Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Kip

Kip recepten maar natuurlijk wel van scharrelkippen. Van gebraden kip tot kippendijen, je vindt het op Lekker Tafelen.

Kippenbouillon maken

Kippenbouillon maken Oké, dit gerecht lijkt moeilijk, zelfs nutteloos en duurt lang, maar dat zijn ongefundeerde excuses. Eén: het is niet moeilijk, je moet alleen even een aantal ingrediënten inslaan. Twee: het gerecht is niet nutteloos, in tegendeel. Geloof me, deze bouillon wordt zó lekker, dat je hem met trots als ‘consommé’ kunt…

Kip tajine met arganolie

Kip tajine met arganolie Een recept dat (bijna) op Marokkaanse leest geschoeid is en waarin de Marokkaanse arganolie  prachtig tot zijn recht komt. In Marokko koken ze vaak in een tajine, maar ik heb het gerecht in een braadpan klaargemaakt. Je hebt immers niks aan een tajine recept als je zelf geen tajine hebt. Een tajine is een tweedelige aardewerken kookpot en bestaat uit een schaal,…
Lees verder...

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen

Terrine van spitskool met kippenlevertjes en gedroogde pruimen Een vriendin die regelmatig bij mij eet, keek me een paar jaar geleden smekend aan en vroeg of ik alsjeblieft, alsjeblieft voor haar dit gerechtje wilde maken. Haar priemende wijsvinger ging naar een tijdschrift waarin het recept stond voor een terrine van spitskool met kippenlevertjes…

Eenvoudige curry vol verse groenten en kip

Nog niet zo thuis in de vele mogelijkheden om zelf curry te maken? Begin dan eens met deze eenvoudige curry. Verse groenten, scharrelkip en op smaak gebracht met je eigen kruidenmelange. Deze curry is geschikt voor de beginnende curry-chef. Door de rijke smaak van kaneel en kokos is dit een mooi recept voor een regenachtige en koude dag.…

Eenvoudig een hele kip pocheren

Waarom zou je een kip pocheren? Je pocheert een kip, dat wil zeggen, je gaart een kip in water of bouillon dat tegen de kook aangehouden wordt om mals en zacht kippenvlees te krijgen. Het vlees trek je daarna van de kip af en gebruik je -eventueel later- in een salade, of als vulling voor een empanada of tortilla/wrap. (In de Mexicaanse keuken wordt vaak gewerkt met gepocheerde kip!)  Het gebruik…
Lees verder...

Het geheim van een perfect geroosterde kip: gevlinderde kip

Het geheim van een perfect geroosterde kip: gevlinderde kip - Als je verlekkerd kijkt  naar je prachtig goudbruin geroosterde kip en je snijdt deze vervolgens aan, dan kan je wel eens van de koude kermis thuis komen. Die prachtige kip blijkt van binnen erg droog geworden te zijn. De poten zijn nog lekker mals, maar het borstvlees is te droog.…

Verse kippensoep; daar knap je van op

Van verse kippensoep heb je heel lang plezier: het hele huis ruikt al lekker als de soep op staat, de soep is hartverwarmend en hij leent zich er ook nog voor om in te vriezen. Kopen die kip dus en maken die soep!

Ovenschotel met kip, geitenkaas en Honingtomaten®

Ovenschotel met kip, geitenkaas en Honingtomaten® 500 gram Honingtomaten® 150 gram geitenkaas 4 stuks kipfilet Bundeltje tijm Olijfolie Scheutje witte wijn Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Snijd de kipfilet in en vul de snede met geitenkaas en een takje tijm. Leg de kipfilet in een ovenschaal. Snijd de Honingtomaten® doormidden en verdeel deze rod de…
Lees verder...

Spaghetti met kip en pesto

Op een dag had ik alleen maar kipfilet en champignons in huis. Het was slecht weer en ik had geen zin om boodschappen te doen. Ik keek in de kelder en vond er een potje pesto en een pakje kookroom. Met de overige ingrediënten en een beetje "creatief" koken is toen dit recept ontstaan. Ik realiseer me heus wel dat ik geen culinair wonder ben en dat…

Spaanse knoflook kip

Echte Spaanse knoflookkip. Wordt in de zomer graag gegeten in Spanje. Al die smaken trekken in dat kippenvlees en wie houdt er nou niet van knoflook? Daar eten Spanjaarden het gekookte rijst, aardappels of met een vers plat brood. Zo gaat er niets van die lekkere saus verloren. Weggooien is zonde. Door de knoflook smaakt het enigszins ietwat…

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip - Dit is zo`n recept dat in de aspergetijd voor de nodige afwisseling kan zorgen. Omdat de asperges nu volop verkrijgbaar zijn maak ik er elke week weer iets anders mee, naast de vaste items die regelmatig terugkomen. Toen ik peultjes zag liggen dacht ik weer aan deze heerlijk combinatie. De thaise invloeden zijn terug te vinden in de koriander,…
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More