Tag: Italiaanse desserts

Sabayon met rood fruit

Een sabayon is een dessert afkomstig uit Italië. De kracht van dit dessert ligt hem in zijn eenvoud terwijl het wel een "wow effect" geeft na de maaltijd.

Panforte nero bakken

 Panforte nero bakken In het najaar en rond de kerstperiode bak ik graag een panforte. Deze panforte wordt ook wel panforte nero genoemd. Panforte is een Italiaanse “dolce tipico” uit Siena. Dolce betekent zacht of zoet en de term wordt onder andere gebruikt om (zoet) banket  en desserts mee aan ...

Pesche ripiene, gevulde perziken

Pesche ripiene, gevulde perziken volgens Italiaanse receptuur. Zoals ik al eerder schreef, het recept voor Pesche Ripiene, gevulde perziken komt oorspronkelijk uit Piemonte, Italië. In de loop der tijd zijn er allerlei variaties op het recept bedacht, maar altijd draait het om de perziken die gevuld worden met amaretti (bitterkoekjes). ...

Toscaanse taart met honing en noten

Deze beroemde Toscaanse taart met honing en noten is een kerstspecialiteit. In Italië wordt deze in luxe dozen verkocht en in dunne plakjes opgediend. 125 gram gepelde amandelen 125 gram hazelnoten 90 gram sukade, stukjes 60 gram gedroogde abrikozen 60 gram geglaceerde ananas geraspte schil van 1 grote sinaasappel 60 ...

Zabaglione

Dit overbekende maar weinig gemaakte dessert is een lichte maar volle mousse met Marsala. Serveer met amaretto koekjes en droom even dat je aan het Italiaanse gardameer zit.  5 eierdooiers 100 gram suiker 1 1/2 dl. marsala of zoete sherry amarettokoekjes Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Voeg de ...

Uitgelicht

Nieuw