Panini met brie en gebakken appel
Lunchen was nog nooit zo lekker! Een panini met brie en gebakken appel. Uiteraard met wat sla en een huisgemaakte honing mosterdsaus.
Lunchen was nog nooit zo lekker! Een panini met brie en gebakken appel. Uiteraard met wat sla en een huisgemaakte honing mosterdsaus.
Gruyère, die andere beroemde Zwitserse kaas! Het neefje van de Emmentaler, met een heerlijk complexe smaak, maar zonder de grote gaten!
Een maaltijdsalade vol verrassingen! Dat is een salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen. Vervang de geitenkaas eventueel door brie.
Een niet alledaagse combinatie, maar deze kaastaart met verse abrikozen en brie zal zeker scoren bij je gasten. Zet iets origineels op tafel.
Er bestaan 400 soorten Italiaanse kaas. Weet jij wat de lekkerste soorten zijn? We delen natuurlijk ook onze beste recepten met je!
Een heerlijk zomers voorgerecht voor de kaas- en fruitliefhebbers? Dan moet je echt eens burrata met gegrilde nectarine maken!
Op de borrelplank, of in een kaasfondue, Tomme de Savoie is een heerlijk Frans kaasje waar je bij de kaasboer zeker eens naar moet vragen!
Een makkelijk recept voor een verrukkelijke maaltijdsalade met brie, frambozen en frambozendressing. Een feest om mee te nemen naar het werk.
Parmezaanse kaas, dat is onbetwist de beroemdste Italiaanse kaas. Je gebruikt hem vast vaak in de keuken, maar wat weet jij van deze kaas?
Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!
Zomerse ovenschotel met volop groenten van het seizoen. Het gratin laagje is van kaas en deze zomerse ovenschotel is dan ook vegetarisch.
Deze kaas is te koop in veel varianten, maar er zijn er eigenlijk maar twee die echt zijn. Weet jij het verschil tussen de soorten brie?
Appenzeller, een bijzondere Zwitserse kaas. Naast Emmentaler en Gruyère mag deze kruidige kaas niet ontbreken op een Zwitserse kaasplank!
Ontdek heerlijke Nederlandse kaas. Niet alleen de Goudse. Natuurlijk vind je hier ook de lekkerste recepten met kaas uit Nederland.
Heb jij deze kaas al geproefd? Geitenkaas met fenegriek heeft een heerlijk nootachtige smaak en kun je met veel lekkernijen combineren.
Het recept voor een echt lekkere kaastaart van graskaas, heerlijk romig met een kruidige korst en een friszure topping van gepofte tomaatjes.
De garnalen en tomatensaus in dit pastagerecht zijn pittig gekruid. De kaas in deze pittige pasta met garnalen en burrata maakt hem romig!
Ben jij een kaas- en pizzaliefhebber? Dan is dit dé pizza voor jou, want er zitten vier kazen op deze klassieker. Pizza quattro formaggi!
Comté is een in Frankrijk zeer populaire halfharde rauwmelkse kaas uit het Jura gebergte. Een veelzijdige kaas met een romig pikante smaak.
Verrassende krokante pasteitjes met camembert en serranoham, een heerlijk krokante buitenkant en onverwacht smeuïg van binnen.
Jouw vrienden zullen hapjes met brie op de borreltafel dubbel waarderen. 5 ideeën + een tip voor iedereen die brie bij de borrel serveert.
Kernhem, zacht, maar wel met pit! Een gewassen-korstkaas die echt thuishoort op je Nederlandse kaasplank, maar ook fijn is om mee te koken!
Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!
Hollandse boerenkaas, onze nationale trots! Hier lees je alles over het verschil tussen echte Hollandse boerenkaas en fabriekskaas.
Roquefort de blauwaderkaas met behoorlijk wat pit gemaakt volgens eeuwenoude traditie. Een kanjer voor op je kaasplank en in de keuken.
Maak eens deze knapperige bloemkool ovenschotel. De schotel is vegetarisch want we gebruiken een heerlijk romige gorgonzola.
Bak een tosti Franse kaas eens in de pan in plaats van in het tosti-ijzer. Koop goed brood en echt lekkere kaas voor een perfect resultaat.
Graskaas is er in het voorjaar en in de zomer. Deze zeer jonge kaas is uitstekend geschikt voor een verse, huisgemaakte salade van graskaas.
Een zelfgemaakte cordon bleu is verbluffend lekker! Want je vult hem zelf met een echt lekkere ham en je favoriete kaas!
Knapperige mozzarella sticks met een zalige vulling van gesmolten mozzarella, een lekkere afwisseling op de bitterbal en de blokjes kaas.
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.Â
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties