Recepten om zelf te maken



Onderwerp "kabeljauw"

Terug naar homepage

Kabeljauw is een vis die veel wordt gevangen in de Noordzee. Nederlandse vis dus! Wij kiezen graag voor lokaal. Maar kabeljauw is veel meer dan dat. De heerlijk stevige vis is op talloze manieren te bereiden. Op Lekker Tafelen vind je dan ook vele tips en recepten met kabeljauw.

Kabeljauw

Wist je dat je kabeljauw prima kunt gebruiken voor het zelf maken van kibbeling of vissticks? En dat kabeljauw zich uitstekend leent voor een ovenschotel? Ontdek de vele voordelen van deze Nederlandse vissoort op Lekker Tafelen. Maak eens zo’n lekker recept en zet kabeljauw vanaf vandaag vaker op tafel.

Meer weten over vis? Klik hier!


Kabeljauw met koolrabi, broccoli en kerrieroom

Lokale vis eten is duurzaam en gezond. Deze ovenschotel van kabeljauw met koolrabi, broccoli en kerrieroom is een heerlijk variant die ook jij kunt maken.

Lees Meer

Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje

Deze vis ovenschotel bewijst hoe smaakvol, maar ook hoe makkelijk het is om een eigen visgerecht op tafel te zetten. Geniet van pure smaken uit de oven.

Lees Meer

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Eet je graag van het seizoen? Dan kunnen we je deze Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof zeker aanraden. Binnen 30 minuten op tafel.

Lees Meer

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Door de jaren heen is de fish & chips nog steeds het meest populaire fastfood in Engeland. Met dit recept maak je het nu gewoon zelf. Niet snel, wel echt heel lekker!

Lees Meer

Vis uit de tajine; Slowcooking op Marokkaanse wijze

Stoven tijdrovend? Welnee! Serveer eens deze vis uit de tajine. Heerlijke Marokkaanse smaken en weinig werk. Je kunt kabeljauw of zeewolf gebruiken.

Lees Meer

Citrusvis met venkel; Verfrissend anders met kabeljauw

Gegrilde vis met de mooie smaaktonen van citrus. Citrusvis op een bedje van venkel is een mooi zomers gerechtje wat in een mum van tijd op tafel staat.

Lees Meer

Provencaalse Kabeljauw stoofschotel; brengt je in een Zuiderse stemming

Een Provencaalse kabeljauwschotel. De warme aroma’s en kleuren van mediterrane groenten en kruiden maken van deze gebakken kabeljauw een eetfestijn.

Lees Meer

Vis ovenschotel met zomergroenten

Deze snelle en gezonde vis ovenschotel van Steenbolk of Kabeljauw is een aanrader. Geserveerd met een verse salade heb je een heerlijke zomerse maaltijd.

Lees Meer

Asperges, pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus

Aardappelen bij de asperges zijn meestal standaard. Vandaag echter Asperges, pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus. Lekker even anders.

Lees Meer

Visburgers met kabeljauw en garnalen

Deze visburgers zijn heerlijk sappig, eenvoudig te bereiden en veelzijdig. Deze visburgers met kabeljauw hebben dankzij de toevoeging van garnalen extra bite en een zilte smaak. Lekker met spitskoolstamppot bijvoorbeeld.

Lees Meer

Ierse Fish pie; romig troostvoedsel uit de zee

Deze Ierse Fish pie maak je met kabeljauw of andere stevige witte vis. Hij is heerlijk romig en hapt lekker weg. Hier zet je met eenvoudige ingrediënten een zeer smaakvol gerecht neer.

Lees Meer

Vissticks; Maar dan echt lekker!

Vissticks zelf maken van kabeljauw of skrei betekent gegarandeerd een smakelijk resultaat. Serveer de vissticks met een homemade yoghurtsausje. Ga jij het ook proberen?

Lees Meer

Picpoul de Pinet, witte wijn bij Fish & Chips en ander lekkers

Blijf je dit jaar thuis in de voorjaarsvakantie? Dan heb je geluk! Want al is het buiten koud en nat, binnen maken we het gezellig. We duiken samen met de kids de keuken in en slaan aan het bakken en braden. Daar hoort dan natuurlijk ook een echt lekkere wijn bij.

Lees Meer

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Deze risotto met gegrilde schorseneren, kabeljauw en een heerlijke vissaus is een gerecht dat niet misstaat in een goed restaurant. Dankzij de duidelijke uitleg kan jij dit heerlijke gerecht ook maken!

Lees Meer

Kabeljauwgratin met prei en kerrie

Kabeljauwgratin met prei en kerrie – Houden jullie zoals ik ook van een snelle ovenschotel waarbij je een stukje vis of vlees serveert? Wel dit is zo’n gerechtje met vis dat je in een half uurtje op tafel brengt. Mijn man

Lees Meer

Vissoep mag best wat vaker op de kaart

Bij vissoep denk ik aan vakantie, zee, in het zonnetje eten en genieten van de omgeving. Alleen daarom is het al fijn om over vissoep na te denken maar het is ook nog eens een verrassende categorie soep.

Lees Meer

Gestoomde kabeljauw op Aziatische wijze- Proef Azië bij Lidl

Gestoomde kabeljauw op Aziatische wijze- Proef Azië bij Lidl Bij Lidl lopen op dit moment de Aziatische weken: “Proef Azië bij Lidl” en daarom kan je tegenwoordig ook, naast een hele range (nieuwe) Aziatische producten van het merk Vitasia, stoommanden

Lees Meer

Visstoofpotje met Baharat, Original Spices

Visstoofpotje met Baharat, Original Spices by Jonnie Boer Met Baharat, een van de specerijenmelanges die Jonnie Boer in samenwerking met “Euroma” op de markt bracht, maak je op eenvoudige wijze een Arabisch smakend visstoofpotje. Baharat is ook geschikt om in

Lees Meer

Saltimbocca van verse kabeljauwfilet

Saltimbocca is eigenlijk een Italiaans vleesgerecht: kalfsvlees of kipfilet omwikkeld met rauwe ham en salie. Vanwege het warme weer kwam ik spontaan op het idee om een saltimbocca te maken van verse vis.  Gewaagd, maar ik wou het proberen. Is dit

Lees Meer