Tag: Hollands

Stroopwafels, bak ze eens zelf

Zelf stroopwafels bakken vergt enige kennis. Met de kennis van een heuse stroopwafelbakker helpen we je stap voor stap heerlijke stroopwafels te bakken.

Ouderwetse hete bliksem in modern jasje

Traditionele hete bliksem wordt in één pannetje gemaakt, vanwege het simpele feit dat de meeste mensen vroeger slechts beschikten over een eenvoudig petroleumstelletje. Door het spek te bakken, krijg je nét meer bite en smaak.

Oma’s Rundvlees hachee

Heerlijke nostalgie. Oma's rundvlees hachee niet met zo'n pakje mix voor hachee, maar wel een heel makkelijk recept. Neem er even de tijd voor en geniet!

Haring eten: wat je moet snappen over haring happen

Haring eten; wat je moet snappen over haring happen - Hollandse Nieuwe. We zijn natuurlijk helemaal in de ban van onze eigen Hollandse Nieuwe Haring. Maar hoe eigen is die haring eigenlijk? Vandaag willen we je graag meenemen in de vele verschillende eetgewoonten. Per regio verschilt het namelijk behoorlijk hoe ...

Amsterdamse koggetjes of te wel nougatines

Amsterdamse koggetjes of te wel nougatines Deze koekjes zijn beter bekend onder de naam nougatines. In 1934 werd in Amsterdam een wedstrijd uitgeroepen om een nieuw lokaal koekje te ontwikkelen, en de winnaar werd je raadt het al "het koggetje". Hierop volgde een strijd tussen 2 ondernemersverenigingen, de neutrale en de ...

De Katwijkse knip ook wel bekend als Jan Hagel

De Katwijkse knip ook wel bekend als Jan Hagel Dit zoete krokante koekje is in Katwijk nog steeds bekend onder de naam Katwijkse knip terwijl in overige delen van het land gesproken wordt over Jan Hagel. Een goed gebakken "knip" blijft langer dan andere koekjes vers en krokant in een ...

Zwolse blauwvingers, een lekker koekje met een mooi verhaal

Zwolse blauwvingers, een lekker koekje met een mooi verhaal Dit is zo'n typisch oud Hollands koekje met een prachtige geschiedenis, alleen al het verhaal over het ontstaan van deze naam maakt dit koekje speciaal. Het ontstaan van de naam; Een vete die al sinds de middeleeuwen bestaat tussen de stad ...

Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Zuurkoolstamppot. In herfst en winter gaat er niets boven een oer Hollandse stamppot met rookworst en spek. Daar komt Nederland 's avonds graag weer voor thuis. 1 kilo kruimige aardappelen (eigenheimer of doré zijn hiervoor prima aardappelsoorten) 500 gram zuurkool (vatverse) 300 gram magere spekblokjes 4 deciliter water 1 theelepel ...

Gezellig mosselen eten

Gezellig mosselen eten Gezellig mosselen eten, dat is de associatie die wij Nederlanders met mosselen hebben. We eten de mosselen graag gezellig met vrienden of met de hele familie, met zijn allen rond een grote pan geschaard. Stokbroodje erbij of patat, misschien wat sausjes en dan gezellig kletsen en smullen. ...

Kip slavinken met bacon en met Goudse kaas vulling

Kip slavinken met bacon en met Goudse kaas vulling. Nee het is géén kip cordon bleu want die zijn niet opgerold en zijn gevuld met ham en smakeloze kaas. Dit lijkt op een slavink of rundervink, maar dan met een vulling. Maakt verder niet uit, makkelijk en erg lekker! 4 kipfilets ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten