Panna cotta van peer en Parmezaan
Een gedurfd voorgerecht voor de kaasliefhebbers, deze panna cotta van Parmezaan en peer met een vleugje tijm.
Een gedurfd voorgerecht voor de kaasliefhebbers, deze panna cotta van Parmezaan en peer met een vleugje tijm.
Halloumi frietjes kunnen perfect als tussendoortje of bij de borrel. Serveer de frietjes met een frisse yoghurt dip.
Een Turkse pide is een gevuld Turks bood, in dit recept wordt het brood gevuld met een romig kaasmengsel van mozzarella, feta en ricotta.
Voor grote of kleine trek, witloftaartjes met kernhem kunnen altijd. Als luxe lunch, maar ook als hapje tussendoor zijn ze geweldig lekker!
Vind je rauwe oesters een stap te ver? Ga dan eens voor gratineren. Deze gegratineerde oesters met oude boerenkaas vind je vast heerlijk!
Maak eens iets anders dan een boerenkoolstamppotje. Boerenkoolgratin met worst en Friese Nagelkaas, dat is boerenkool op een andere manier!
Geef jij gerechten graag een Spaans tintje? Dat kan ook heel goed met kaas. Bijvoorbeeld met de Spaanse klassieker Manchego, uit La Mancha.
Je kent ze misschien wel, de Turkse Börek. We maakten een variant op dit hapje en vulden het filodeeg met halloumi in plaats van met feta.
Deze galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas is lekker als bijgerecht bij een soepje, lunchgerecht of als borrelhap!
Ook met echt verse ingrediënten kun je prima een snelle pasta maaltijd serveren. Deze pasta met blauwe kaas en champignons bewijst dat.
Deze Goudse kaasballetjes zijn een voltreffer op je borreltafel. Meerdere varianten mogelijk. Verras je gasten echt met dit kaashapje.
In het perenseizoen haal je natuurlijk peren bij de teler. Daarmee maak je deze fantastische cheesecake met gekarameliseerde peren.
Rotterdamse uiensoep? Dat klinkt gek, maar het kan echt. Met de Rotterdamsche Oude maak je een heerlijke uiensoep met kaastoast.
Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!
Een Italiaanse klassieker, maar dan op een andere manier geserveerd. Een salade Caprese in een glaasje, leuk als voorgerecht!
Zet deze herfst eens wat kleur op tafel. Deze lekkere aardappelgratin met herfstgroenten en Provolone helpt je daar zeker bij.
Deze herfstsalade met peer en witlof is onder andere door de warme smaak van port salut en de gedroogde vijgen een salade voor de herfst.
Zullen we eens een uitstapje maken naar de Afrikaanse keuken? Oké dan, maar wel op onze eigen manier. Proef deze couscoussalade met halloumi!
Met een groene salade met appel en camembert met een zelfgemaakte honing-mosterddressing zet je een geweldig lekker voorgerecht op tafel.
Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.
Check het recept of lees de infoAlle restjes groente gaan mooi op als je bonne femme maakt. Dit groentegerecht is heerlijk bij een karbonade of stukje kip.
Check het recept of lees de infoMet wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers