Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Kaas recepten & inspiratie

Kaas

Zwitserse kaas – de smaak van de bergen

Welke Zwitserse kaas vind je in de Nederlandse kaaswinkels? Lekker Tafelen zet ze op een rij en legt uit waar ze vandaan komen. Daarnaast bieden we recepten met Zwitserse kaas zoals bijvoorbeeld de raclette. Zwitserse kaas haalt het wintersport gevoel echt in je naar boven.

Savencia en Leffe brengen Belgische Abdijkaas naar Nederland

De Kaasmeesters van Savencia en de Meesterbrouwers van Leffe hebben onlangs een abdijkaas gelanceerd op de Nederlandse markt; Pave à la Leffe. Deze kaas is in twee verschillende smaken verkrijgbaar, een blonde en een bruine variant. De merken spelen met deze samenwerking in op de stijgende vraag van Nederlanders naar bijzondere en authentieke kazen en speciaalbieren.
Lees verder...

Quiche met graskaas

Serveer tijdens de borrel eens een quiche met graskaas. Een andere kaas kan natuurlijk ook. Je kunt de quiche ook als voorgerecht serveren met een salade.

Raclette: moet je beslist een keer proberen

Raclette eten is gezellig, makkelijk en feestelijk tegelijk. Zo gebruik je de gourmetset ook weer eens voor wat anders. Heerlijk gesmolten kaas en in oneindig veel variaties. Raclette is natuurlijk machtig eten en daarmee extra geschikt voor de wintermaanden.

Georgisch Kaasbrood

Georgisch kaasbrood is een rond brood, dat rijkelijk gevuld is met kaas. De kaas die er in hoort is de Soelgoeni, die een beetje lijkt op een sponsachtige feta. Hoogst lastig natuurlijk om hier te krijgen, maar met een mengsel van feta en mozzarella serveer je een heerlijk Georgisch kaasbrood!

Kaasfeest! Het kaasplankje voor zwoele zomeravonden

Kaasfeest! Het kaasplankje voor zwoele zomeravonden Eén van de dingen waar ik heel erg van geniet in een goed Frans restaurant is HET KAASPLATEAU. Liefst een grote kar vol met geurende, zorgvuldig geselecteerde, precies rijpe kazen en dan bij voorkeur uit de verschillende regio’s. Een mooi glas rode wijn erbij en het grote genieten kan beginnen. Terwijl wij ze meestal bij de borrel serveren, eet…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer