Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Kip recepten & inspiratie

Kip

Kip recepten maar natuurlijk wel van scharrelkippen. Van gebraden kip tot kippendijen, je vindt het op Lekker Tafelen.

Kippenbouillon maken

Kippenbouillon maken Oké, dit gerecht lijkt moeilijk, zelfs nutteloos en duurt lang, maar dat zijn ongefundeerde excuses. Eén: het is niet moeilijk, je moet alleen even een aantal ingrediënten inslaan. Twee: het gerecht is niet nutteloos, in tegendeel. Geloof me, deze bouillon wordt zó lekker, dat je hem met trots als ‘consommé’ kunt serveren en, als je hem éénmaal hebt geproefd, wil je hem…
Lees verder...

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen Een vriendin die regelmatig bij mij eet, keek me een paar jaar geleden smekend aan en vroeg of ik alsjeblieft, alsjeblieft voor haar dit gerechtje wilde maken. Haar priemende wijsvinger ging naar een tijdschrift waarin het recept stond voor een terrine van spitskool met kippenlevertjes…

Eenvoudige curry vol verse groenten en kip

Nog niet zo thuis in de vele mogelijkheden om zelf curry te maken? Begin dan eens met deze eenvoudige curry. Verse groenten, scharrelkip en op smaak gebracht met je eigen kruidenmelange. Deze curry is geschikt voor de beginnende curry-chef. Door de rijke smaak van kaneel en kokos is dit een mooi recept voor een regenachtige en koude dag. Ingrediënten voor 4-6 personen 4 grote stukken kip…
Lees verder...

Eenvoudig een hele kip pocheren

Waarom zou je een kip pocheren? Je pocheert een kip, dat wil zeggen, je gaart een kip in water of bouillon dat tegen de kook aangehouden wordt om mals en zacht kippenvlees te krijgen. Het vlees trek je daarna van de kip af en gebruik je -eventueel later- in een salade, of als vulling voor een empanada of tortilla/wrap. (In de Mexicaanse keuken…

Het geheim van een perfect geroosterde kip: gevlinderde kip

Het geheim van een perfect geroosterde kip: gevlinderde kip - Als je verlekkerd kijkt  naar je prachtig goudbruin geroosterde kip en je snijdt deze vervolgens aan, dan kan je wel eens van de koude kermis thuis komen. Die prachtige kip blijkt van binnen erg droog geworden te zijn. De poten zijn nog lekker mals, maar het borstvlees is te droog.…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer