Recepten om zelf te maken



Onderwerp "italie"

Terug naar homepage


Pure Italiaanse keuken, Franz Conde en Roberto Payer

Gerechten die gemaakt worden in een restaurant, zullen over het algemeen net even anders zijn dan de gemiddelde Italiaan thuis op tafel zet. In dit kookboek vind je een mix hiervan.

Lees Meer

Panettone; heerlijke cadeautjes

Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze cadeau of maak ze lekker voor bij je ontbijt of lunch.

Lees Meer

Saltimbocca en bloemkoolrisotto; Een bordje uit de Italiaanse keuken

Zowel risotto als Saltimbocca zijn Italiaanse specialiteiten. Waarom deze dan niet combineren op één bordje. Het gerecht staat in een half uur op tafel.

Lees Meer


Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone

Tiramisu nodigt uit tot variëren. Wat dacht je van deze frisse tiramisu van bitterkoekjes met citroen. Met lekkere Limoncello er door en fris citroensap.

Lees Meer

Romige rijsttaart, rijstevlaai op z’n Italiaans

In Italië is deze taart een echt traditioneel paasdessert en hoewel ik me een stukje na mijn paasdiner zou kunnen voorstellen vind ik het eerder een lekkernij om met Pasen bij de koffie of eventueel bij een brunch te serveren.

Lees Meer

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Biscotti zijn ook bekend onder de naam cantuccini, wat tweemaal gebakken betekent. Het is een Italiaans koekje afkomstig uit de regio Toscane.

Lees Meer

Polenta met gemengde paddenstoelen

Huisgemaakte polenta met gemengde paddenstoelen. Italiaanser wordt het niet zullen we maar zeggen. In dit gerecht gebruiken we verse paddenstoelen.

Lees Meer

Pasta porcini – Puur en simpel met krachtige smaken

Pasta porcini is pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood. Het is eenvoudig te maken en smaakt spectaculair. Zorg ervoor dat je gedroogde porcini in huis hebt, dan heb je hiermee een ideaal recept voor onverwachte eters.

Lees Meer

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

Een stap voor stap omschrijving voor zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling van spinazie. Met dit recept kan het niet mislukken.

Lees Meer


Pasta in brodo; simpel Italiaans comfortfood

Pasta in brodo is een in Italië geliefd, licht gerecht dat ‘pasta in bouillon’ betekent. Het gerecht is vele malen lekkerder dan het klinkt. Een aanrader!

Lees Meer

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara, kookplezier voor de herfst. Deze klassieker kunnen we rekenen tot de budgetgerechten en staat ook nog eens heel snel op tafel.

Lees Meer

Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata is een pastagerecht waarbij de stoom uit je oren komt. Zo één waarbij je je gezicht langzaam rood voelt worden…

Lees Meer

Buffelmozzarella, een heerlijke pasta-ovenschotel

Een Italiaanse pasta-ovenschotel met buffelmozzarella uit eigen land. Volledig gemaakt met verse ingrediënten wat je natuurlijk op je bordje terug proeft

Lees Meer

Fagotinni con ricotta e Nutella; Jouw Guilty Pleasure?

Deze met Nutella gevulde bladerdeegpakketjes, ook wel fagotinni genoemd, zijn misschien wel de ultieme Guilty Pleasure en ook nog eens supersnel gemaakt.

Lees Meer

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Hou jij ook zo van gegrilde groenten? Deze tagliatelle met gegrilde groenten zit er vol mee. Grill de groenten op de barbecue of in de grillpan.

Lees Meer

Salade Rustica: Italiaanse boerensalade, ook voor mannen!

Een heerlijk vullende, stoere Italiaanse boerensalade met ei en spekjes, geïnspireerd op de klassieke Caesar Salad. Klaar in een handomdraai, vol van smaak.

Lees Meer

Pastarolletjes met gehakt en spinazie – Huisgemaakt

Van huisgemaakte pasta maakt u pastarolletjes. Deze worden gevuld met spinazie, gehakt en ricotta. Afgedekt met een kaassaus kan het de oven in.

Lees Meer

Moscato d’Asti en Asti Spumante, bubbels uit Italië

Na een uitgebreid diner of een gezellige barbecue met vrienden nog iets zoets bij je dessert? Kies eens voor Moscato d’Asti of Asti Spumante!

Lees Meer

Sabayon met rood fruit

Een sabayon is een dessert afkomstig uit Italië. De kracht van dit dessert ligt hem in zijn eenvoud terwijl het wel een “wow effect” geeft na de maaltijd.

Lees Meer