Recepten om zelf te maken



Onderwerp "Hoofdgerechten"

Terug naar homepage

HoofdgerechtenLekker Tafelen heeft een ruime keus in de recepturen van hoofdgerechten. Een hoofdgerecht is voor ons een voedzame en meestal gezonde maaltijd. Daarbij proberen we goed te letten op de grootte van de porties. Maar…. bij foodies weet je dat nooit helemaal zeker :-) Op deze pagina’s vind je alle hoofdgerechten op onze website. Uiteraard zijn deze onder te verdelen. Wanneer je door onze website bladert kom je de subselecties vanzelf ook tegen. Denk aan recepten met vis, vlees of vegetarisch.
 

Hoofdgerechten

In deze rubriek tref je bijna dagelijks nieuwe recepturen. Alle reden om hier eens vaker te komen kijken. Via onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Alle hoofdgerechten op deze pagina’s zijn huisgemaakt en getest door onze foodbloggers. Maak je een recept na? Laat ons dan vooral onder dat recept weten of het in de smaak gevallen is. Geef ook gerust variaties aan ons door. Alle reacties zijn openbaar, mogelijk kun je onze andere lezers aan een geweldig idee helpen.


Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti

Sinaasappels horen op iedere fruitschaal thuis. Dat je die voor heel veel kunt gebruiken bewijs ik graag met deze kipfilet in honing-sinaasappelsaus.

Lees Meer

Bami met kip en paksoi – Laat die bamigroenten pakketten maar liggen

Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snij verse groenten. We geven je tips en trucs voor het zelf maken van een heerlijke bami.

Lees Meer

Steak Tartare; Een doe-het-zelf gerecht

Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees, een eitje en wat frutsels erom heen.

Lees Meer

Groente in pindasaus met kardemomrijst

Groente in pindasaus is een heerlijk gerecht voor groot en klein. Lekker veel gezonde groenten in pindasaus met kardemomrijst. Dat word smullen vanavond.

Lees Meer

Kip-prei gratin met knoflook cheese crumbles

Ovenschotels en gratins zijn populair. Deze kip-prei gratin wordt (als je het probeert) bij jullie ook populair door de geheime ingrediënten.

Lees Meer

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas

Sharing is hip. Deze bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel leent zich prima om te sharen. Eén taart, twee toppings. Delen maar!

Lees Meer

Visschotel van rode poon met postelein

Vers koken? Dit recept bewijst dat het een feest is. Met eenvoudige ingrediënten zet je deze bijzondere visschotel op tafel. Zeer de moeite waard!

Lees Meer

Vegetarische groente lasagne

Deze vegetarische groente lasagne zit vol vitaminen. Een gezonde, makkelijke en snelle maaltijd voor een doordeweekse dag.

Lees Meer

Vispannetje van poon en wijting; lekker & makkelijk

Vispannetje met poon en wijting is een heel makkelijk visrecept dat je met aardappelpuree serveert. Lekker gezond met vis uit onze eigen Noordzee.

Lees Meer

Stamppot pastinaak met champignon uienstoof

Pastinaak is een echte Hollandse groente en weer helemaal terug. Maak daar deze mooie stamppot pastinaak mee met gestoofde champignons en ui.

Lees Meer

Kipfilet in zoetzuur

Laat de potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Je ziet de saus in de pan ontstaan. Kipfilet in zoetzuur op jouw manier!

Lees Meer

Pannenkoeken met spek en ander beleg

Pannenkoeken met spek is een echte Hollandse klassieker. Wij vertellen je hoe ze maakt en geven je twee manier van pannenkoekenbakken met beleg.

Lees Meer

Gehaktballen in jus; basisrecept om zelf te maken

Gehaktballen in jus, wie is daar nou niet groot mee geworden. Wij vertellen je hoe je zelf de lekkerste gehaktballen in jus kunt maken.

Lees Meer

Vispannetje; Verschillende soorten vis, groenten en een saus van de visbouillon

Een vispannetje waarin alle smaak uit de vis gebruikt wordt. Verschillende soorten vis, verse groenten en een heerlijke saus maken dit vispannetje compleet.

Lees Meer

Hoofdgerechten met kip; 10 x kip in de hoofdrol

Zin in kip? Het meest veelzijdige stukje vlees. Wij hebben 10 x hoofdgerechten met kip voor je samengesteld om je te inspireren om lekker zelf te gaan koken.

Lees Meer

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Een kleurrijke en smaakvolle kerrie eieren ragout met verse groenten en Hollandse garnalen is een feestelijke, doordeweekse maaltijd. Hou het simpel!

Lees Meer

Griekse stoofschotel met Gigantes (reuzenbonen)

Deze Griekse stoofschotel met Gigantes (reuzenbonen) is een lekkere vegetarische schotel met veel goede koolhydraten en voldoende groenten.

Lees Meer

Kabeljauw met koolrabi, broccoli en kerrieroom

Lokale vis eten is duurzaam en gezond. Deze ovenschotel van kabeljauw met koolrabi, broccoli en kerrieroom is een heerlijk variant die ook jij kunt maken.

Lees Meer

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Kapsalon, de snackbar klassieker kan je ook gewoon zelf maken. Met verse friet natuurlijk. Wij vertellen je precies wat een kapsalon is en hoe je hem maakt!

Lees Meer