Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

De 5 voordelen van zelf verse groenten snijden

De afdeling gesneden groenten lijkt de afdeling ongesneden groenten te gaan overtreffen. Waarom? We vroegen het onze lezers. De uitslag: 47% snijdt liever zelf 39% gebruikt beide varianten 14% vindt het gebruik van gesneden groenten erg handig. Daarnaast gaven diverse lezers hun reactie op dit vraagstuk. Bekijk hier hun reacties.…
Lees verder...

7 tips om je kind meer groente te laten eten.

Jonge kinderen eten meer groente als je ze meer groente aanbiedt, blijkt uit onderzoek. Groente bevat weinig calorieën, maar levert wel vitamines en mineralen. Groente is daarom belangrijk voor kinderen om gezond op te groeien. Hoe zorg jij ervoor dat je kind voldoende groente binnenkrijgt? 7 bruikbare tips:
Lees verder...

Rabarber, draadjesmoes, ontzuren met kalk en meer

Kijk rond op de markt, loop een willekeurige groentenspeciaalzaak binnen in april en je vindt rabarber. Natuurlijk, want dit is één van de vroegste groenten producten van het voorjaar. Lekker want rabarber zet je graag op tafel. Het is gezond, lekker en de vele culinaire mogelijkheden maken dit tot een pracht product. Even een aantal…
Lees verder...

Venkel, zomerse verrassing

Hoe speciaal is venkel? We vinden het vaak moeilijk om elke dag wat anders te eten, en juist daarin is venkel een groente die niet vaak genoemd wordt. Deze groente kan prima afwisseling bieden, maar de onbekendheid maakt dat we het zelden of nooit op tafel hebben staan. Misschien kunnen we daar een beetje verandering in brengen. Venkel smaakt…
Lees verder...

Paksoi

Paksoi komt oorspronkelijk uit Azië. Tegenwoordig wordt deze exotische groente echter het gehele jaar door in…