Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Groenten

Groenten zijn in. Het eten van verse groenten is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groenten, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groenten. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Groenten en het seizoen

Door groenten van het seizoen te eten eet je voordeliger en lekkerder. Als de groenten net van het land af zijn is er volop aanbod en zakken de prijzen. Wist je bijvoorbeeld dat Andijvie geen wintergroenten is en dat Spitskool eveneens in de zomer thuis hoort?  Respecteer de seizoenen en je menu wisselt vanzelf mee.

Groenten bereiden helemaal niet zo moeilijk

Het bereiden van verse groenten is echt niet zo moeilijk. Neem eens een voor jou onbekende groente mee van de markt of uit de winkel en ga er gewoon mee experimenteren. Koken, Bakken, Wokken, het kan allemaal. Maak er soep van of verwerk de groente in een ovenschotel. Op deze pagina vind je talloze tips die je hopelijk inspireren om groenten een prominentere rol in je menu te geven.

Uien; Ontdek de varianten

De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk…