Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Kipfilet recepten & inspiratie

Kipfilet

Kipcocktail met ananas

Als voorgerecht bij een diner kun je deze kipcocktail met ananas en ras el hanout serveren. Vaak maken we een cocktail automatisch van garnalen. Dat kan natuurlijk maar een kipcocktail is dan eens verrassend anders. Deze kipcocktail maken we met ras el hanout, een heerlijk specerijenmengsel! Maar met kerrie kan het ook
Lees verder...

Curry met zoete aardappel en kip

Er zijn soms momenten dat het maken van je eigen curry niet zo goed wil. Omdat er ingrediënten in een currypasta-recept zitten die je niet in je omgeving kunt kopen of omdat gewoonweg de tijd er niet is. Maar wat is dan een goed alternatief?
Lees verder...

Krokante kipfilet met winterse aardappelsalade

Een heerlijke, verse en snelle maaltijd. Kipfilet met een cornflakes korstje en een aardappelsalade met een mosterd dressing. Dat maak je in een handomdraai en iedereen schuift hiervoor graag aan tafel. 800 gram aardappelen 1/2 groentebouillonblokjes 4-5 eetlepels azijn 1/2 theelepel mosterd zout en peper 1 eetlepel olie 1…

Kipkerrie “en cocotte”

In veel recepten kom je van die mooie Franse vaktermen tegen. “En cocotte” is er ook zo’n eentje. Vaak refereren deze termen naar een techniek, bereidingswijze, garnituur of in dit geval een object, namelijk een cocotte. Een cocotte is een aardewerken schaaltje dat vuurbestendig is. Dit schaaltje wordt vaak gebruikt voor ovengerechten. In de…

Broodje kip met komkommersaus

Broodje kip, maar dan wel een speciale. Vol verse ingrediënten, eerlijk en puur. En, voor jouw gemak, nog heel snel klaar ook. De ideale tip voor een drukke dag, een makkelijk weekend of een verrukkelijke lunch. Zo maak jij een vers broodje kip 500 gram scharrelkipfilet 1 komkommer 250 ml. griekse yoghurt zwarte peper 1…

Tex-Mex kipburger; maak je lekker zelf

Tex-Mex kipburger Enige tijd geleden schreef Anneke Oele over het zelf maken van hamburgers; hoe leuk en hoe makkelijk dat eigenlijk is en dat je ‘burgers’ kan maken van rundvlees, lamsvlees of kip. En laten wij hier thuis nou regelmatig zelfgemaakte kipburgers eten… Doen we toch een beetje aan junkfood (wij noemen hamburgers en aanverwante zaken altijd junkfood) maar dan net ietsje pietsje minder…
Lees verder...

Kip tikka masala, zo lekker is ‘India’

Kip tikka masala, zo lekker is 'India' Een aantal van de hoogst aangeschreven Indiase chefs ter wereld droegen als gastschrijver hun steentje bij aan het kookboek India, van auteur Pushpesh Pant. Het 1,5 kilo wegende boek bevat meer dan 1000 authentieke recepten uit heel India. Het recept voor deze kip tikka masala (Murg Tikka Masala) is een…

Kip op Baskische wijze

Kip op Baskische wijze - Een tijdje geleden kreeg ik van een collega een potje met daarin een klein beetje piment d'Espelette om te proberen. Ik had het namelijk nog nooit eerder gebruikt en wilde niet gelijk een pot aanschaffen. Espelette is een dorpje in Frans Baskenland in de streek Aquitane alwaar je prachtige witte huisjes aantreft die…

Maaltijdsalade met kipfilet en Hollandse aardbeien

Maaltijdsalade met kipfilet en Hollandse aardbeien Aardbeien, ik ben er dol op. Hollandse aardbeien wel te verstaan, want die harde Spaanse, die buiten ons seizoen verkocht worden, die raak ik niet aan. Wij zeggen hier thuis: “Dat zijn geen aardbeien, dat zijn  dingen die er naast gelegen hebben.” Al zien ze er ogenschijnlijk nog zo lekker uit, ik wacht tot het Hollandse aardbeienseizoen begonnen…
Lees verder...

Pitabroodje met Marokkaanse kip

Pitabroodje met Marokkaanse kip - In een van mijn kookboeken met Arabische en Marokkaanse gerechten staat een recept voor kip uit de oven, een traditioneel Marokkaans familierecept. Een hele kip, bereid met onder andere saffraan, koriander, gedroogde pruimen en geroosterde amandelen. De geuren die je tegemoetkomen als de kip in de oven staat, doen…

Kip Malabar style

Kip Malabar style De Malabar, Malabarkust of de Peperkust is een kustgebied in het zuidwesten van India dat grotendeels in de deelstaat Kerala ligt. In het gebied groeien volop kokospalmen en het is dan ook niet verwonderlijk dat kokosmelk, kokosroom  en geraspte kokos  veel gebruikte ingrediënten zijn in de regionale keuken. De kenmerkende…

Doro wot, Ethiopische kipstoof- uit het kookboek bandeet

Doro wot, Ethiopische kipstoof Het recept voor Doro wot  kan je vinden in het kookboek bandeet. Een boek geschreven door journaliste Tefke van Dijk en de kok van popdium Doornroosje, Nienke van Hunen. (Literair Productiehuis Wintertuin). Tefke interviewde de bands waar Nienke voor kookt. Het boek gaat dan ook over bands en eten. Bij ieder interview staat een recept van een gerecht dat Nienke voor…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer