Recepten om zelf te maken



Onderwerp "Hoofdgerechten"

Terug naar homepage

HoofdgerechtenLekker Tafelen heeft een ruime keus in de recepturen van hoofdgerechten. Een hoofdgerecht is voor ons een voedzame en meestal gezonde maaltijd. Daarbij proberen we goed te letten op de grootte van de porties. Maar…. bij foodies weet je dat nooit helemaal zeker :-) Op deze pagina’s vind je alle hoofdgerechten op onze website. Uiteraard zijn deze onder te verdelen. Wanneer je door onze website bladert kom je de subselecties vanzelf ook tegen. Denk aan recepten met vis, vlees of vegetarisch.
 

Hoofdgerechten

In deze rubriek tref je bijna dagelijks nieuwe recepturen. Alle reden om hier eens vaker te komen kijken. Via onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Alle hoofdgerechten op deze pagina’s zijn huisgemaakt en getest door onze foodbloggers. Maak je een recept na? Laat ons dan vooral onder dat recept weten of het in de smaak gevallen is. Geef ook gerust variaties aan ons door. Alle reacties zijn openbaar, mogelijk kun je onze andere lezers aan een geweldig idee helpen.


Gehaktballetjes in Provençaalse saus met frietjes; Kinderfavoriet!

Een superleuk gerecht om samen met kinderen te maken. Gehaktballetjes in Provençaalse saus met zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Feestje!

Lees Meer

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijkgevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Recept, inclusief variatietips.

Lees Meer

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen is een stamppot die het hele jaar rond lekker is. Dagje zonder vlees? Vervang de kippendij door geitenkaas

Lees Meer


Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Hutspot, of wortelstamp kent vele manieren van bereiden. De één wil meer uien, de ander meer wortel. Ook over het vlees wordt nogal eens gediscussieerd.

Lees Meer

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Kippenstoof met kikkererwten en citroen, een heerlijk stoofgerecht. Door de radler met citroen krijg dit gerecht een fris zuurtje. Lekker met couscous!

Lees Meer

Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.

Lees Meer

Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Stamppot boerenkool, het basisrecept voor deze klassieker is ontzettend gemakkelijk. In 45 minuten staat hij op jouw keukentafel! Wij vertellen je hoe.

Lees Meer

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen – Paksoi is niet de meest gebruikte groenten voor een stamppot. Een struik paksoi wordt veel eerder in de wok of allerlei Aziatische gerechten gebruikt. Toch past deze ook prima in de Hollandse keuken.

Lees Meer

Japanse kipspiesjes; Lekker met minder vet

Minder vet? Probeer deze Japanse kipspiesjes. Serveer met rijst, maar ook bij een borrel kun je ze uitstekend serveren. Kies voor een gezonde snack!

Lees Meer


Couscous met pompoen en halloumi

Hou je van avontuurlijk eten? Zet dan deze schotel van Couscous met pompoen en halloumi eens op tafel. Een gezonde- en vegetarische maaltijd .

Lees Meer

Zeewolf; heerlijk met spitskool en aardappel

Zeewolf is een prachtige vis met mooi stevig vlees. Door zijn dieet van o.a. krabbetjes smaakt hij heerlijk delicaat. Hier een mooi recept met deze jager!

Lees Meer

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing – Tijdens een geweldige kerstkookworkshop bij Kookhuis Jantrus in Gouda deze heerlijke soufflé van tongfilet gemaakt. Klinkt dit te sjiek? Toch kan je dit echt zelf thuis ook prima klaarmaken, zonder uren in de

Lees Meer

Noedels met Chinese paddenstoelen

Voor de verandering maak ik eens Noedels met Chinese paddenstoelen. De witte beukenzwam om precies te zijn oftewel shimeji. Tafel lekker!

Lees Meer

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich

Deze steak sandwich uit Philadelphia is weer eens totaal iets anders dan de – eveneens Amerikaanse – hamburger. Serveer eens een broodje warm vlees.

Lees Meer

Bietjesrisotto met geitenkaas en pecannoten

Bietjesrisotto met pecannoten en geitenkaas is echt comfortfood De aardse smaken van de bietjes en de knapperige pecannoten maken dit een verwarmend gerecht

Lees Meer

Kalfswang, subliem stoofvlees

Van het kalf komt ook stoofvlees. De Italianen gebruiken bijvoorbeeld de kalfsschenkel voor hun traditionele ossobuco, maar net zo smaakvol, zo niet smaakvoller zijn de kalfswangen.

Lees Meer

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Spruiten worden vaak te lang gekookt. Deze spruitjes met kaas en cashewnoten bereiden we in de wok. Heerlijke winterkost en ook nog uit één pan.

Lees Meer

Bubble & Squeak (gebakken stamppot); Engelse lekkernij

Bubble & Squeak is gebakken stamppot. Een recept uit de Engelse keuken dat je in meerdere vormen kunt opdienen. Probeer mijn gebakken hutspot eens.

Lees Meer

Beef Wellington: prachtig pakketje ossenhaas

Beef Wellington is een waar feestgerecht, waarmee je de ossenhaas echt eer betoont. Het vergt wat voorbereiding, maar het is niet moeilijk en het wordt geheid smullen!

Lees Meer