Tag: Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Hoestsiroop van rammenas

Tip van oma..... ren niet direct naar de apotheek als je verkouden ben, maar probeer gewoon een krachtig middel van moeder natuur. Hoestsiroop van rammenas.

Regenboogpeen met salie

Regenboogpeen, een mooie afwisseling op de 'gewone' peentjes. Lekker makkelijk en een geweldige smaaksensatie dankzij de salie. Verkrijgbaar bij de biologische supermarkten of de boer.

Schorseneren maak je zo

Schorseneren: herontdek deze vergeten groente Schorseneren zijn een beetje een spannende groente. Ze zien er indrukwekkend, misschien zelfs wel weerzinwekkend uit: lange zwarte stengels, soms met wat harige uitgroeisels. Tóch zou ik je willen uitnodigen deze groente een keer te proberen. Onder als dat zwarts zit een prachtige witte stengel, ...

Allioli – Geen mayonaise met knoflook maar…..

Allioli, letterlijk All (knoflook) i Oli (olie). Een hoofdrol weggelegd voor de knoflook. Het is niet zoals velen denken een mayonaise met toevoeging van wat knoflook, maar van origine is het een mengsel van alleen knoflook, zout en olijfolie.

Kervelsoep met dragon en Hollandse garnalen

Kervelsoep met dragon en Hollandse garnalen Kervel en dragon, twee prachtige groene kruiden die niet in de supermarkt liggen. Uit het feit dat je ze daar niet kopen kunt, kan je afleiden dat er in Nederland niet zo vaak mee gekookt wordt. Heb je zelf geen kruidentuintje dan moet je ...

Tijd voor kapucijners

Tijd voor kapucijners - Wie eet er wel eens kapucijners? Vers in de zomer of gedroogde kapucijners in herfst en winter? Als ik zo eens rondvraag, blijken er niet veel mensen te zijn die kapucijners eten. Zeker jonge mensen eten ze zelden of nooit. Nu, bijna herfst, zouden er gedroogde kapucijners ...

Stamppotje postelein

Een stamppotje postelein is een prachtig bijgerechtje om te serveren in het voorjaar. Maak er timbaaltjes van en je zet echt een feestje op tafel.

Pagina 5 van 5 1 4 5

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten