Recepten om zelf te makenOnderwerp "Hoofdgerechten"

Terug naar homepage

HoofdgerechtenLekker Tafelen heeft een ruime keus in de recepturen van hoofdgerechten. Een hoofdgerecht is voor ons een voedzame en meestal gezonde maaltijd. Daarbij proberen we goed te letten op de grootte van de porties. Maar…. bij foodies weet je dat nooit helemaal zeker :-) Op deze pagina’s vind je alle hoofdgerechten op onze website. Uiteraard zijn deze onder te verdelen. Wanneer je door onze website bladert kom je de subselecties vanzelf ook tegen. Denk aan recepten met vis, vlees of vegetarisch.
 

Hoofdgerechten

In deze rubriek tref je bijna dagelijks nieuwe recepturen. Alle reden om hier eens vaker te komen kijken. Via onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Alle hoofdgerechten op deze pagina’s zijn huisgemaakt en getest door onze foodbloggers. Maak je een recept na? Laat ons dan vooral onder dat recept weten of het in de smaak gevallen is. Geef ook gerust variaties aan ons door. Alle reacties zijn openbaar, mogelijk kun je onze andere lezers aan een geweldig idee helpen.


Cheeseburger sliders; kleine hamburgertjes van de BBQ

Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes en grillen we het vlees op de barbecue.

Lees Meer

Skinny kipsalon

De kapsalon staat op nr. 1 in de vette snack lijst. Daarom wilde ik een gezondere variant maken. Met vier aanpassingen ontstond de skinny kipsalon.

Lees Meer

Braadworst met penne; Stoere pasta met mosterdsaus

Een stoer gerecht deze braadworst met penne. Dit komt door de mosterd en Parmezaanse kaas in een roomsaus. Serveer dit gerecht met een groene salade.

Lees Meer

Vispannetje met asperges

All in one vispannetje. In dit vispannetje met asperges tref je vis, groenten en aardappel. Niet moeilijk maar bijzonder smaakvol. Tafel lekker!

Lees Meer

Kalfsschnitzelrolletjes gevuld met snijbiet en Taleggio

Kalfsschnitzelrolletjes met een Italiaans tintje, ze worden bereid in een heerlijke tomatensaus en gevuld met Taleggio, een zoetige Italiaanse schimmelkaas.

Lees Meer

Speklapjes met rijst op z’n Aziatisch

Speklapjes met rijst op z’n Aziatisch is een makkelijk recept voor door de weeks. Verse speklappen van de slager, een paar uien en je bent al bijna klaar.

Lees Meer

Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm

Door te kiezen voor verse, smaakvolle ingrediënten, til je een relatief eenvoudig pasta gerecht naar een heel ander niveau.

Lees Meer

Indiase curry – de drie basisprincipes

Indiase curry’s zijn echt niet moeilijk om te maken. Wij vertellen wat een echte curry is en wat de drie basisprincipes zijn zodat je zelf aan de slag kunt!

Lees Meer

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti

Sinaasappels horen op iedere fruitschaal thuis. Dat je die voor heel veel kunt gebruiken bewijs ik graag met deze kipfilet in honing-sinaasappelsaus.

Lees Meer

Bami met kip en paksoi – Laat die bamigroenten pakketten maar liggen

Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snij verse groenten. We geven je tips en trucs voor het zelf maken van een heerlijke bami.

Lees Meer

Steak Tartare; Een doe-het-zelf gerecht

Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees, een eitje en wat frutsels erom heen.

Lees Meer

Groente in pindasaus met kardemomrijst

Groente in pindasaus is een heerlijk gerecht voor groot en klein. Lekker veel gezonde groenten in pindasaus met kardemomrijst. Dat word smullen vanavond.

Lees Meer

Kip-prei gratin met knoflook cheese crumbles

Ovenschotels en gratins zijn populair. Deze kip-prei gratin wordt (als je het probeert) bij jullie ook populair door de geheime ingrediënten.

Lees Meer

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas

Sharing is hip. Deze bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel leent zich prima om te sharen. Eén taart, twee toppings. Delen maar!

Lees Meer

Visschotel van rode poon met postelein

Vers koken? Dit recept bewijst dat het een feest is. Met eenvoudige ingrediënten zet je deze bijzondere visschotel op tafel. Zeer de moeite waard!

Lees Meer

Vegetarische groente lasagne

Deze vegetarische groente lasagne zit vol vitaminen. Een gezonde, makkelijke en snelle maaltijd voor een doordeweekse dag.

Lees Meer

Vispannetje van poon en wijting; lekker & makkelijk

Vispannetje met poon en wijting is een heel makkelijk visrecept dat je met aardappelpuree serveert. Lekker gezond met vis uit onze eigen Noordzee.

Lees Meer

Stamppot pastinaak met champignon uienstoof

Pastinaak is een echte Hollandse groente en weer helemaal terug. Maak daar deze mooie stamppot pastinaak mee met gestoofde champignons en ui.

Lees Meer

Kipfilet in zoetzuur

Laat de potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Je ziet de saus in de pan ontstaan. Kipfilet in zoetzuur op jouw manier!

Lees Meer