Tag: Kleurrijk koken

Zalm in parmaham met spinazie en trostomaatjes

Doordat de zalm in parmaham is gewikkeld krijgt het een hartigere smaak. En zo krijg je toch alle vitaminen en mineralen binnen die in deze heerlijke vette vis zitten. Samen met heerlijke spinazie en trostomaatjes uit de oven heb je een lekkere complete maaltijd.

Regenboogpeen met salie

Regenboogpeen, een mooie afwisseling op de 'gewone' peentjes. Lekker makkelijk en een geweldige smaaksensatie dankzij de salie. Verkrijgbaar bij de biologische supermarkten of de boer.

De enige, echte gekleurde eitjes!

Eieren verven is een leuke bezigheid met pasen. Nog verrassender zijn deze gekleurde eitjes. Je kleurt het eitje aan de binnenkant. Uiteraard met puur natuurlijke kleurstoffen.

Tian de légumes – Kleurrijke groenten uit de oven

Tian de légumes – Kleurrijke groenten uit de oven - Vaak kom ik in de Provence en daar geniet ik graag van de heerlijke keuken. Een paar jaar geleden ontdekte ik de tian de légumes en ik was meteen verkocht. Zó simpel, zó smakelijk en zó afwisselend. Je kunt het namelijk ...

Gebak van panna cotta en koffiebavarois

Gebak van panna cotta en koffiebavarois Soms zijn er van die dagen dat je heel graag iets lekkers zou willen maken maar even de inspiratie mist. Zo'n dag heb ik vandaag en ik besluit mijn gedachte even de vrije loop te laten terwijl ik geniet van een dampend kopje koffie. Al bij ...

Aardappelschotel op z’n lekkerst

Talloze diepvrieszakjes met de naam "aardappelschotel" verlaten diverse winkels in de tassen van mensen die op zoek zijn naar snel gemak. In dit gerecht willen we je graag laten zien dat snel gemak ook lekker vers kan. De smaak, de kleuren, de versheid inspireren om deze aardappelschotel snel op je ...

Bruschetta met Herderham, tomaat en zuivelspread

De bruschetta is wat mij betreft één van de meest leuke voorgerechtjes. Hoe simpel maak je een bruschetta met verse lekkernijen van het seizoen. Echt alles kun je naar eigen smaak aanpassen. Kies voor verse ingrediënten, niet te veel vet, wel veel smaak! De kleur van je ingrediënten is ook ...

Open lasagne met geroosterde puntpaprika en courgette

Open lasagne Vegetarisch met geroosterde puntpaprika en courgette; Lasagne is heerlijk, maar na het eten geeft het mij vaak het gevoel dat er een steen op mijn maag ligt. Deze variant is lekker licht en is ook veel sneller klaar. De groenten in deze lasagne worden geroosterd en krijgen hierdoor een ...

Falafel met komkommersaus

Falafel met komkommersaus - Robert Kranenborg zei het laatst al in speciale aflevering van “De wereld draait door”. In dit programma legt Robert uit welke koeien er zijn en welke stukjes vlees zij produceren. Ook welk soort vlees we meer zouden moeten eten (wat minder) en hij promoot de ambachtelijke ...

Moleculair koken thuis: het kan!

Moleculair koken thuis: het kan! Met de producten van CuliKing van het merk Molécul-R Toen vanuit de redactie de vraag kwam wie er een moleculair kooksetje wilde uit proberen, veerde ik meteen op. Ik heb helaas nooit de gelegenheid gehad om moleculair eten te proeven en ben er altijd benieuwd naar ...

Tex-Mex habanero hot salsa

Tex-Mex habanero hot salsa De Mexicaanse keuken heeft zijn internationale faam vooral te danken aan de Amerikanen. Maar, de Amerikanen hebben er hun eigen draai aan gegeven. Ze combineren de Mexicaanse gerechten naar hartenlust met (Amerikans) Texaanse gebruiken of invloeden uit andere keukens. Soms denk je een echt Mexicaans recept ...

Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree

Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree Zwarte bonen, ik vind ze er zo heerlijk dramatisch uitzien. Ik weet niet waarom, maar de kleur spreekt me aan. Wij eten ze regelmatig, meestal in Mexicaans getinte maaltijden. En tja, gebakken bonenpuree, frijoles refritos, op zijn Mexicaans, dat hoort er sowieso helemaal bij ...

Groene rijst, een feestje op je bord

Groene rijst, een feestje op je bord Rode rijst voor dagelijks gebruik, witte rijst voor bruiloften en doopfeesten en groene rijst voor belangrijke feestdagen; dit schijnt de Mexicaanse ‘rijst-etiquette’ te zijn. Althans, dat is wat Rick Bayless, de Amerikaanse auteur van Mexicaanse kookboeken schrijft. Hoewel iedere Mexicaanse kok of kokkin ...

Pagina 1 van 3 1 2 3

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten