Tag: Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Vijf keer komkommersalade

De komkommer is echt super veelzijdig. Binnen no-time zet je hiermee een verse rauwkost of salade op tafel. We geven je vijf tips voor een supersnelle komkommersalade.

Schorseneren maak je zo

Schorseneren: herontdek deze vergeten groente Schorseneren zijn een beetje een spannende groente. Ze zien er indrukwekkend, misschien zelfs wel weerzinwekkend uit: lange zwarte stengels, soms met wat harige uitgroeisels. Tóch zou ik je willen uitnodigen deze groente een keer te proberen. Onder als dat zwarts zit een prachtige witte stengel, ...

Uien; kleurrijke smaakmakers. Wintergroenten special

Uien; kleurrijke smaakmakers - Ja echt! De ui is een eersteklas smaakmaker in vele gerechten. Een natuurlijke smaakmaker uiteraard. Hoeveel gerechten begin jij niet met een gesneden of gesnipperd uitje? Juist omdat we de ui zoveel gebruiken als smaakmaker in ons eten, is het leuk om meer te ontdekken over ...

Boerenkool aan de stronk. Wintergroenten special

Boerenkool aan de stronk. Wintergroenten special - Groenten krijgen in 2015 de hoofdrol, vlees en vis worden het garnituur. Een pittige uitspraak die op mijn menu nog niet helemaal de juiste invulling krijgt. Toch is groenten razend populair en wordt er gelukkig eindelijk meer aandacht aan geschonken. De tijd dat ...

Tijd voor stamppot!

Stamppot, het seizoen is natuurlijk de herfst en de winter. Buiten koud, binnen een voedzame maaltijd met volop gezonde ingrediënten. In deze special tref je de recepten van diverse mooie, huisgemaakte stamppotten. Tafel Lekker.

Spiralizer oftewel spiraalsnijder

De spiralizer ofwel de spiraalsnijder, is een keukenhulp die al langer bestaat. Het is een manier om van groenten lange slierten te maken. Misschien is je eerste reactie: dat kan ik ook met een mandoline of een keukenmachine, maar met het uitproberen van een spiralizer maakte ik groenteslierten van komkommer ...

Kromkommer; Gekke groenten in Hoog Catharijne Utrecht

Even zonder dollen. Voedsel verspillen doen we toch niet meer? Nou wel. Echt wel! Overheidscampagnes en prachtige initiatieven ten spijt, er is nog gigantisch veel te winnen. #krompopop Anno 2015 zijn er echt mooie initiatieven. Kromkommer kennen jullie wel. Die fantastische club met een al even fantastisch doel: Voedselverspilling moet ...

Knoflook de smaakmaker

Knoflook is één van de meest gebruikte en meest aromatische smaakmakers in de keuken. Ontdek alles over deze smaakmaker. Leer meer over soorten en smaken en lees handige tips over het gebruik van knoflook.

Verse Rode bietjes; Vergeten of verwaarloosd?

Verse Rode bietjes; Vergeten of verwaarloosd? Rode bietjes van de groenteman. Ja, haha, je haalt ze ook niet bij de kaasboer toch? En toch begin ik niet voor niets met rode bietjes van de groenteman. Het "product" rode bietjes heeft tegenwoordig talloze varianten. Rode bietjes met deksel (uit de pot) ...

Boerenkool – Superfood van Hollandse bodem

Boerenkool - Superfood van Hollandse bodem - In America is boerenkool oftewel “Kale” al enkele jaren een trendy superfood. Er zijn zelfs t-shirts te koop met “Oh Kale Yeah”. Ook celebrity’s zoals Beyonce worden gespot met een Kale-shirt. Het wordt gebruikt in salades, smoothies en gaat op pizza’s. Google maar ...

Pagina 5 van 6 1 4 5 6

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten