Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie
Deze milde pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie, voor die zomerse doordeweekse dag smaakt romig en zacht en dat zonder room.
Deze milde pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie, voor die zomerse doordeweekse dag smaakt romig en zacht en dat zonder room.
Een bezoekje aan de kaasmakerij van Marije en Hugo van der Poel levert niet alleen prachtige foto's maar ook een boeiend verhaal. Boeren Goudse Oplegkaas!
Twee mooie echte Nederlandse producten. Opperdoezer ronde en graskaas. Van deze twee pure ingredienten maakte wij deze Opperdoezersalade met zachte graskaas
Drie mooie antipasti (Italiaanse hapjes) die de moeite waard zijn om eens te proberen. Wat anders dan de traditionele salade Caprese en Vitello Tonnato.
Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!
Salade Caprese; Zo maak je de perfecte en authentieke Salade Caprese. Want een goede salade Caprese is meer dan alleen maar tomaat en mozzarella.
Machedoux is een geitenkaasje uit Groningen. Lees hier het boeiende verhaal over echte geitenkaas en puur ambacht. Kies voor deze top smaken en de variatie
Tiropita is een heerlijk Grieks brood, dat lijkt op gebakken lasagne-vellen waartussen traditioneel een vulling van spinazie en feta wordt gedaan. Maar maak hem gerust met een ander vulling naar jouw smaak!
Zalm in knapperig filodeeg met verse ricotta en dille. Een smaakvol cadeautje op tafel. Goed op smaak gebracht en erg geschikt voor een etentje met vrienden
Varkenshaas met geiten camembert - Een gevuld varkenshaasje is bijzonder simpel te maken. Ondanks de eenvoud van dit gerecht is het toch één van mijn favoriete vleesgerechten. Niet alleen de uitgesproken smaak maar ook de veelzijdigheid maken dit tot een topper die regelmatig op mijn menu verschijnt. Normaliter vulde ik ...
In deze salade met geitenkaas, granaatappel en munt zijn de meeste ingrediënten niet groots en meeslepend, maar de verrassing zit in de combinatie van de smaken en texturen.
Panini met gesmolten camembert - Een goed lunchidee als alternatief voor een tosti: de panini. Op de grillpan geroosterde dubbelgevouwen wraps gevuld met (geiten)camembert en ander lekkers.
Italiaanse pie - In Italië, waar het idee van dit brood vandaan komt, noemt men dit overigens een pizza en wel een pizza rustica, welke vaak geserveerd wordt met Pasen.
Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham Een pizza Bianca is een eenvoudige pizza zonder tomatensaus, met heerlijke, pure smaken! Dit recept is snel en makkelijk, je hebt alleen wat geduld nodig zodat het deeg kan rijzen. Dus een diepvriespizza vol met kunstmatige toevoegingen in de oven schuiven is echt ...
Georgisch kaasbrood is een rond brood, dat rijkelijk gevuld is met kaas. De kaas die er in hoort is de Soelgoeni, die een beetje lijkt op een sponsachtige feta. Hoogst lastig natuurlijk om hier te krijgen, maar met een mengsel van feta en mozzarella serveer je een heerlijk Georgisch kaasbrood!
Pizza maken is één, maar een pizza calzone met groenten maken is iets anders. Wij delen het recept van een huisgemaakte pizza calzone met groenten. Dit is pizza met een hoofdletter "P". Dat de pizza calzone met groenten een gezonde pizza is hoeven we je vast niet te vertellen, maar ...
Cheesecake met witte chocolade, geitenkaas, roomkaas en Calvados Om je vingers bij op te eten, zo lekker is deze cheesecake. Tijdens een Calvadosbijeenkomst serveerde Bart van Berkel, winnaar Masterchef 2014, dit taartje gemaakt met onder andere witte chocolade en natuurlijk Calvados. Te lekker om maar één keer te eten, dus ...
Na één blik op de achterkant van een kant-en-klaar pak bladerdeeghapjes wist ik gelijk: "dat doe ik liever zelf!" Wat doe jij?
Spruitjes worden door de toevoeging van balsamicoazijn met zijn nootachtige ietwat zoete kruidige smaak echt een lekkernij.
Probeer eens een ander kaasje. Appenzeller Extra bijvoorbeeld met een verrukkelijke homemade tomatenchutney. Dat is feest op de borreltafel.
Meze; Voor een tafel vol Libanese heerlijkheden sta je al snel een dag in de keuken. Maar dit hapje is verrassend eenvoudig en toch spectaculair van smaak en textuur.
Brunost is een bijzondere Noorse kaas. Zijn naam betekent 'bruine kaas'. De kaas is gemaakt van wei en wordt gekookt, zodat hij carameliseert en bruin wordt.
Geitenkaas, het hele jaar door lekker! - Geitenkaas wint de laatste jaren in populariteit. Vooral zomers zien we het kaasje vaak in salades, op toastjes en bij restaurants op kaarten. Maar geitenkaas is het hele jaar door eigenlijk gewoon lekker. Geitenkaas leent zich voor ontzettend veel smaakcombinaties en past daarom ...
De ribeye wordt gesneden uit het verlengde van de dunne lende, waar de entrecote uit wordt gesneden. Het vlees is zachter dan de entrecote doordat de voorkant van de rund minder gespierd is.
Gegrilde romaine sla met Parmezaanse kaas Sla daar maak je een salade van, logisch toch? Maar een stevige sla, zoals de romaine, ook wel romeinse of romaanse sla genoemd, kan je ook grillen. Gebruik het hart van een grotere krop, maar kijk ook eens of je zogenaamde "baby romaine" kan vinden en maak ...
Is de Feta die je koopt wel echt? De 15 Feta geboden - Feta, iedereen kent de naam van het witte Griekse kaasje. Veelal verkocht in blokjes in de supermarkt, en let op, niet alles wat op deze wijze verkocht wordt mag Feta heten! Weet dus wat je koopt. De ...
Paneer, Indiase kaas maken Paneer, ook wel geschreven als panir, is een zachte Indiase kaas die je thuis kunt maken. Â En heb je de paneer eenmaal gemaakt, dan kan je hem op talloze manieren en in talloze recepten gebruiken. Je kunt hem au naturel houden of er direct tijdens de ...
Crema di mascarpone Crema di mascarpone betekent letterlijk crème van mascarpone. Het recept voor dit overheerlijke dessert is absoluut niet van mijzelf, maar ik vind het zo'n geweldig "toetje"; ik moet het hier wel delen met jullie. Het recept komt uit het kookboek "Ciao bella, de smaak van Venetië" van ...
Deze Griekse gehaktspiesjes, gevuld met feta met een smeuïge tomatenrijst zijn een heerlijke avondmaaltijd voor door de week. Ook lekker om eens op de barbecue te proberen.
Ricotta, die heerlijke zijdezachte Italiaanse kaas kun je aanschaffen in delicatessenwinkels, maar wist je dat je het ook zelf kunt maken? Het is eenvoudiger dan je denkt. Ricotta is, in tegenstelling tot de meeste kazen, niet gemaakt van de wrongel maar van de wei. Door wei te koken ontstaat een ...
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.Â
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties