Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Hazelnoten

Veggie kidz: gezond koken voor je kinderen

Veggie kidz: gezond koken voor je kinderen Het is een hele uitdaging om kinderen gezond op te voeden. Gezonde voeding is belangrijk voor de groei van kinderen. Zo kunnen ze beter leren, met vriendjes buitenspelen, gelukkig opgroeien en noem maar op. Maar soms is het wel erg moeilijk om kinderen een gezonde maaltijd te laten eten. Tja, die pannenkoeken met stroop, frietjes en pizza vinden ze…
Lees verder...

Ravioli funghi porcini met hazelnotensaus

Ravioli funghi porcini met hazelnotensaus Uit je werk thuiskomen en dan snel iets te eten maken, dat kan met dit recept. Met kant- en- klare ravioli fungi porcini (ravioli met een vulling van eekhoorntjesbrood ) uit de koeling van je supermarkt, zet je zo iets lekkers op tafel. Voor een dagje zonder vlees! En dat kan prima, want hazelnoten zijn…

Panforte nero bakken

 Panforte nero bakken In het najaar en rond de kerstperiode bak ik graag een panforte. Deze panforte wordt ook wel panforte nero genoemd. Panforte is een Italiaanse “dolce tipico” uit Siena. Dolce betekent zacht of zoet en de term wordt onder andere gebruikt om (zoet) banket  en desserts mee aan te duiden. Omdat er zoveel over te vertellen valt en er verschillende soorten panforte bestaan,…
Lees verder...

Panforte uit Siena

Panforte uit Siena De bladeren komen met kliko’s tegelijk mijn tuin in waaien. Herfst, ineens is het volop herfst. Voor mij betekent de herfst, meer dan de andere seizoenen: koken en bakken met noten. Je ziet de verse notenoogst nu in de winkels liggen en dat brengt me bij de panforte, een noten- en vruchtenbrood uit Siena (Italië). Wat is een…

Rode bietendip met za’atar

Rode bietendip met za’atar Om je een idee te geven wat je zoal kunt doen met de specerijenmelange “za’atar”,  (Original Spices door Jonnie Boer) maakte ik een rode bietendip met za'atar als belangrijk ingrediënt. Het is echt een verrukkelijke dip voor Turks brood, pitabrood, eigenlijk al het brood waar je mee kan dippen. Ik kan ook van harte…

Peer in chocoladesaus

Rijpe, zachte peren op de fruitschaal die binnen een dag of twee écht op moeten zijn? Dat betekent een feesttoetje bij ons thuis. Peer schillen en snijden, chocolade smelten - en eten maar. Zo gedaan, dus ook geschikt voor op een doordeweekse dag. En het hoeft niet altijd alleen maar supergezond te zijn, toch?! Peer en chocolade is een fantastisch goede combinatie. Als je wilt, voeg je er nog…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More