Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Knolgroenten recepten & inspiratie

Knolgroenten

Schelvisfilet met wijnsaus en een aardappel/worteltaartje

Heb jij wel eens schelvis  gegeten? Het is heerlijk en heel makkelijk klaar te maken. Maak er een lekker aardappel-worteltaartje bij. Ziet er geweldig uit en het is o zo simpel. Ook jij bent vanavond een keukenprinses als je deze overheerlijke schelvis op tafel zet! Voor de vis: 1 schelvisfilet per persoon beetje bloem zout peper paprikapoeder mild Voor de saus: 25 g boter…
Lees verder...

Pittige bataat partjes uit de oven

Pittige bataat - of zoete aardappel - partjes uit de oven zijn heel eenvoudig te realiseren en smaken heerlijk bij een stukje vlees of vis. Mét recept van een lekkere bijpassende gezonde yoghurt dip.

Oranje Boven Wortelrauwkost

We hebben de Oranjes hoog in het vaandel staan en  natuurlijk moet op de bijzondere Koningsdag in 2013 onze maaltijd een oranje tintje krijgen. Daarbij houden we vast aan pure maak smakelijke basics. Worteltjes zijn oranje, en rauwe wortel heeft een heerlijke bite om te verwerken in een rauwkost. Bovendien hebben worteltjes bijzondere gezonde…

De lekkere sfeer van November

Kijk, voel en proef de sfeer van de herfst in November. Wat een mooie tijd kan de herfst toch zijn. Het is weer vroeg donker, alle reden om wat kaarsjes aan te steken, de gordijnen dicht te trekken en je terug te trekken in de knusse sfeer van de avond. Overdag ga je naar buiten om heerlijk uit te waaien en 's avonds geniet je van de warmte en de sfeer binnen. Lekker leven, daar hoort lekker…
Lees verder...

Drie keer selderij in je soep

Selderijsoep, op zich niet heel uniek, maar met drie soorten selderij in één kom soep zet je je gasten wel iets aparts voor. Dat is een echt welkom aan je gasten. 1/2 knolselderij 6 stengels bleekselderij 6-8 takjes bladselderij 2 groente- of kruidenbouillontabletten 4 eetlepels crème fraîche olijfolie Schil de knolselderij dik en snijd…

Puree van knolselderij

Voor vele Hollanders is knolselderij nog steeds voor de snert. Durf eens uit de band te springen en maak deze verrukkelijke verse knolselderij puree. In een handomdraai op tafel!

Schorseneren uit de oven

Schorseneren, een vergeten of een verwaarloosde groente? Het is even werk om deze stengels (keukenmeidenverdriet genoemd) schoon te maken, maar als je dan toch bezig bent, maak er een feestje van. Ken je ze nog niet? Dit is de ultieme start. Simpel, snel en basic!
Lees verder...

Wortelsalade met rozijnen

Is koken moeilijk? Dan gaan we vandaag maar een keertje niet koken. Deze rauwkost heb je in een mum van tijd op tafel en iedereen zal er van smullen.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer