Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Kasgroenten

Even geen tapenade – Midden-Oosterse tomatendip

Even geen tapenade – Midden-Oosterse tomatendip Buiten begint het s’avonds kouder te worden, binnen knispert de open haard of flikkeren de waxinelichtjes in kleurige houdertjes…. Het is borreltijd. Lekker met toastjes en Franse kaas, en natuurlijk nog iets anders om te smeren of te dippen. Maar alsjeblieft even géén tapenade. Ik ben namelijk een beetje tapenade-moe. Dat klinkt misschien een…
Lees verder...

Couscous met abrikozen, puntpaprika en feta

Couscous met abrikozen, puntpaprika en feta - Al een tijdje had ik gedroogde abrikozen in huis om couscous met abrikozen te maken. Deze combinatie was ik al meerdere keren tegengekomen en leek me heerlijk! Toen ik vorige week een keer thuis kwam na een dag werken had ik niet zoveel zin om te koken en ook wist ik nog niet wat ik zou gaan maken.…

Open lasagne met geroosterde puntpaprika en courgette

Open lasagne Vegetarisch met geroosterde puntpaprika en courgette; Lasagne is heerlijk, maar na het eten geeft het mij vaak het gevoel dat er een steen op mijn maag ligt. Deze variant is lekker licht en is ook veel sneller klaar. De groenten in deze lasagne worden geroosterd en krijgen hierdoor een heerlijke smaak. De geroosterde paprika kun je…

Falafel met komkommersaus

Falafel met komkommersaus - Robert Kranenborg zei het laatst al in speciale aflevering van “De wereld draait door”. In dit programma legt Robert uit welke koeien er zijn en welke stukjes vlees zij produceren. Ook welk soort vlees we meer zouden moeten eten (wat minder) en hij promoot de ambachtelijke slager. De kern van het verhaal. De Koe moet je met respect behandelen, zij sterft zodat wij een…
Lees verder...

Paprika de kleurrijke topper

Paprika de kleurrijke topper - Tijd voor een feestje! Dit jaar bestaat de paprikateelt in Nederland 50 jaar. De van oorsprong uit Midden- en Zuid- Amerika afkomstige vrucht is een echt Hollands product geworden; een product waar de Nederlandse paprikatelers terecht trots op kunnen zijn. Tijd om deze veelzijdige vruchtgroente in het zonnetje te…

Saus van geroosterde paprika, twee recepten

Saus van geroosterde paprika, twee recepten Heb je het wel eens zelf gedaan, een paprika roosteren? Doen hoor! Het is weliswaar heel verleidelijk om een pot met geroosterde paprika’s te kopen, scheelt een berg tijd en werk, hoor ik je denken. Maar, zo’n paprika uit pot kan echt niet concurreren met een vers geroosterde paprika. In de pot zijn ze een beetje zurig. Rooster je paprika’s zelf dan…
Lees verder...

Komkommer kaasspread, simpel lekkers op brood

Komkommer kaasspread, simpel lekkers op brood Meneer Lekker Tafelen schreef aan ons dames: ‘De nieuwe oogst Hollandse paprika's, tomaten, komkommer etc. (vruchtgroenten) komen er aan. Misschien een mooi moment om …’ Met andere woorden: of we misschien nog leuke recepten wisten met  deze groenten. ‘Nou’, zei mijn zoon, ‘dan maak je toch…

Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers

Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers. O la la dit was verrassend lekker en helemaal met dit warme weer. Ik had nog zalmsnippers over en die moesten op. Wat doe je er dan mee? Gewoon dit lekkere hapje maken! De combinatie qua smaak is geweldig en dit hapje is gezond. Dat ik daar nooit eerder op ben gekomen. Eet als koude maaltijdsalade…

Heerlijke zacht romige paprikasoep

Dit recept is geschikt voor 4 personen. Lekker met wat versgebakken brood er bij, bijvoorbeeld het knapperige en snelle karnemelkse brood. De oven staat al aan voor het roosteren van de paprika' s en dan gaat het bakken van dit brood in een moeite door. Deze mooie oranjerode soep is lekker pittig door de Engelse kerrie, maar toch zacht romig van smaak. Eventueel kunt u ook nog, vlak voor het…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More