Gevulde paprika met rijst, spitskool en kip.
Gevulde paprika wordt vaak in één adem genoemd met Oma's keuken. Wij zijn echter dol op dit gerechtje. Vul ze eens met rijst, spitskool en kip.
Gevulde paprika wordt vaak in één adem genoemd met Oma's keuken. Wij zijn echter dol op dit gerechtje. Vul ze eens met rijst, spitskool en kip.
Hou jij ook van het werken met verse ingrediënten? Ben je graag vaste klant bij een goede groenteman? Maak dan deze vegetarische rijstschotel maar eens.
Doordat de zalm in parmaham is gewikkeld krijgt het een hartigere smaak. En zo krijg je toch alle vitaminen en mineralen binnen die in deze heerlijke vette vis zitten. Samen met heerlijke spinazie en trostomaatjes uit de oven heb je een lekkere complete maaltijd.
Regenboogpeen, een mooie afwisseling op de 'gewone' peentjes. Lekker makkelijk en een geweldige smaaksensatie dankzij de salie. Verkrijgbaar bij de biologische supermarkten of de boer.
Eieren verven is een leuke bezigheid met pasen. Nog verrassender zijn deze gekleurde eitjes. Je kleurt het eitje aan de binnenkant. Uiteraard met puur natuurlijke kleurstoffen.
Tian de légumes – Kleurrijke groenten uit de oven - Vaak kom ik in de Provence en daar geniet ik graag van de heerlijke keuken. Een paar jaar geleden ontdekte ik de tian de légumes en ik was meteen verkocht. Zó simpel, zó smakelijk en zó afwisselend. Je kunt het namelijk ...
Gebak van panna cotta en koffiebavarois Soms zijn er van die dagen dat je heel graag iets lekkers zou willen maken maar even de inspiratie mist. Zo'n dag heb ik vandaag en ik besluit mijn gedachte even de vrije loop te laten terwijl ik geniet van een dampend kopje koffie. Al bij ...
Snelle zalm en snelle kikkererwtensalade. Hoe fijn kan vers koken en tafelen zijn.
Talloze diepvrieszakjes met de naam "aardappelschotel" verlaten diverse winkels in de tassen van mensen die op zoek zijn naar snel gemak. In dit gerecht willen we je graag laten zien dat snel gemak ook lekker vers kan. De smaak, de kleuren, de versheid inspireren om deze aardappelschotel snel op je ...
couscous met abrikozen, puntpaprika en feta. Deze heerlijke salade van couscous met abrikozen staat bovendien in een kwartier op tafel. Vers en vegetarisch
De bruschetta is wat mij betreft één van de meest leuke voorgerechtjes. Hoe simpel maak je een bruschetta met verse lekkernijen van het seizoen. Echt alles kun je naar eigen smaak aanpassen. Kies voor verse ingrediënten, niet te veel vet, wel veel smaak! De kleur van je ingrediënten is ook ...
Open lasagne Vegetarisch met geroosterde puntpaprika en courgette; Lasagne is heerlijk, maar na het eten geeft het mij vaak het gevoel dat er een steen op mijn maag ligt. Deze variant is lekker licht en is ook veel sneller klaar. De groenten in deze lasagne worden geroosterd en krijgen hierdoor een ...
Falafel met komkommersaus - Robert Kranenborg zei het laatst al in speciale aflevering van “De wereld draait door”. In dit programma legt Robert uit welke koeien er zijn en welke stukjes vlees zij produceren. Ook welk soort vlees we meer zouden moeten eten (wat minder) en hij promoot de ambachtelijke ...
Moleculair koken thuis: het kan! Met de producten van CuliKing van het merk Molécul-R Toen vanuit de redactie de vraag kwam wie er een moleculair kooksetje wilde uit proberen, veerde ik meteen op. Ik heb helaas nooit de gelegenheid gehad om moleculair eten te proeven en ben er altijd benieuwd naar ...
Tex-Mex habanero hot salsa De Mexicaanse keuken heeft zijn internationale faam vooral te danken aan de Amerikanen. Maar, de Amerikanen hebben er hun eigen draai aan gegeven. Ze combineren de Mexicaanse gerechten naar hartenlust met (Amerikans) Texaanse gebruiken of invloeden uit andere keukens. Soms denk je een echt Mexicaans recept ...
Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree Zwarte bonen, ik vind ze er zo heerlijk dramatisch uitzien. Ik weet niet waarom, maar de kleur spreekt me aan. Wij eten ze regelmatig, meestal in Mexicaans getinte maaltijden. En tja, gebakken bonenpuree, frijoles refritos, op zijn Mexicaans, dat hoort er sowieso helemaal bij ...
Groene rijst, een feestje op je bord Rode rijst voor dagelijks gebruik, witte rijst voor bruiloften en doopfeesten en groene rijst voor belangrijke feestdagen; dit schijnt de Mexicaanse ‘rijst-etiquette’ te zijn. Althans, dat is wat Rick Bayless, de Amerikaanse auteur van Mexicaanse kookboeken schrijft. Hoewel iedere Mexicaanse kok of kokkin ...
Fruitsalade in een frisse Aziatische siroop Na een Aziatische maaltijd serveert men in Nederland vaak ijs als dessert. Dat (fabrieks)ijs is niet aan mij besteed. Ik geniet meer van een kop geurige thee als afsluiter of iets lichts zoals deze frisse (citrus)vruchtensalade. Een fruitsalade is natuurlijk helemaal niet moeilijk om te ...
‘Carpaccio’ van biet uit de Groentebijbel De volgende tips waar je op moet letten bij het kopen en verwerken van verse bietjes komen uit de "Groentebijbel". Dank je wel Mari Maris voor goede en duidelijke informatie, nu kunnen we goed voorbereid op weg naar de plaatselijke groenteboer m/v. Kopen van ...
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...
Lees verderWil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...
Lees verderDe klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...
Lees verderBen jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers