezen. Je ...

Pagina 48 van 48 1 47 48

De redactie tipt

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten