Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Italiaanse desserts

Sabayon met rood fruit

Een sabayon is een dessert afkomstig uit Italië. De kracht van dit dessert ligt hem in zijn eenvoud terwijl het wel een "wow effect" geeft na de maaltijd.

Panforte nero bakken

 Panforte nero bakken In het najaar en rond de kerstperiode bak ik graag een panforte. Deze panforte wordt ook wel panforte nero genoemd. Panforte is een Italiaanse “dolce tipico” uit Siena. Dolce betekent zacht of zoet en de term wordt onder andere gebruikt om (zoet) banket  en desserts mee aan te duiden. Omdat er zoveel over te vertellen valt en er verschillende soorten panforte bestaan,…
Lees verder...

Pesche ripiene, gevulde perziken

Pesche ripiene, gevulde perziken volgens Italiaanse receptuur. Zoals ik al eerder schreef, het recept voor Pesche Ripiene, gevulde perziken komt oorspronkelijk uit Piemonte, Italië. In de loop der tijd zijn er allerlei variaties op het recept bedacht, maar altijd draait het om de perziken die gevuld worden met amaretti (bitterkoekjes).  Ik…

Zabaglione

Dit overbekende maar weinig gemaakte dessert is een lichte maar volle mousse met Marsala. Serveer met amaretto koekjes en droom even dat je aan het Italiaanse gardameer zit. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More