Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Italie

Polenta recepten; de basis en verrassende variaties

Polenta is voedzaam, smakelijk en goedkoop. Met polenta kun je bovendien heel veel kanten op. Je moet het alleen even weten. Lekker Tafelen helpt je graag op weg met deze gevarieerde polenta recepten. Je vind hier volop inspiratie en natuurlijk vullen we onze polenta recepten aan met een voortreffelijke wijntip.

Pastasauzen; Zes klassiekers met liefde gemaakt

Pastasauzen haal je niet uit een pot! Die maak je zelf, daar stop je een flink portie liefde in en jouw pasta zal echt nooit meer hetzelfde zijn. Wij hebben zes huisgemaakte en klassieke pastasauzen voor je op een rij gezet. Laat je inspireren door de bijzondere variatie in deze pastasauzen.

Ravioli, een goed gevulde pasta

Ravioli is een gevulde pasta welke tegenwoordig in allerlei vormen kan worden geserveerd. Er valt nog veel te vertellen en te ontdekken over ravioli. Hier vind je en leuk stukje geschiedenis, een stap-voor-stap-instructie ravioli maken en uiteraard enkele heerlijke recepten.

Parmigiana di melanzane uit Koken tussen Vulkanen

Wie ooit in het zuiden van Italië is geweest, weet dat je parmigiana di melanzane in elke trattoria kan bestellen en het is één van mijn favorieten wanneer ik aubergines klaar maak. Wat ik niet wist is dat er nogal wat discussie is over de herkomst van de naam van het gerecht. Probeer eens deze parmigiana di melanzane.

Pure Italiaanse keuken, Franz Conde en Roberto Payer

Gerechten in een restaurant zijn net even anders dan de gemiddelde Italiaan thuis op tafel zet. In 'Pure Italiaanse keuken' vind je een mix hiervan. Het boek de Pure Italiaanse keuken is geschreven door Franz Conde en Roberto Payer. Bij een groot aantal gerechten worden een aantal wijntips gegeven.