Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Hardfruit recepten & inspiratie

Hardfruit

Appeltaart met noten en winterse kruiden

Appeltaart met noten en winterse kruiden - Appeltaart, wie is er niet groot mee geworden, wereldwijd bestaan er vast honderden verschillende recepten. Iedere dochter heeft vast van haar moeder of oma wel een recept meegekregen, en ieder recept is net weer anders. Na veel uitproberen ben ik uiteindelijk uitgekomen op onderstaand recept, heerlijk…

Souffle met appels

Soufflé met vers geplukte appels Ik kwam op het idee om mijn oude recept voor een soufflé met appels weer eens uit kast te halen door de appelukdag. De Landelijke Appelplukdag viel dit jaar op zaterdag 28 september. Iedereen kon zelf appels komen plukken voor een bedrag van 1 euro per kilo. Leuk om te doen en zo vers heb je zelden in huis! Kwestie van even uitzoeken welke telers er in jouw…
Lees verder...

Appels plukken; feest voor jong en oud

Appels plukken; feest voor jong en oud Het begint een traditie te worden. Lekker Tafelen plukt appels tijdens de Landelijke appelplukdag. Ook dit jaar gingen we op pad voor een culinair avontuur in de appelboomgaard. Gewoon omdat het echt leuk is om te doen. Zoals we in de titel al zeggen; het is een feest voor jong en oud! De vele foto's die…

Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven

Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven Appelchutney maken is niet veel werk. Het is leuk om te doen en je hebt met dit recept meteen voldoende om er twee potjes mee te kunnen vullen.  Daarmee heb je dus een potje eigengemaakte appelchutney om cadeau te geven aan iemand anders. Zo geef je een origineel cadeau waarmee je goed voor de dag komt. Je kan natuurlijk ook besluiten beide…
Lees verder...

Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes

 Wilde gans met een vulling van appels en kastanjes "Wild" is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor (hard) werken. Daarom is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak dan het vlees van de tamme soortgenoten. Er zijn heel veel…

Fruitige appelcake uit Mega Vega / Sam Stern

Het volgende recept komt uit het kookboek Mega Vega van Sam Stern. Er lagen nog genoeg vers geplukte appels in de schuur, van De Olmenhorst in Lisserbroek, dus die kon ik mooi gebruiken voor deze lekkere appelcake. Gezellig met het hele gezin thuis, een heerlijk kopje thee van Wissotzky erbij en smullen maar. Zoals Sam zelf zegt: 'Sappig, fruitig…

Landelijke appelplukdag succesvol, maar waar was jij?

Landelijke appelplukdag succesvol, maar waar was jij? - Zaterdag 28 september 2013. De landelijke appelplukdag wordt overal aangekondigd met grote borden in de polder en langs de Nederlandse wegen. Door middel van krantenkoppen en mededelingen op de radio is er van alles aan gedaan om de Nederlanders op te roepen massaal appels te gaan plukken. Natuurlijk ging Lekker Tafelen ook op pad. Een…
Lees verder...

Peer in chocoladesaus

Rijpe, zachte peren op de fruitschaal die binnen een dag of twee écht op moeten zijn? Dat betekent een feesttoetje bij ons thuis. Peer schillen en snijden, chocolade smelten - en eten maar. Zo gedaan, dus ook geschikt voor op een doordeweekse dag. En het hoeft niet altijd alleen maar supergezond te zijn, toch?! Peer en chocolade is een fantastisch…

Stoofpeertjes in Appel / Vlierbessen siroop

Stoofpeertjes maken. Dat is zo'n recept uit Oma's receptenschriftje. Maar waarom? Is het nou echt zoveel werk? Welnee! Eigenlijk weten we vaak niet meer zo goed hoe we dat moeten doen. En als we het doen pakken we het eerste beste recept. Het resultaat: Waterige stoofpeertjes, te weinig smaak en dus een teleurstelling. Vandaag kocht ik bij de plaatselijke groenteman een kilo stoofpeertjes. Samen…
Lees verder...

Appel crumble 43

Appel crumble. Appel doet het perfect in een crumble. De blokjes blijven mooi in vorm, het vruchtvlees is lekker zoet en het verliest wat sap, wat de structuur van het fruitlaagje supersmakelijk maakt. In combinatie met dat heerlijk knapperige korstje... Maar hoe lekker een eenvoudige appel crumble ook kan zijn, soms wil ik er nog iets bij. Ik…

Appel en cranberry’s

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil 4 stevige appelen, halveer ze en snijd de klokhuizen er uit. Wrijf de appel rondom in met een halve citroen en leg ze in een ovenschaal. Doe een bodempje water in de ovenschaal en leg in de holte van elke appelhelft en een klontje boter. Laat de appels in 20 minuten garen in de voorverwarmde oven. Zet 200 gram cranberry's op met een beetje water. Sluit de…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer