Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje
Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.
Camembert de bekende witte korstkaas uit Frankrijk met zijn robuuste karakter en geheel eigen smaak die niet op je kaasplankje mag ontbreken.
Het recept voor een heerlijke Cheddarsaus. Een kaassaus voor bij de nacho's (niet uit een potje!). Én het kan ook gewoon over de bloemkool.
Hoe je een unieke salade maakt met een "gewone" krop sla. Met dit recept voor bladsla met mosterdkaas en druiven zet je iets unieks op tafel.
Het ideale zomerdessert is een glaasje roomkaas met limoncello en verse aardbeien. Heerlijk fris met net dat beetje extra door de limoncello.
Een klassieke Caesar salade van Romaanse sla, croutons, gekookte eitjes en Parmezaanse kaas en een dressing met knoflook en ansjovis.
Een tosti standaard? Echt niet. De tosti met geitenkaas en noten wordt gemaakt met een heerlijk romige geitencamembert.
Witlof in de soep? Dat kan heel goed. Witlofsoep met gorgonzola is heerlijk romig, kazig, en heeft een heel licht bittertje door het witlof.
De cocktail is weer terug uit de jaren 70! Deze keer geen garnalen of kip, maar het recept voor een eenvoudige kaascocktail.
Zelf tartaar met een kaasvulling maken is echt makkelijk met dit recept en erg lekker. Er zijn veel variaties mogelijk, voor welke ga jij?
Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?
Risotto, dat is toch echt een van de lekkerste soorten comfortfood uit de Italiaanse keuken. En risotto met drie kazen is dat zeker!
Gevulde dadels (geimporteerd) vul je natuurlijk met heerlijke lokale kazen. Kies de verse ingrediënten met zorg en serveer ze met trots.
Halloumi frietjes kunnen perfect als tussendoortje of bij de borrel. Serveer de frietjes met een frisse yoghurt dip.
Je kent ze misschien wel, de Turkse Börek. We maakten een variant op dit hapje en vulden het filodeeg met halloumi in plaats van met feta.
Zullen we eens een uitstapje maken naar de Afrikaanse keuken? Oké dan, maar wel op onze eigen manier. Proef deze couscoussalade met halloumi!
Laat je verrassen door deze bladerdeegtaart met halloumi! Met slechts enkele ingrediënten zet je snel een heerlijke bladerdeegtaart op tafel.
De Mexicaanse taco kent iedereen. Maar wij willen je gek maken met een hele andere taco. De halloumi taco met radijsjes. Durf jij het aan?
Als je de nazomer of de herfst op tafel wil zetten serveer je een heerlijke halloumi salade met vijgen en een zelfgemaakte vinaigrette.
Koken met verse ingrediënten is variëren met smaken, kleuren en structuren. Deze vegetarische spiezen met halloumi zijn het resultaat.
Feta klinkt heel gewoontjes toch? Toch gaat er achter de originele feta ( witte kaas uit Griekenland ) een hele wereld schuil.
Er wordt in Nederland op allerlei boerderijen fantastische kaas gemaakt. Koop jij kaas in de supermarkt? Kies eens vaker voor lokale kaas!
In Nederland wordt heel veel kaas geproduceerd. Dit gebeurt zowel fabrieksmatig als op kaasboerderijen. Kies jij fabriekskaas of boerenkaas?
Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk bij de soep of een lekker bord pasta.
Ontdek de kracht van Port en Kaas. Dat houdt niet op bij blauwe kaas en port. Er is veel mogelijk. Leer combineren door te experimenteren!
De heerlijke combinatie van friszuur met licht peperachtig wordt gebruikt in deze citroen-basilicum spread. Lekker fris en een beetje anders.
Iets te vieren? Met deze geitenkaas hapjes verander je een doodgewone avond in een kleurrijke party. Mooi en heel smaakvol.
Troostvoedsel of een guilty pleasure? Deze Oreo brownnies met een topping van roomkaas zijn natuurlijk zalig, maar je zet ze niet wekelijks op tafel.
Een niet alledaagse combinatie, maar zeker het proberen waard. Druiven- geitenkaassalade met een dressing van honing, mosterd en frambozenazijn.
Een carpaccio maak je officieel alleen van ossenhaas, maar deze in laagjes gepresenteerde Koolrabi wordt ook wel 'carpaccio' genoemd. Met pompoenpitolie.
Eerlijke buffelmozzarella gewoon uit Nederland
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.Â
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties