Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Het is wat machtig als een voorgerecht, maar met een verse salade maak je van dit warm knoflookbrood een makkelijke maaltijd.
Het is wat machtig als een voorgerecht, maar met een verse salade maak je van dit warm knoflookbrood een makkelijke maaltijd.
Als je eenmaal zelf knoflooksaus gemaakt hebt, wil je niet anders meer. Dit is zo veel lekkerder dan de kant-en-klare versie.
Een eenvoudige en fluweelachtige aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook. Met een subtiele knoflooksmaak door de verse knoflook!
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Deze Italiaanse smaakmaker is vooral bekend van de Ossobuco maar gremolata is ook een smakelijke toevoeging bij tal van andere gerechten zoals vis of kip.
Serveer je de bekende dadels met roomkaas? Of laat je iets spannenders zien met deze dadels met knoflook en serranoham. Een smaaksensatie!
Van deze romige knoflooksoep hoef je echt dat nare luchtje niet over te houden. Lees de tips in het recept. We toppen af met Rock Chives cress. Heerlijk!
Deze knoflookbroodjes zijn lekker, zien er leuk uit en zijn ook nog vrij snel te maken. Met deze tips zijn ze binnen slechts 1 uur klaar.
Pesto zelf maken is niet alleen makkelijk, maar ook veel smaakvoller dan de kant-en-klaar versie. Probeer dan eens deze daslookpesto.
Rode poon van de bbq met knoflookaardappeltjes, groente spaghetti en komkommersaus. Weinig ingrediënten en optimaal genieten van het buiten koken.
Handige truc van Donna Hay om kip in de oven open te klappen waardoor deze sneller gaart. Hier vind je het recept en onze ervaring. "Uit Nieuwe Klassiekers"
Ajo Blanco is een koude soep van knoflook en amandelen, zo uit de keuken van Andalusië in Spanje. In een handomdraai gemaakt in de blender.
Verse knoflook is anders dan gedroogde knoflook die jij misschien meestal koopt. Wist je dat verse knoflook gewoon in Nederland geteeld wordt?
Knoflook is één van de meest gebruikte en meest aromatische smaakmakers in de keuken. Ontdek alles over deze smaakmaker. Leer meer over soorten en smaken en lees handige tips over het gebruik van knoflook.
Allioli, letterlijk All (knoflook) i Oli (olie). Een hoofdrol weggelegd voor de knoflook. Het is niet zoals velen denken een mayonaise met toevoeging van wat knoflook, maar van origine is het een mengsel van alleen knoflook, zout en olijfolie.
Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.
Check het recept of lees de infoMosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.
Check het recept of lees de infoEet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers