Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Kikkererwten

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

In plaats van blokjes kipfilet in de nasi, roerbakgerechten en ovenschotels kun je kip ook heel goed stoven. Probeer maar eens deze kippenstoof met kikkererwten en citroen. Hierin worden heerlijk malse kippendijen gebruikt. Een voedzaam gerecht dat een fris karakter krijgt door de combinatie van kippendijen en citroen.
Lees verder...

Koken in de tajine; heerlijk mals lamsvlees!

Koken in de tajine; heerlijk mals lamsvlees! Al eeuwen wordt er gekookt in kleipotten, de tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika. De tajine, een schaal met een kegelvormige deksel, houd de warmte goed vast. Hierdoor worden de gerechten gelijkmatig verwarmd en de ingrediënten sudderen langzaam gaar, slowcooking dus! Eigenlijk lijkt de tajine op de westerse braadpan, bij het koken slaat de condens…
Lees verder...

Falafel met komkommersaus

Falafel met komkommersaus - Robert Kranenborg zei het laatst al in speciale aflevering van “De wereld draait door”. In dit programma legt Robert uit welke koeien er zijn en welke stukjes vlees zij produceren. Ook welk soort vlees we meer zouden moeten eten (wat minder) en hij promoot de ambachtelijke slager. De kern van het verhaal. De Koe moet je…

Groningse Harira soep van de Kleinste Soepfabriek

Groningse Harira soep van de Kleinste Soepfabriek Harira is een soep die oorspronkelijk uit Marokko komt. Deze kruidige soep wordt vaak tijdens de ramadan na zonsondergang gegeten. Men zegt dat een  kom Harira en een dadel weer nieuwe energie geven. Dit komt doordat de soep veel verschillende ingrediënten bevat en dus veel verschillende vitamines. Iedere Marrokaanse moeder maakt zo haar eigen…
Lees verder...

Salade met kikkererwten en limabonen

Salade met kikkererwten en limabonen Oh wat hou ik van de zomer! Zoveel vers fruit en groenten. Zoveel heerlijke salades die je kunt maken, je komt bijna dagen tekort. Ik ben dol op couscous, bulgur en quinoa (spreek uit: kienwa, ook al blijf ik zelf stug kwienoa zeggen). Dit heb ik dan ook zowel thuis als op de camping in voorraad. Deze keer…

Pannenkoeken of platbrood van kikkererwtenmeel

Pannenkoeken of platbrood van kikkererwtenmeel wordt in veel landen gegeten. Kikkererwtenmeel, meel gemaakt van gedroogde kikkererwten dus, wordt verkocht onder verschillende namen. Op het pak dat ik nu in huis heb, staat Gram Flour, maar het wordt ook "Besan" genoemd, chickpea flour, of  garbanzo meel. Je kunt heerlijke pannenkoeken of…

Pudla besan, platbrood van kikkererwtenmeel

Eerst ontdekte ik het recept voor de eenvoudig te maken socca, Franse pannenkoeken of platbrood van kikkererwtenmeel. Toen pas het recept voor Pudla besan, ook een recept voor platbrood met kikkererwtenmeel, maar dan uit India. Ook de Italianen maken een platbrood van kikkererwtenmeel. Dat heet farinata en het wordt op een net weer iets andere manier gemaakt. Wie meer wil weten over de al die…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More