Kipfilet met champignons
Kipfilet met champignons en Provençaalse kruiden, een gerecht dat prima past bij een zomerse avond. Simpel, snel en toch vol smaak. Lekker met rijst!
Kipfilet met champignons en Provençaalse kruiden, een gerecht dat prima past bij een zomerse avond. Simpel, snel en toch vol smaak. Lekker met rijst!
Laat de potten zoetzure saus staan en maak je kipfilet in zoetzuur voortaan zelf. Je ziet de saus in de pan ontstaan. Kipfilet in zoetzuur op jouw manier!
Vergeet de Vietnamese loempia en maak zelf deze kip loempia. Een gezellige keukenklus! De kip loempia voorzien we natuurlijk van lekker veel verse groenten
Huis gebakken tortilla's gevuld met een pittig, rokerige kipfilet van de barbecue. Oftewel Hot Smokey chicken tortilla. Daar eet je je vingers bij op.
Kipfilet bereiden; er valt heel wat over te vertellen. Waar moet je op letten bij het kopen, bewaren en bereiden? Met heel veel weetjes, tips & trucs. Kipfilet bereiden wordt met deze handleiding super simpel en het resultaat is ernaar. Kipfilet bereiden tot in perfectie dus.
Het maken van de marinade kost je wellicht het meeste tijd en dan heb ik het over hooguit 10 minuten. Zodra de kip is gemarineerd kun je lekker het zonnetje in.
Uit het boekje lasagne haalde ik dit recept van lasagne met gebraden kip. Het bevat 2 sauzen een tomatensaus met paprika en ui en een bechamelsaus met tijm
Kip in het pannetje is voedzaam, snel en smaakvol tegelijkertijd. Met dit gerecht zet je in zeer korte tijd iets lekkers op tafel. In dit gerecht zit de geweldige combi van witte bonen en salie verwerkt. Die salie ruikt verrukkelijk als je kip in het pannetje maakt. Voor meer smaak ...
Een goede kipsaté maken lijkt zo vanzelfsprekend. Veelal worden deze echter uit de diepvries gevist of ze worden geserveerd met satehsaus uit een emmer. Weet jij wat daar in zit? Wij maken graag kipsaté met mooie ingrediënten. Het resultaat is gegarandeerd een verrukkelijke kipsaté voor bij je nasi of bami.
Deze Japanse kipstukjes paneer je zelf en met een fijne specerijen-melange als smaakmaker, breng je ze helemaal tot leven. Heerlijk met de frisse komkommersalade die je in een handomdraai op tafel zet. Lekker als tapas, lunch of 's avonds op de bank of maak er een maaltijd van met dit ...
Zürcher geschnetzeltes is een nationaal Zwitsers gerecht. Zwitserse kipreepjes is een variant daarop die je vaak zo kunt maken met ingrediënten die al in je koelkast liggen. Voor de Zwitserse kipreepjes gebruiken we dus kipfilet in plaats van kalfsvlees.
Rouleau van kip met dadel. Een rouleau is een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken. Het is een gevuld vleesgerecht in de vorm van een rol.
Kipfajitas met rijst is even een receptje voor door de week, maar wél iets anders dan de gebruikelijke aardappel-vlees-en-groente hap of snelle pasta
Van verse ingrediënten maak je redelijk makkelijk een eigen zoetzure saus. Deze ovenschotel van zoetzure kip maak je dus helemaal zelf.
Er zijn soms momenten dat het maken van je eigen curry niet zo goed wil. Omdat er ingrediënten in een currypasta-recept zitten die je niet in je omgeving kunt kopen of omdat gewoonweg de tijd er niet is. Maar wat is dan een goed alternatief?
Een heerlijke, verse en snelle maaltijd. Kipfilet met een cornflakes korstje en een aardappelsalade met een mosterd dressing. Dat maak je in een handomdraai en iedereen schuift hiervoor graag aan tafel. 800 gram aardappelen 1/2 groentebouillonblokjes 4-5 eetlepels azijn 1/2 theelepel mosterd zout en peper 1 eetlepel olie 1 handvol ...
In veel recepten kom je van die mooie Franse vaktermen tegen. “En cocotte” is er ook zo’n eentje. Vaak refereren deze termen naar een techniek, bereidingswijze, garnituur of in dit geval een object, namelijk een cocotte. Een cocotte is een aardewerken schaaltje dat vuurbestendig is. Dit schaaltje wordt vaak gebruikt ...
Deze aardappel ovenschotel met kip, champignons en spekjes is een heerlijke variatie op de traditionele Engelse cottage pie. Een gerecht waarbij er met kliekjes van vlees, groenten en aardappel een stevige voedzame maaltijd kan worden neergezet.
Kiprollade; zet een echt lekker kippetje op tafel door deze te vullen met geitenkaas en verse spinazie. De rollade krijgt een knapperig bacon jasje en wordt bereid in de oven maar kan ook perfect op de barbecue.
Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.
Lees verderKun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.
Lees verderKippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...
Lees verderBen jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers