Recepten om zelf te maken



Onderwerp "keuken"

Terug naar homepage


Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie. Geen zakjes, geen pakjes, geen voorgesneden producten, maar alles lekker vers. Bouw er een torentje van de kinderen zijn er ineens dol op.

Lees Meer

Pastasaus van verse tomaten

Dit is geen sprookje, maar een makkelijk recept. Wij maken Pastasaus van verse tomaten en halen deze niet uit een pot. Super simpel, maar ook super lekker.

Lees Meer

Zomerfruit, kleurrijk, lekker en gezond

Laat je inspireren om met zomerfruit aan de slag te gaan: aardbeien, bessen, kersen, frambozen, meloenen, perziken en nectarines. Recepten en tips.

Lees Meer

Gember; Betoverende smaakmaker

Gember, een pittige maar aangename smaakmaker. Helaas vaak wat ondergewaardeerd in de keuken. Verse gemberwortel is lastig, dat moet je bewaren, dat moet je raspen, dat kun je toch ook in een potje kopen? Ja, natuurlijk kun je dat in

Lees Meer

Knoflookbroodjes met kaas en verse basilicum

Een stokbroodje met kruidenboter. Op menig menukaart prijkt dit als binnenkomer, of als bijgerecht. Dit keer geen stokbroodje kruidenboter, maar knoflookbroodjes. Meer smaak, snel gemaakt, en eveneens als bijgerecht, als hapje, of als binnenkomer serveren. Zorg er maar voor dat je

Lees Meer

Snelle woknoedels, gyros en groenten

Wat tref je aan in je koelkast? Soms willen we even snel, soms willen we even makkelijk. Maar vers moet het altijd! Vandaag trokken we de koelkast open en troffen daar tomaat, courgette, champignons, prima basics om er eens lekker

Lees Meer

Courgette op olie met ansjovis, knoflook, kappertjes en verse munt

Italianen zijn er dol op. Verse courgettes (wel de jonge courgette ca. 6 tot 8 cm.) in olie met ansjovis, kappertjes, knoflook en munt. Dit is leuk om te maken en bovendien een prachtig stilleven in jouw keuken. Maak er

Lees Meer

Tzatziki uit je eigen keuken

Tzatziki is een eenvoudige Griekse saus op yoghurtbasis, fris en pittig tegelijk door toevoeging van zowel komkommer als knoflook. Lekker Tafelen wist de hand te leggen op een authentiek Grieks recept dat al vele generaties mee gaat. Lekker als dip (mezze) of bijgerecht bij gegrild vlees.

Lees Meer

4 keer verrassend kokkerellen met verse tuinbonen

Het seizoen van de verse tuinbonen is weer geopend. Waarom dan niet gezellig een middagje bonen doppen op de tuintafel. Genieten van het zonnetje en ja hoor, je mag best een slokje rosé nemen, terwijl je hard werkt aan een

Lees Meer

Verse Tomatensaus, echt lekker vers en vijf keer anders

Verse Tomatensaus. Hollandse tomaten zijn van het vroege voorjaar tot de late zomer goed verkrijgbaar. Tegenwoordig worden m.b.v. de verwarmde kassen zelfs ’s winters Hollandse tomaten aangeboden. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Juist in deze tijd van

Lees Meer

Vier basisrecepten voor de Oosterse keuken

Kook je wel eens Oosters? Kruip dan eens de keuken in en maak deze basisingrediënten gewoon zelf. Currypasta 4 eetlepels korianderzaad 2 eetlepels komijnzaad 1 eetlepel fenegriekzaad 1 eetlepel venkelzaad 2 curryblaadjes 2 gedroogde chilipepers 2 theelepels gemalen kurkuma 2

Lees Meer

6 x kakelverse scharreleitjes; zo bijzonder

Dozen verse scharreleieren, dat is een culinair plaatje toch? Op de markt vindt je ze in alle soorten en maten. Mooie, grote, kakelverse eieren waar je zo veel mee kan in de keuken. Natuurlijk ga je die eieren niet halen

Lees Meer

Hallo, Ik ben Xander

Hallo allemaal, Ik ben Xander van Boven en ben 10 jaar oud ik woon op het super leuke en  gezellige eiland Texel! en ik ben heel blij dat ik nu ook recepten mag plaatsen op lekkertafelen! Ik zou eerst even

Lees Meer

Nieuwe programma’s op 24Kitchen 0

Binnenkort kun je genieten van verschillende nieuwe programma’s op 24Kitchen. Maak kennis met de onbekende, maar originele Keniaanse keuken; leer klassieke Vlaamse recepten kennen; shake de lekkerste cocktails en laat je verrassen door de wereld van chocolade.

Lees Meer

LE CREUSET brengt assortiment in drie matte kleuren

Le Creuset, de bekende Franse fabrikant van kwaliteitspannen, introduceert een assortiment met een natuurlijke afwerking. De drie nieuwe kleuren voor het voorjaar zullen niet glanzen en niet glad aanvoelen. Voor deze serie ‘mate à croquer’ (letterlijk ‘mat om op te

Lees Meer

Stoofschotel maken? Scoor met deze tips!

Heerlijk, het wordt weer herfst. Als we een stevige wandeling door het bos maken komen we weer prachtige paddenstoelen tegen en als we dan thuis komen houden we van iets warms. Bij mij wordt dat vaak een prachtige stoofschotel. De

Lees Meer

Andijvie; ongekend veel mogelijkheden

Andijvie is als sinds jaar en dag één van de populairste bladgroenten die verkrijgbaar is. Er bestaan twee soorten andijvie: de krulandijvie en gewone andijvie. Beide soorten worden zowel verbouwd in kassen als in de volle grond. Andijvie heeft een

Lees Meer

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese – Er zit een voordeel aan dit gerecht en een nadeel. Om met het laatste te beginnen; je moet er op tijd aan beginnen. De saus moet zo’n anderhalf uur inkoken en het hak- en snijwerk moet je

Lees Meer

Kleurrijke pannen maken je tafel gezellig

Jarenlang hebben we tegen saaie aluminium pannen aan gekeken. Gekleurde Pan brengt hier zeker verandering in. Van koekenpan tot steelpan, grillpannen, hapjespannen en complete pannensets. Alles heeft een gezellige kleur in deze webshop. Met deze pannen en eventueel ook het

Lees Meer