Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
Echte bruine bonensoep maak je van bonen die je eerst moet weken. Probeer het eens! En natuurlijk veel groenten en goed vlees.
Echte bruine bonensoep maak je van bonen die je eerst moet weken. Probeer het eens! En natuurlijk veel groenten en goed vlees.
Zelf stroopwafels bakken vergt enige kennis. Met de kennis van een heuse stroopwafelbakker helpen we je stap voor stap heerlijke stroopwafels te bakken.
Bruine bonen met spek en stroop - pure nostalgie. Wie eet ze nou nog tegenwoordig? En dat is jammer, want het is eenvoudig te maken én lekker voedzaam..
Tegenwoordig worden Arnhemse meisjes zoals ze in oorsprong bedacht zijn, nog maar weinig gebakken, slechts 1 bakker bakt ze nog. Nu kun je het zelf ook!
Koekjes bakken doen we allemaal, maar zelf sprits bakken is niet het eerste dat in je opkomt waarschijnlijk. Probeer het maar eens, zo moeilijk is het niet.
Weespermoppen zijn koekjes van amandelspijs en suiker. Natuurlijk komen ze, zoals de naam al zegt, uit Weesp. Weespermoppen zijn heel simpel zelf te maken.
Haring eten; wat je moet snappen over haring happen - Hollandse Nieuwe. We zijn natuurlijk helemaal in de ban van onze eigen Hollandse Nieuwe Haring. Maar hoe eigen is die haring eigenlijk? Vandaag willen we je graag meenemen in de vele verschillende eetgewoonten. Per regio verschilt het namelijk behoorlijk hoe ...
Amsterdamse koggetjes of te wel nougatines Deze koekjes zijn beter bekend onder de naam nougatines. In 1934 werd in Amsterdam een wedstrijd uitgeroepen om een nieuw lokaal koekje te ontwikkelen, en de winnaar werd je raadt het al "het koggetje". Hierop volgde een strijd tussen 2 ondernemersverenigingen, de neutrale en de ...
De Katwijkse knip ook wel bekend als Jan Hagel Dit zoete krokante koekje is in Katwijk nog steeds bekend onder de naam Katwijkse knip terwijl in overige delen van het land gesproken wordt over Jan Hagel. Een goed gebakken "knip" blijft langer dan andere koekjes vers en krokant in een ...
Zwolse blauwvingers, een lekker koekje met een mooi verhaal Dit is zo'n typisch oud Hollands koekje met een prachtige geschiedenis, alleen al het verhaal over het ontstaan van deze naam maakt dit koekje speciaal. Het ontstaan van de naam; Een vete die al sinds de middeleeuwen bestaat tussen de stad ...
Gezellig mosselen eten Gezellig mosselen eten, dat is de associatie die wij Nederlanders met mosselen hebben. We eten de mosselen graag gezellig met vrienden of met de hele familie, met zijn allen rond een grote pan geschaard. Stokbroodje erbij of patat, misschien wat sausjes en dan gezellig kletsen en smullen. ...
Kip slavinken met bacon en met Goudse kaas vulling. Nee het is géén kip cordon bleu want die zijn niet opgerold en zijn gevuld met ham en smakeloze kaas. Dit lijkt op een slavink of rundervink, maar dan met een vulling. Maakt verder niet uit, makkelijk en erg lekker! 4 kipfilets ...
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.Â
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties