Romero; ambachtelijk gemaakte kaas met rozemarijn
Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein
Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein
Het ultieme comfortfood is toch wel de Mac and Cheese. Een ovenschotel met macaroni, bedolven onder een romige saus boordevol kaas.
Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!
Een hartige taart met een Nederlands tintje, deze kaas-uienquiche met Zeeuws spek. De Edammer maakt hem extra lekker. Dit wil je proeven!
Yufka Börek is krokant van buiten en van binnen heerlijk zacht, gevuld met stukjes feta en peterselie. Een gerecht uit de Turkse keuken.
Dit bijgerecht is heerlijk bij een stukje vlees of wild. Spruitjes met cranberry's en geitenkaas passen dus prima in een feestdagenmenu!
Voor een lekkere aardappelschotel heb je geen potjes nodig. Deze romige aardappelschotel met kip en paprika maak je heel makkelijk zelf!
Provolone, een bijzondere Italiaanse kaas, bereid uit gepasteuriseerde koemelk, en in een waxlaagje rijpend aan een touw... ken jij hem al?
Een kaasplank straalt gezelligheid uit. Met kerst willen we gezelligheid. Maak eens een mooie kerst kaasplank, als dessert of bij de borrel
Een smeltende en smeuïge Franse camembert, recht uit de oven op tafel, verwarmt de harten aan je gastentafel. Een hapje om te delen!
Cottage cheese pannenkoekjes zijn gezond, lekker en snel gemaakt. Zet deze cottage cheese pannenkoekjes eens bij het ontbijt op tafel.
Deze heerlijke kaasragout met eieren valt bij iedereen in de smaak. Heerlijk in een pasteitje of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.
Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.
Een gedurfd voorgerecht voor de kaasliefhebbers, deze panna cotta van Parmezaan en peer met een vleugje tijm.
Op zoek naar een fijne, vegetarische stamppot? Probeer dan eens rode bietenstamppot met Provolone, met een lekker kazig Italiaans tintje!
Een Turkse pide is een gevuld Turks bood, in dit recept wordt het brood gevuld met een romig kaasmengsel van mozzarella, feta en ricotta.
Vind je rauwe oesters een stap te ver? Ga dan eens voor gratineren. Deze gegratineerde oesters met oude boerenkaas vind je vast heerlijk!
Geef jij gerechten graag een Spaans tintje? Dat kan ook heel goed met kaas. Bijvoorbeeld met de Spaanse klassieker Manchego, uit La Mancha.
Pasta en kaas, die twee horen bij elkaar. Dus wat is er lekkerder dan een pastagerecht met kaas? Dat zijn pastasauzen met kaas.
Deze galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas is lekker als bijgerecht bij een soepje, lunchgerecht of als borrelhap!
Deze Goudse kaasballetjes zijn een voltreffer op je borreltafel. Meerdere varianten mogelijk. Verras je gasten echt met dit kaashapje.
Ook met echt verse ingrediënten kun je prima een snelle pasta maaltijd serveren. Deze pasta met blauwe kaas en champignons bewijst dat.
In het perenseizoen haal je natuurlijk peren bij de teler. Daarmee maak je deze fantastische cheesecake met gekarameliseerde peren.
Rotterdamse uiensoep? Dat klinkt gek, maar het kan echt. Met de Rotterdamsche Oude maak je een heerlijke uiensoep met kaastoast.
Maak eens een lekker kazige saus voor door je pasta. Met pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten zet je jaarrond de zon op tafel.
Ga je voor gewoon simpel beleg of juist lekker luxe, met ricotta toast je kunt eindeloos aanpassen. Heerlijk hartig of liever lekker zoet.
Oi oi oi, dit is echt lekker. Een pastasaus met vier soorten kaas die in 20 minuten klaar is. Met de vierkazen pastasaus serveer je luxe.
Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!
Brie is ook in Nederland een favoriet kaasje. Niet alleen om zo te eten, maar zeker ook in onze brietaart met champignons en prei!
Een Italiaanse klassieker, maar dan op een andere manier geserveerd. Een salade Caprese in een glaasje, leuk als voorgerecht!
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.Â
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties