Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana
Een kalfsschnitzel met parmaham en salie is een klassieker. Beter bekend als Saltimbocca. De naam betekend letterlijk: "Spring in de mond"
De lekkerste recepten met kalfsvlees. Gemaakt en getest in onze eigen keukens. Van kotelet tot rollade. Ontdek kalfsvlees! Dat is Lekker Tafelen.
Een kalfsschnitzel met parmaham en salie is een klassieker. Beter bekend als Saltimbocca. De naam betekend letterlijk: "Spring in de mond"
Pak in plaats van runderbiefstuk eens kalfsbiefstuk. Dit recept van kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto kan je zeker overtuigen.
Er wordt weinig kalf gegeten in Nederland. Dat is jammer want het is erg lekker. Wij maakten gestoofd kalfsvlees, met een Italiaans tintje!
Serveer kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus met gnocchi, pasta of aardappels en verse groenten of een salade.
De klassieke en Italiaanse Ossobuco alla milanese is echt een feest om te maken. Het recept hebben we een klein beetje naar eigen stijl aangepast.
Er mag best wat meer kalfsvlees gegeten worden in Nederland. Tijd om te gaan stoven met kalfsvlees. Lekker Tafelen heeft de recepten voor je!
Vitello tonnato is een echte Italiaanse klassieker, deze versie is iets moderner en speelser, met andere woorden een Vitello Tonnato deluxe.
Een feest van goed vlees, verse ingrediënten en geurende specerijen. Krijg je eters? Maak dan deze stoofpot met kalfsschouder.
Involtini di vitello; Deze kalfsvleesrolletjes uit Italië kun je op meerdere manieren vullen. Spek, ham, kaas en wat salie bijvoorbeeld.
De zigeunerschnitzel, deze al dan niet gepaneerde schnitzel met een licht pikante paprikasaus is, zeker in de Duitse keuken, een bekende.
Heb je nooit kalfswangen gegeten? Probeer dan dit recept voor kalfswangen in rode wijn. Beslist het lekkerste stukje stoofvlees van het kalf!
Biefstuk? Meestal gaat dat over rundvlees. Kies ook eens voor kalfsbiefstuk. We leggen uit hoe je de perfecte kalfsbiefstuk bereidt.
Een stoere kalfskotelet bakken is niet moeilijk maar vergt wel aandacht en liefde. Een kalfskotelet bakken kan in de pan of op de barbecue.
Deze kalfsrollade is ingesmeerd met wat mosterd, aangebraden en is daarna gegaard op lage temperatuur met groente en een scheutje drank.
Hoewel de rollade nu wat vaker op tafel staat, het heeft nog steeds iets feestelijks. Serveer een rollade bij een feestdag of bij een diner met vrienden.
Een échte klassieker. Vitello Tonnato bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Vooral in de zomer een heerlijk voorafje.
In een half uur zet jij kalfsreepjes met groenten en geitenkaas op tafel. Serveer met witte rijst. Chicken tonight wordt kalfsvlees tonight.
Gevulde fazantfilet met kalfszwezerik, een chique gerecht met een heerlijke vulling. Geserveerd met een aardappel-pastinaakpuree.
De jägerschnitzel is een heerlijke aanvulling op al je andere schnitzel recepten. Deze schnitzelvariant wordt geserveerd met een romige champignonsaus.
Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?
Check het recept of lees de infoAls je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!
Check het recept of lees de infoEenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.
Check het recept of lees de infoDe perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.
Check het recept of lees de info© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers