Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Groente recepten & inspiratie

Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Schorseneren maak je zo

Schorseneren: herontdek deze vergeten groente Schorseneren zijn een beetje een spannende groente. Ze zien er indrukwekkend, misschien zelfs wel weerzinwekkend uit: lange zwarte stengels, soms met wat harige uitgroeisels. Tóch zou ik je willen uitnodigen deze groente een keer te proberen. Onder als dat zwarts zit een prachtige witte stengel, die er als een witte asperge uitziet en er ook nog naar…
Lees verder...

Uien; kleurrijke smaakmakers. Wintergroenten special

Uien; kleurrijke smaakmakers - Ja echt! De ui is een eersteklas smaakmaker in vele gerechten. Een natuurlijke smaakmaker uiteraard. Hoeveel gerechten begin jij niet met een gesneden of gesnipperd uitje? Juist omdat we de ui zoveel gebruiken als smaakmaker in ons eten, is het leuk om meer te ontdekken over uien. De verschillende kleuren kent bijna…

Boerenkool aan de stronk. Wintergroenten special

Boerenkool aan de stronk. Wintergroenten special - Groenten krijgen in 2015 de hoofdrol, vlees en vis worden het garnituur. Een pittige uitspraak die op mijn menu nog niet helemaal de juiste invulling krijgt. Toch is groenten razend populair en wordt er gelukkig eindelijk meer aandacht aan geschonken. De tijd dat je in restaurants moest zoeken naar…

Tijd voor stamppot!

Stamppot, het seizoen is natuurlijk de herfst en de winter. Buiten koud, binnen een voedzame maaltijd met volop gezonde ingrediënten. In deze special tref je de recepten van diverse mooie, huisgemaakte stamppotten. Tafel Lekker.
Lees verder...

Spiralizer oftewel spiraalsnijder

De spiralizer ofwel de spiraalsnijder, is een keukenhulp die al langer bestaat. Het is een manier om van groenten lange slierten te maken. Misschien is je eerste reactie: dat kan ik ook met een mandoline of een keukenmachine, maar met het uitproberen van een spiralizer maakte ik groenteslierten van komkommer van een meter lang. Gaat mij met een…

Kromkommer; Gekke groenten in Hoog Catharijne Utrecht

Even zonder dollen. Voedsel verspillen doen we toch niet meer? Nou wel. Echt wel! Overheidscampagnes en prachtige initiatieven ten spijt, er is nog gigantisch veel te winnen. #krompopop Anno 2015 zijn er echt mooie initiatieven. Kromkommer kennen jullie wel. Die fantastische club met een al even fantastisch doel: Voedselverspilling moet echt minder. Met een heuse popop store in het Utrechtse…
Lees verder...

Knoflook de smaakmaker

Knoflook is één van de meest gebruikte en meest aromatische smaakmakers in de keuken. Ontdek alles over deze smaakmaker. Leer meer over soorten en smaken en lees handige tips over het gebruik van knoflook.

Verse Rode bietjes; Vergeten of verwaarloosd?

Verse Rode bietjes; Vergeten of verwaarloosd? Rode bietjes van de groenteman. Ja, haha, je haalt ze ook niet bij de kaasboer toch? En toch begin ik niet voor niets met rode bietjes van de groenteman. Het "product" rode bietjes heeft tegenwoordig talloze varianten. Rode bietjes met deksel (uit de pot) Rode bietjes met ijs (uit de diepvries)…

Boerenkool – Superfood van Hollandse bodem

Boerenkool - Superfood van Hollandse bodem - In America is boerenkool oftewel “Kale” al enkele jaren een trendy superfood. Er zijn zelfs t-shirts te koop met “Oh Kale Yeah”. Ook celebrity’s zoals Beyonce worden gespot met een Kale-shirt. Het wordt gebruikt in salades, smoothies en gaat op pizza’s. Google maar eens op “kale” en “recipe”en je krijgt een heleboel bijzondere gerechten met boerenkool…
Lees verder...

Spruitjes, zo lusten ze het wel!

Spruitjes, zo lusten ze het wel! - Spruitjes zijn niet te eten! Het lijkt de gemiddelde opinie, maar gezien de grote hoeveelheid waarin ze aangeboden worden lijkt het best mee te vallen. Mocht je nou echt niet dol zijn op spruitjes dan kunnen we je misschien aan wat nieuwe ideeën helpen. Ben je wel dol op spruitjes, dan doe je hier misschien een…

Bleekselderij: de perfecte combinatie

Bleekselderij: de perfecte combinatie Selderij is van oorsprong bekend bij de Egyptenaren en oude Grieken als afrodisiacum. Veel culturen kennen deze krachtige werking van de selderij. De Franzen hebben zelfs een tweetal spreekwoorden waarin selderij is verwerkt om aan te geven hoe heftig de werking is van deze groente. Wellicht een experimentje…

Andijvie: van ontbijt tot diner

Andijvie: van ontbijt tot diner - Bij andijvie denk je al gauw aan de wintermaanden met heerlijke stamppotten, maar wist je dat andijvie eigenlijk het hele jaar door verkrijgbaar is en een zomerse stamppot niet te versmaden is? Bovendien zit voornamelijk het buitenste blad van andijvie bomvol met vitamine A en C en een hoop mineralen als caroteen, calcium en ijzer. In de winter en het vroege…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer