Provolone; lekker Italiaans!
Provolone, een bijzondere Italiaanse kaas, bereid uit gepasteuriseerde koemelk, en in een waxlaagje rijpend aan een touw... ken jij hem al?
Provolone, een bijzondere Italiaanse kaas, bereid uit gepasteuriseerde koemelk, en in een waxlaagje rijpend aan een touw... ken jij hem al?
De kaas die geen kaas is maar een bijproduct van het kaasmaken. Toch wordt ricotta verkocht als kaas. Informatie en recepten vind je hier.
Minstens net zo beroemd als zijn Franse broertje Roquefort is de blauwschimmel Gorgonzola. Lekker Tafelen vertelt over deze pittige Italiaan!
Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Parmezaanse kaas, dat is onbetwist de beroemdste Italiaanse kaas. Je gebruikt hem vast vaak in de keuken, maar wat weet jij van deze kaas?
Soms is er niets lekkerder dan een zelfgemaakte hamburger. Deze Italiaanse burger bevat Parmaham en Parmezaanse kaas. Die wil je toch proeven?
De garnalen en tomatensaus in dit pastagerecht zijn pittig gekruid. De kaas in deze pittige pasta met garnalen en burrata maakt hem romig!
Groente, fruit en kaas, ze vormen samen deze kleurrijke, zomerse komkommersalade met mozzarella en frambozen, mét frambozendressing!
Ben jij een kaas- en pizzaliefhebber? Dan is dit dé pizza voor jou, want er zitten vier kazen op deze klassieker. Pizza quattro formaggi!
De bekendste risotto is de Risotto alla Milanese en ook de eenvoudigste. Belangrijke ingrediënten: Rundermerg, saffraan en Parmezaanse kaas.
Parmezaanse kaas of de goedkopere Grana Padano; wat is het verschil? En wist je dat er verschillende soorten Parmezaanse kaas zijn?
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Check het recept of lees de infoBen je een kaas- en een aardappelliefhebber? Dan moet je echt de aardappelgratin met Romero en knoflook eens proeven. Té lekker!
Check het recept of lees de infoMet wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers