Kalfsrollade met venkel
Deze kalfsrollade is ingesmeerd met wat mosterd, aangebraden en is daarna gegaard op lage temperatuur met groente en een scheutje drank.
De lekkerste recepten met kalfsvlees. Gemaakt en getest in onze eigen keukens. Van kotelet tot rollade. Ontdek kalfsvlees! Dat is Lekker Tafelen.
Deze kalfsrollade is ingesmeerd met wat mosterd, aangebraden en is daarna gegaard op lage temperatuur met groente en een scheutje drank.
Hoewel de rollade nu wat vaker op tafel staat, het heeft nog steeds iets feestelijks. Serveer een rollade bij een feestdag of bij een diner met vrienden.
Een échte klassieker. Vitello Tonnato bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Vooral in de zomer een heerlijk voorafje.
In een half uur zet jij kalfsreepjes met groenten en geitenkaas op tafel. Serveer met witte rijst. Chicken tonight wordt kalfsvlees tonight.
Gevulde fazantfilet met kalfszwezerik, een chique gerecht met een heerlijke vulling. Geserveerd met een aardappel-pastinaakpuree.
Kalfsschnitzel rolletjes met een Italiaans tintje, ze worden bereid in een tomatensaus en gevuld met Taleggio, een zoetige Italiaanse schimmelkaas.
Van het kalf komt ook stoofvlees. De Italianen gebruiken bijvoorbeeld de kalfsschenkel voor hun traditionele ossobuco, maar net zo smaakvol, zo niet smaakvoller zijn de kalfswang.
Een kalfsblanquette is een culinair begrip. Het is een witte ragout, in dit geval gemaakt met kalfsvlees. Geserveerd met paddenstoelen en zilveruitjes.
Kalfsborst gevuld met gehakt en walnoot. Als dat niet decadent klinkt! Een mooi stuk vlees aangevuld met mooie smaken. Een uitdaging, maar oh zo lekker.
Kalfslever met spek, appeltjes en uienringen is een heerlijk en eenvoudig te bereiden klassiek gerecht, dat best eens herontdekt mag worden in de keuken!
Kalfszwezerik is een heerlijke delicatesse, die wat bereiding vraagt, maar het is minder moeilijk dan de boeken je doen geloven.
Morieljes hebben een beetje een rokerige smaak en dat contrasteert dan weer mooi met de zachte smaak van de zwezerik.
Voor dit gerecht moet je toch echt een slager opzoeken. De supermarkt heeft ze nog steeds niet liggen. Die kalfswangen kunnen wel resulteren in dit prachtige gerechtje.
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Check het recept of lees de infoEen groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!
Check het recept of lees de infoBijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers