Recepten om zelf te maken



Onderwerp "Hoofdgerechten"

Terug naar homepage

HoofdgerechtenLekker Tafelen heeft een ruime keus in de recepturen van hoofdgerechten. Een hoofdgerecht is voor ons een voedzame en meestal gezonde maaltijd. Daarbij proberen we goed te letten op de grootte van de porties. Maar…. bij foodies weet je dat nooit helemaal zeker :-) Op deze pagina’s vind je alle hoofdgerechten op onze website. Uiteraard zijn deze onder te verdelen. Wanneer je door onze website bladert kom je de subselecties vanzelf ook tegen. Denk aan recepten met vis, vlees of vegetarisch.
 

Hoofdgerechten

In deze rubriek tref je bijna dagelijks nieuwe recepturen. Alle reden om hier eens vaker te komen kijken. Via onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Alle hoofdgerechten op deze pagina’s zijn huisgemaakt en getest door onze foodbloggers. Maak je een recept na? Laat ons dan vooral onder dat recept weten of het in de smaak gevallen is. Geef ook gerust variaties aan ons door. Alle reacties zijn openbaar, mogelijk kun je onze andere lezers aan een geweldig idee helpen.


Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Kapsalon, de snackbar klassieker kan je ook gewoon zelf maken. Met verse friet natuurlijk. Wij vertellen je precies wat een kapsalon is en hoe je hem maakt!

Lees Meer

Kippenstoof met polenta-balletjes

Kippenstoof met polenta is een gerecht wat je perfect kunt aanpassen naar het seizoen. En je maakt hem met kippendijfilet, wij vertellen je graag waarom.

Lees Meer

Kip Korma; Indiase Klassieker met yoghurt

Kip Korma is een mild Indiaas gerecht bestaande uit o.a. vlees, yoghurt en veel specerijen waaronder kardemom. Wij vertellen hoe je Kip Korma zelf maakt!

Lees Meer

Pizza Hawaï & Pizza Salami; Zelfgemaakt het lekkerst

Pizza Hawaï en pizza salami zijn zelf gemaakt veel lekkerder dan uit een diepvriesdoosje. Wij vertellen je hoe en geven je advies m.b.t. de ingrediënten.

Lees Meer

Rendang, Klassieker uit de Indische keuken

Heel de wereld maakt stoofpotjes en de pittige Rendang uit Indonesië is net zo’n klassieker als de Boeuf Bourguignon uit Frankrijk.

Lees Meer

Valentijndiner; 4 x romantisch dineren

De inspiratie voor jouw valentijndiner vind je hier. Zoals beef wellington, mosselen, samen pizza maken, en natuurlijk opeten of romantische pasta.

Lees Meer

Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje

Deze vis ovenschotel bewijst hoe smaakvol, maar ook hoe makkelijk het is om een eigen visgerecht op tafel te zetten. Geniet van pure smaken uit de oven.

Lees Meer

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook met veel verse groenten en aardappels. Vandaag bereiden is morgen eten!

Lees Meer

Gehaktballetjes in Provençaalse saus met frietjes; Kinderfavoriet!

Een superleuk gerecht om samen met kinderen te maken. Gehaktballetjes in Provençaalse saus met zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Feestje!

Lees Meer

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijkgevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Recept, inclusief variatietips.

Lees Meer

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen is een stamppot die het hele jaar rond lekker is. Dagje zonder vlees? Vervang de kippendij door geitenkaas

Lees Meer

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Hutspot, of wortelstamp kent vele manieren van bereiden. De één wil meer uien, de ander meer wortel. Ook over het vlees wordt nogal eens gediscussieerd.

Lees Meer

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Kippenstoof met kikkererwten en citroen, een heerlijk stoofgerecht. Door de radler met citroen krijg dit gerecht een fris zuurtje. Lekker met couscous!

Lees Meer

Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.

Lees Meer

Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Stamppot boerenkool, het basisrecept voor deze klassieker is ontzettend gemakkelijk. In 45 minuten staat hij op jouw keukentafel! Wij vertellen je hoe.

Lees Meer

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen – Paksoi is niet de meest gebruikte groenten voor een stamppot. Een struik paksoi wordt veel eerder in de wok of allerlei Aziatische gerechten gebruikt. Toch past deze ook prima in de Hollandse keuken.

Lees Meer

Japanse kipspiesjes; Lekker met minder vet

Minder vet? Probeer deze Japanse kipspiesjes. Serveer met rijst, maar ook bij een borrel kun je ze uitstekend serveren. Kies voor een gezonde snack!

Lees Meer

Couscous met pompoen en halloumi

Hou je van avontuurlijk eten? Zet dan deze schotel van Couscous met pompoen en halloumi eens op tafel. Een gezonde- en vegetarische maaltijd .

Lees Meer

Zeewolf; heerlijk met spitskool en aardappel

Zeewolf is een prachtige vis met mooi stevig vlees. Door zijn dieet van o.a. krabbetjes smaakt hij heerlijk delicaat. Hier een mooi recept met deze jager!

Lees Meer